Alexandru Pelici crede că va mai dura până când se va juca din nou fotbal: ”Dacă se vor relua antrenamentele și un jucător e bolnav, cine își asumă răspunderea? Acea echipă ar fi condamnată”

Anda DELIU 18 Apr. 2020, 20:23 Liga 2
Alexandru Pelici crede că va mai dura până când se va juca din nou fotbal: ”Dacă se vor relua antrenamentele și un jucător e bolnav, cine își asumă răspunderea? Acea echipă ar fi condamnată”

Liga 2 este oprită de peste o lună de zile și nici nu se va relua prea curând. Mai multe cluburi fac antrenamente de grup, cu ajutorul aplicațiilor de pe dispozitivele de ultima generație. Ripensia face și ea acest gen de sesiune de pregătire de la o vreme. În același timp, antrenorul Alexandru Pelici e convins că nu este posibilă o reluare rapidă a competițiilor fotbalistice.

Ripensiștii s-au antrenat ultima dată pe teren vineri, 13 martie, înainte de declararea stării de urgență, la o zi după ce FRF a suspendat competițiile. De atunci, jucătorii au plecat fiecare acasă, unde s-au antrenat fizic. De la începutul lunii aprilie, pe lângă antrenamentele după programul individual, echipa face și antrenamente de grup, de două ori pe săptămână, miercuri și sâmbătă. Cel care conduce antrenamentele de grup e preparatorul fizic Bogdan Ungureanu.

”Bubu, preparatorul nostru fizic face antrenamentele. El îi cheamă pe toți. Sigur, ne sfătuim cu toții. Dar mai mult el se ocupă de partea aceasta fizică. Cam de două săptămâni se fac antrenamentele acestea de grup”, a declarat, pentru Liga2.ro, antrenorul Alexandru Pelici.

Antrenorul Ripensiei crede că eradicarea pandemiei e mai importantă ca fotbalul

Starea de urgență a fost prelungită în această săptămână cu încă 30 de zile, iar acest lucru înseamnă că echipele nu pot relua antrenamentele prea repede.

Alexandru Pelici spune că nu e îngrijorat din acest motiv. ”Nu sunt neapărat îngrijorat. Cel mai important aspect la care trebuie să ne gândim acum este sănătatea tuturor. Văd că se discută diverse variante de reluare, și optimiste. Era acea primă variantă cu mijlocul lunii mai. Dar eu cred că lucrurile vor merge mai departe și va mai dura ceva până să putem relua. Până la urmă nu contează ce vreau eu, Pelici, sau unii și alții, ci sănătatea tuturor. Dacă se vor relua antrenamentele și un jucător e bolnav, cine își asumă răspunderea? Acea echipă ar fi, cumva, condamnată. Cine răspunde în aceste situații? Apoi, să se joace fără spectatori nu are niciun farmec”, consideră Pelici.

Pelici îl știa pe Valentin Podean, fotbalistul decedat de coronavirus

Alexandru Pelici a primit și el vestea că fostul mijlocaș central Valentin Podean a murit după ce a luat COVID-19. La 49 de ani, lugojeanul avea diverse probleme de sănătate și făcea dializă, astfel că infecția i-a fost fatală.

Antrenorul timișorean al Ripensiei își aminște că, în liga secundă, Podean era unul dintre mijlocașii cei mai buni. ”Numele îmi este cunoscut, chiar dacă, personal, nu l-am cunoscut. El era generația 1971, eu sunt 1974. Sigur am jucat ceva amicale cu el, nu cât a fost la Poli, ci cât a jucat la Lugoj, când eram eu la Progresul sau la Poli. În meciuri oficiale sigur nu ne-am întâlnit. Știam că era unul dintre mijlocașii buni ai Lugojului”, a spus Pelici despre singurul caz de fost fotbalist român decedat pe teritoriul României de COVID-19.

Alexandru Pelici a dorit să transmită și sărbători fericite tuturor. „Cu ocazia aceasta, prin intermediul dumnevoastră, transmit Paște fericit tuturor fotbaliștilor, antrenorilor, arbitrilor și celor implicați în fenomen. Sper să ne revedem cât mai rapid la fotbal, să fim sănătoși cu toții”, a mai adăugat Alexandru Pelici.

Foto: Leczki JOZSI / Mediafax Foto

Anda DELIU 18 Apr. 2020, 20:23 Liga 2
Pe aceeași temă