EXCLUSIV | Primăria Buzău are discuții pentru cedarea pachetului majoritar al SCM Gloria. Ilie Stan: ”Sunt pentru trecerea în partea privată”. Clubul vrea să obțină dreptul de a promova

Răzvan STÎNGĂ 13 Apr. 2020, 15:30 Liga 2
EXCLUSIV | Primăria Buzău are discuții pentru cedarea pachetului majoritar al SCM Gloria. Ilie Stan: ”Sunt pentru trecerea în partea privată”. Clubul vrea să obțină dreptul de a promova

SCM Gloria Buzău încearcă să găsească soluții pentru ca în sezonul următor să aibă drept la promovare în Liga 1. Antrenorul Ilie Stan (52 de ani) a precizat faptul că oficialii de la primărie se află în discuții cu mai mulți oameni de afaceri, care sunt dispuși să achiziționeze 51 la sută din acțiunile clubului. Astfel, Buzăul nu ar mai avea probleme legate de criteriul legal și ar putea să se bată la accederea în eșalonul întâi.

Ilie Stan: ”Sunt sigur că se vor regla lucrurile și va veni un investitor”

Ilie Stan a dezvăluit faptul că primarul orașului, Constantin Toma, își dorește foarte mult să rezolve această situație, iar în aceste zile se află în discuții cu mai mulți finanțatori. Totul depinde, însă, și de modul și momentul în care se va regla problema legată de pandemia de coronavirus.

”Pregătim echipa pentru anul următor și vrem să promovăm. Dar acum jucătorii au înțeles acest lucru, înaintea pauzei, și reușisem să ne reglăm. Dacă aveam drept și în sezonul acesta, era alta atmosfera și motivația. Din câte am înțeles eu, sunt două posibilități să promovăm la anul. Prima, să se aplice legea ca echipele care sunt finanțate din bani publici să poată să promoveze în Liga 1, iar a doua e să vină cineva care să ia 51 la sută și echipa să devină privată. Știu că în acest moment sunt discuții pentru trecerea în partea privată.

Primarul își dorește și el să se întâmple asta. Sunt sigur că se vor regla lucrurile și va veni un investitor. Sunt șanse mari să vină cineva, dar depinde și de situația economică de după perioada aceasta. Aici o să fie o problemă. Toată societatea are problema asta, nu doar fotbalul.

Au fost mai multe motive care au afectat atmosfera la echipă după anunțul că nu putem să urcăm în Liga 1. Și atunci cu ieșirea din Cupa României (n.r. – a fost eliminată din Cupa României în turul 4 de echipa de Liga 3 Metalul Buzău, la lovituri de departajare), în septembrie au fost iar ceva probleme. Au fost mai multe șocuri negative și s-a acumulat tensiune. Dar, ulterior, jucătorii și-au dat seama că, în ziua de azi, dacă reușești să te impui, să pui în practică ce ți se cere, ajungi unde îți propui, a declarat Ilie Stan pentru Liga2.ro.

FC Argeș s-a transformat în Campionii FC Argeș odată cu trecerea de la public la privat

În aceeași situație în care este acum SCM Gloria Buzău a fost până în vara trecută actuala Campionii FC Argeș. Echipa piteșteană, care se numea FC Argeș, era de drept public și în vara trecută s-a făcut trecerea la drept privat.

Pe 30 mai 2019, Consiliul Local Pitești a votat, cu unanimitate de voturi, proiectul de hotărâre inițiat de primarul Cornel Ionică privind aprobarea înființării Asociației Club Sportiv Campionii Fotbal Club Argeș. Ulterior, această asociație a primit CIS-ul, iar Consiliul Local Pitești a votat, în ședința de pe 4 iulie, trecerea activității secției de fotbal a clubului de drept public FC Argeș la Asociația Club Sportiv Campionii Fotbal Club Argeș, structură de drept privat.

Membrii fondatori ai acestei asociații care au preluat FC Argeș sunt SC Apă Canal 2000 SA și SC Salubritate 2000 SA, cele mai puternice societăți comerciale din punct de vedere financiar din subordinea autorităților locale și Primăria Pitești.

Trecerea echipei piteștene de la public la privat a fost o ”inginerie românească”, fiindcă gruparea este sprijinită financiar tot din bani publici, neavând un finanțator privat.

SCM Gloria Buzău ocupă locul 8 în Liga 2 

În cele trei etape disputate în acest an, înaintea întreruperii campionatului Ligii 2, SCM Gloria Buzău nu a pierdut. A înregistrat o victorie la ”masa verde” cu Sportul Snagov (3-0) și două egaluri (2-2 cu ”U” Cluj și 0-0 cu CS Mioveni). În acest moment, trupa pregătită de Ilie Stan se clasează pe locul 8, cu 33 de puncte.

Însă, în cazul în care sezonul se va termina cu play-off și play-out, echipa buzoiană va cădea pe locul 11, din cauza faptului că se scad punctele obținute cu Sportul Snagov în retur. Astfel, trupa lui Ilie Stan va merge în play-out, deci se va lupta pentru menținerea în Liga 2.

Foto: Gloria Buzău Fotbal

Răzvan STÎNGĂ 13 Apr. 2020, 15:30 Liga 2
Pe aceeași temă