Descătușare totală a Ripensiei în fața Astrei! Cosmin Petruescu, mândru de elevii săi: ”Transmit felicitări băieților. Au fost admirabili”

Anda DELIU 11 Sep. 2021, 16:52 Liga 2

Ripensia Timișoara a prins o zi în care jocul i-a mers foarte bine și s-a impus cu 2-1 în fața Astrei, o formaței care pare să fie tot mai înconjurată de ”fantomele” datoriilor trecutului, care generează depunctări pe bandă rulantă. Chiar și așa, tinerii veniți de la Ploiești au deschis scorul prin Tiberiu Giuroiu, dar bănățenii au revenit prin golurile marcate de Alexandru Piftor și Mihai Ene, la cel mai bun joc al roș-galbenilor din actuala stagiune.

Astra a început curajos, Ripensia s-a trezit din nou după ce a primit gol

Astra a început foarte bine meciul de pe Electrica, având în vedere tinerețea lotului, dar și situația de la club. În minutul 9, după o dominare a oaspeților, Tiberiu Giuroiu a marcat cu capul din careu, după o centrare venită excelent din corner. De aici însă, Ripensia s-a instaurat la ”putere” în ceea ce privește inițiativa de joc. Roș-galbenii au avut două bare, una la o reluare ”moale” cu capul a lui Golda, iar, apoi, un șut în bara laterală expediat de Mitrov. În minutul 33, a venit și golul egalizator, după ce Piftor a speculat bine o minge respinsă de Moroz în propriul careu.

Ene a adus victoria echipei sale din pasa genială a lui Mitrov

La reluarea jocului, Ripensia a devenit echipa mai hotărâtă. În minutul 54, Mitrov a văzut foarte bine jocul, a trimis o diagonală din propria jumătate la Ene, când adversarul era cu linia defensivă foarte sus. Astfel, Ene a putut scăpa nestingherit spre poartă și să înscrie pentru 2-1.

Meciul a oferit și mici emoții tuturor, după ce Dragoș Gheorghe a resimțit pe deplin o ciocnire cu un adversar, iar ambulanța a și intrat pe teren.

Altfel, oaspeții au mai pus pericol la poarta ripensistă prin fazele fixe bătute de Grecu, în timp ce la Ripensia, Ernest a oferit un adevărat ”recital” de forță, dar a fost fie în offside, fie imprecis în execuții.

Cosmin Petruescu, mândru de elevii săi la prima victorie acasă

Cosmin Petruescu și-a lăudat echipa pentru evoluția contra Astrei, formație care acumulase mai multe puncte în primele cinci etape, opt față de șase, încă fosta prim-divizionară a primit 10 puncte de penalizare.

”Transmit felicitări băieților. Au fost admirabili, și nu aș vrea să mă refer doar la jocul de astăzi, mă refer la tot ce au trăit în această săptămână. O săptămână importantă pentru clubul Ripensia, cu o calificare în cupă (n.r. – calificare în 16-imile Cupei României după succesul cu 2-1 la CSM Reșița) și prima victorie pe teren propriu. Îi felicit pe toți, pentru modul cum au gesitonat aceste două meciuri. Nu pot decât să mă declar un antrenor fericit, pentru că jocul de astăzi este o consecință a munci pe care am depus-o în ultima perioadă. A fost o săptămână cu dorință, nu presiune. Ne-am dorit foarte mult două rezultate pozitive și iată că au venit. Cu atât mai mult cu cât după meciul de la Steaua, în care din punct de vedere al rezultatului și al jocului pe faza ofensivă nu am fost foarte inspirați ne-am dorit un joc cât mai rapid. A venit acea pauză și ne doream foarte mult să demonstrăm că nu aceea este fața noastră, a Ripensiei în plan ofensiv. Mă bucur că am avut posibilitatea astăzi de a înscrie de două ori. Am avut alte câteva situații de a marca. Acum probabil că unii se vor găsi să spună că am câștiga împotriva Astrei, o echipă de copii, dar să nu uităm că Astra înaintea acestui joc era în fața Ripensiei în clasament, din punct de vedere al numărului de puncte acumulate pe teren. Îi felicit pe băieți, iar atunci când au meritat să le atragem atenția asupra lucrurilor pe care nu le-au făcut tocmai bine am făcut-o. De data aceasta, îi felicit”, a spus ”Conferențiarul”.

