Seară de grație pentru Deniz Giafer, într-un moment decisiv pentru Dinamo. Fundașul a deschis calea spre victorie în derby-ul cu Steaua: ”Am jucat 90 de minute la aceeași intensitate”

Răzvan STÎNGĂ 16 May. 2023, 17:33 Liga 2

Deniz Giafer a fost decisiv pentru Dinamo în partida cu Steaua, de luni seară, câștigată de ”câini” cu 3-0. A marcat primul gol fundașul în vârstă de 22 de ani, iar apoi Dinamo a început să joace din ce în ce mai dezinvolt și a controlat partida din acel punct, în special.

Deniz Giafer a deschis calea ”câinilor” spre victorie în Dinamo – Steaua

A fost golul carierei pentru apărătorul născut la Constanța, el punctând norocos, după un balon respins în față de portarul Stelei. S-a consemnat o seară de grație pentru Giafer, iar la finalul confruntării de pe Arena Națională și-a povestit trăirile.

Apărătorul central a recunoscut că modul în care a pregătit Ovidiu Burcă partida a fost cheia succesului, lucru recunoscut și de Ahmed Bani. Giafer a avut încredere că va marca, pentru că prietenul său cel mai bun și omul cu care face pregătire mentală i-au transmis gândul.

Deniz Giafer, impresiile derby-ului Dinamo – Steaua: ”Am încercat să jucăm 90 de minute la aceeași intensitate”

Fundașul se gândește și la partida cu Poli Iași, din runda următoare, ultima a play-off-ului de Liga 2.

Am cântat de toate alături de galerie, suntem foarte fericiți și încercăm să ne bucurăm, dar apoi să ne concentrăm pe jocul de la Iași. Cred că am respectat planul tactic trasat de Mister și stafful tehnic, așa am reușit să câștigăm. În general, jucăm cam la fel, dar asta a fost cheia succesului. Fiecare a respectat planul și cred că asta s-a văzut în agresivitate și dorință.

A treia oară a fost cu noroc pentru noi, după meciurile trecute cu Steaua. Suntem fericiți că am câștigat și mergem mai departe, la Iași, să câștigăm și acolo. Am încercat să jucăm 90 de minute la aceeași intensitate, să nu ne abatem de la ce avem de făcut și cred că asta a făcut diferența.

Golul l-am dedicat mamei și tatălui, familiei, dar și prietenilor. Prietenul meu cel mai bun mi-a spus că voi da gol cu Steaua, dar băiatul cu care fac mental coach mi-a spus că voi da gol astăzi”, a spus Deniz Giafer la microfonul Digi Sport, la finalul partidei.

  • Deniz Giafer are 27 de meciuri în Liga 2 pentru Dinamo în acest sezon (2.366 de minute) și două goluri. Înaintea partidei cu Steaua, mai reușise să puncteze în duelul cu Gloria Buzău, din sezonul regular, de la Buzău, scor 1-2.

Dinamo are nevoie de un rezultat favorabil în Gloria Buzău – SC Oțelul

Dinamo a urcat pe locul 3 în play-off-ul de Liga 2 în urma victoriei cu Steaua, cu 46 de puncte, peste SC Oțelul, dar care are același punctaj și un meci mai puțin. Steaua e pe locul 2, cu 49 de puncte.

În prima etapă din returul play-off-ului, cu Gloria Buzău, Dinamo a făcut 2-2, în deplasare, iar apoi, pe teren propriu, a remizat cu Unirea Dej, 0-0. Runda trecută, cu SC Oțelul, în deplasare, a obținut o nouă victorie, 2-0, iar acum s-a impus contra Stelei, pe teren propriu, scor 3-0.

Următorul duel, ultimul din grupă, e cu SC Oțelul, în deplasare, iar Giafer așteaptă victoria. Însă, până atunci, bucureștenii au nevoie ca echipa din Galați să nu învingă, marți, Gloria Buzău. Duelul va fi în format live-text pe Liga2.ro.

Cred că e aproape promovarea. Nu e la mâna noastră, dar vom merge la Iași să jucăm la fel de liniștit, de dezinvolți. Presiune e mereu la Dinamo, aveam și la juniori presiune, dar pot să spun că m-am obișnuit și trebuie să ne obișnuim toți.

Sincer să fiu, în vară nu credeam că vom ajunge aici, dar pe parcurs ne-am pregătit bine, fiecare jucător a crescut. Am început să am speranțe, iar ele nu au fost false. Sper să câștigăm la Iași acum, iar apoi vedem ce se întâmplă.

Dacă vom promova direct, bine, dacă nu, vom merge la baraj și vom da tot ce putem”, a mai spus Giafer.

Foto: Alexandra Pandrea (ProSportși Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/contre-intre-ahmed-bani-si-cristian-balgiu-dupa-dinamo-steaua-19271068

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ovidiu-burca-le-a-dedicat-suporterilor-victoria-la-scor-de-neprezentare-cu-steaua-ne-am-recapatat-mandria-de-a-fi-dinamovist-antrenorul-e-lucid-in-privinta-sanselor-la-promovarea-d-19271072

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adi-popa-a-gasit-explicatii-pentru-caderea-stelei-in-acest-final-de-sezon-admitem-nu-ne-ascundem-dupa-deget-este-o-situatie-foarte-grea-mijlocasul-are-totusi-19271205

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-invinsa-categoric-de-dinamo-19271182

https://liga2.prosport.ro/seria-1/desant-la-tribunalul-bucuresti-sefii-clubului-dinamo-au-venit-in-corpore-la-termenul-de-azi-instanta-a-ramas-in-pronuntare-cu-privire-la-aprobarea-noului-plan-de-reorganizare-exclusiv-19270820

Răzvan STÎNGĂ 16 May. 2023, 17:33 Liga 2
Pe aceeași temă