Derby de Timișoara se joacă pe Știința. Cosmin Petruescu, înainte de ASU Poli – Ripensia: ”Pentru mine nu va fi un meci special”

Anda DELIU 24 Sep. 2020, 18:48 Liga 2
Derby de Timișoara se joacă pe Știința. Cosmin Petruescu, înainte de ASU Poli - Ripensia: ”Pentru mine nu va fi un meci special”

Derby-ul local dintre ASU Poli și Ripensia se dispută în acest an în sezonul regulat cu alb-violeții în calitate de gazde, în contextul în care actuala stagiune nu va avea un retur clasic. Antrenorul Ripensiei, Cosmin Petruescu, revine pe arena Știința în calitate de adversar și crede că meciul este deschis oricărui rezultat.

Probabil pentru a lua din presiunea de pe echipa, având în vedere starturile diferite de sezon ale celor două echipe, Cosmin Petruescu, fost antrenor la ASU Poli, acum la Ripensia, a precizat că cele două cluburi își doresc acum lucruri diferite. ”Va fi un meci interesant între două echipe, între două cluburi cu proiecte diferite, diametral opuse. Cel al Politehnicii bazat pe jucători cu experiență, unii dintre ei trecuți de prima tinerețe, dar care nu și-au spus ultimul cuvânt în fotbal, lucru confirmat de ei până acum. Un proiect care își dorește rezultate imediate, spre deosebire de Ripensia, care are un proiect de viitor, pe termen mediu și lung, bazat pe jucători tineri, de perspectivă, unde pe lângă rezultatele sportive, pe care e normal să ni le dorim, pune accent pe rezultatele ce țin de organizare, funcționare și dezvoltare a clubului și echipei în special”, a spus Petruescu.

Nu e un meci special pentru ”Conferențiar”

Petruescu spune că nu resimte că e un meci special pentru el, deși în urmă cu puțin peste un an, a demisionat de la ASU Poli. ”Din punctul meu de vedere, nu va fi un meci special și nici nu reprezintă un avantaj faptul că am antrenat acolo. La ora actuală în prima echipă se regăsesc maximum patru jucători pe care i-am avut eu sub comandă când antrenam Politehnica. Deși sunt proiecte diferite, cred că va fi un joc deschis oricărui rezultat. În ceea ce privește echipa, sperăm să nu se repete greșelile pe care le-am făcut în debutul de campionat și să dăm dovadă de maturitate. Ne dorim să facem un joc bun și să obținem un rezultat pe măsură”, a spus Petruescu, care nu crede că gazonul de pe Știința va fi o problemă, deși acolo, weekendul trecut, a avut loc cursul festiv al absolvenților politehniști.

Cine va fi titular în poarta Ripensiei?

Problema Ripensiei este că Cosmin Gladun e incert. Jucătorul eligibil Under era utilizat pe postul de fundaș stânga, în contextul în care titularul Alexandru Benea are meniscul rupt. Rămâne de văzut pe ce jucători eligibili Under va miza ”Conferențiarul”, dacă va reveni sau nu Ștefan Dobre, junior încă, în poartă.

Până una alta, portarul George Păduraru a vorbit la conferința premergătoare jocului. ”Ei au avut un început foarte bun de campionat. Au o echipă foarte bună, cu cu jucători buni. În special apărarea este punctul lor forte. Noi am avut un început greu, cu acele rezultate mai puțin plăcute. Dar acum, după victoria de sâmbătă avem un moral mai bun. Suntem încrezători. Ne trebuia o victorie pentru a ne ridica moralul. Atmosfera din vestiar este alta”, a spus portarul care nu mai e junior, ci are 25 de ani.

ASU Poli e pe locul 5, cu 8 puncte, după patru meciuri. Ripensia are 3 puncte după trei meciuri jucate în acest sezon și e pe locul 18. Jocul direct dintre cele două echipe timișorene din Liga 2 are loc sâmbătă, la ora 11:00, pe arena Știința.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/primele-puncte-si-cam-atat-pentru-ripensia-timisorenii-o-tin-pe-aerostar-la-cote-zero-dupa-doua-goluri-marcate-din-lovituri-de-pedeapsa-19148626

https://liga2.prosport.ro/seria-1/murariu-pomenit-in-discutia-dintre-dusan-uhrin-si-vali-iordanescu-ce-spune-dan-alexa-despre-transferul-portarului-de-la-asu-poli-la-gaz-metan-19149434

https://liga2.prosport.ro/seria-1/inca-un-ex-iugoslav-la-asu-poli-timisorenii-au-achizitionat-un-fotbalist-sloven-19149419

Anda DELIU 24 Sep. 2020, 18:48 Liga 2
Pe aceeași temă