Antrenorul ripensist, parcă mai ofensiv ca niciodată

Ripensia a jucat cu doi atacanți în fața Astrei, curajos, iar Cosmin Petruescu scapă de impresia că este un antrenor defensiv. Lugojeanul a explicat de ce s-a abordat tactic astfel jocul.

”Motivația suplimentară. A contat foarte mult în plan mental victoria de miercuri din Cupa României, faptul că suntem pe un trend ascendent, o altă potență fizică. Jucătorii care au fost și astăzi în teren au venit, unii dintre ei, mai târziu la pregătire. Alții au venit după accidentări. Am fost frământați de aceste probleme. Dar, încetul cu încetul, și-au intrat în ritm și cred că au avut o evoluție foarte bună astăzi toți cei care au intrat în teren. Știam că Astra este o echipă la pleacă construcția de la portar, o echipă căreia îi place jocul de posesie. Noi, din punct de vedere fizic, nu eram tocmai proaspeți și atunci am încercat să facem presing avansat, să încercăm să recuperăm mingea cât mai repede și cât mai sus, cât mai aproape de poarta adversă, pentru a nu fi nevoiți să ne retragem și apoi să ajungem din nou în preajma porții adverse. Îi felicit pentru planul tactic pe care l-au respectat în cele mai mici detalii. Păcat de nesincronizarea de la gol. Am făcut și aseară analiză video cu ei. Știam că Astra este periculoasă la aceste faze fixe. O greșeală de plasament, dar se mai întâmplă. Mă bucur că am avut reacție și am jucat în continuare de parcă era 0-0. Și echipa adversă a introdus un al doilea vârf pentru a pune presiune pe fundașii noștri centrali și nu ne-am dorit să facem pasul înapoi. Ne-am dorit să stăm cât mai sus și cu doi atacanți puteam face pressing foarte bine”, a punctat Petruescu.

Ripensia este pe locul 8 în Liga 2, cu 9 puncte. Vineri, la ora 16:00, va juca în deplasare cu Petrolul. Astra a rămas pe locul 20, cu -2 puncte, după ce a acumulat opt în acest sezon. Runda viitoare, echipa care stă la Ploiești și joacă la Giurgiu va primi vizita Unirii Dej.

RIPENSIA TIMIȘOARA – ASTRA 2-1

Alexandru Piftor 33′, Mihai Ene 54′ / Tiberiu Giuroiu 6′

Ripensia: I. Rus – Sturzu, Țieranu, Lalic, Fridrich – Coulibaly (cpt.), Vidrăsan – Piftor (Andr. Macrițchii 85′), Mih. Ene (Ernest 71′), Mitrov (Rz. Morariu 85′) – Golda (Mih. Ion 76′)
Rezerve neutilizate: Mosoarcă – Val. Macrițchii, Taras, Rob. Stoica, C. Gladun
Antrenor: Cosmin Petruescu

Astra: Moroz – R. Zamfir, D. Vasilescu, Tib. Giuroiu, Riza – Gab. Șerban, Buliga (Adeshina 63′) – Dr. Gheorghe (Pinescu 90+2′), Rob. Grecu, C. Danciu (Dumitrașcu 63′) – Cl. Dragu (cpt.)
Rezerve neutilizate: Mih. Cotolan – Y. Fatai, Banu, Al. Giuroiu
Antrenor: Florin Stîngă

Stadion: Electrica (Timişoara – Timiş); Arbitru: Constantin Alin Olaru (Râmnicu Vâlcea); Asistenți: Cristian Daniel Ilinca (Craiova) și Casian Băla (Arad); Rezervă: Ioan Boldea (Ciuguzel – Alba); Observatori: Vasile Marc (Cluj-Napoca) și Viorel Lolea (Reşiţa).

Foto: Leczki Jozsi (Mediafax Foto) și Sebastian Tătaru (Mediafax Foto și Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/astra-e-tot-sub-linia-intre-negativ-si-pozitiv-dupa-deplasarea-de-la-timisoara-florin-stinga-eu-iubesc-meseria-de-antrenor-si-sunt-pregatit-pentru-orice-19200250

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-6-primele-patru-meciuri-incep-de-la-ora-1100-alte-doua-jocuri-sunt-stabilite-tot-astazi-intr-unul-urmand-sa-evolueze-liderul-steaua-19200027

Anda DELIU 11 Sep. 2021, 16:52 Liga 2
Pe aceeași temă