Florin Maxim, despre momentul care a făcut KO Corvinul în Supercupa cu FCSB: ”Nu ne-am regăsit, nu am mai avut repere, orizont.” Antrenorul nu mai vrea astfel de erori întâlnite și în amicalele din Slovenia

Marius ANGHEL 05 Jul. 2024, 00:26 Liga 2

Corvinul a dat o replică bună în Supercupă doar în prima repriză a meciului cu FCSB, în care a și primit un gol destul de rapid. În partea a doua a întâlnirii desfășurate joi seară, pe stadionul Steaua, la București, câștigătoarea Cupei României, întărită cu câțiva jucători experimentați achiziționați în special pentru meciurile din comperițiile europene, a fost depășită lejer de campioană, iar scorul final, 3-0, putea fi chiar mai dur.

După joc, antrenorul Florin Maxim a vorbit despre erorile pe care jucătorii săi le tot repetă în această vară și speră ca din acest meci să fi tras concluzii și învățăminte pentru întâlnirea oficială următoare, contra Paksi, în Europa League.

Primul gol primit de Corvinul cu FCSB l-a făcut pe Maxim să-și amintească de două goluri luate asemănător în cantonamentul din Slovenia

Corvinul a început curajos meciul de la București contra campioanei FCSB, a ținut mingea departe de poarta lui Lefter și a avut primul șut cadrat, prin Roger (3), respins destul de greu de Andrei Vlad. A urmat accidentarea olandezului Ubbink, înlocuit cu Bradu în minutul 19, și la scurt timp golul de pe fruntea lui David Miculescu (21′ – foto text). Acesta a punctat cu o lovitură de cap din 6 metri, după ce Lefter a parat în față, salvator, un șut puternic al lui Alhassan.

Despre acest gol a vorbit după meci și Florin Maxim. Antrenorul a spus că în așa fel s-au primit două goluri și în amicalele din Slovenia, iar acum speră să fi fost ultima dată când se greșește.

”A fost un meci, îmi pare rău că am avut o primă repriză foarte bună și am luat golul cu repetiție, fiindcă am mai luat două goluri la fel, identice, în cantonament. Trebuie să învățăm, pentru că deja ni s-a întâmplat a treia oară. Eu zic că am avut două-trei situații bune de a marca în prima repriză. Altfel era dacă intram la vestiare cu 1-1. După care, în repriza a doua au venit cele trei schimbări ale FCSB-ului. Cumva ne-au destabilizat, am luat și acel gol prostesc la 2-0 și acolo cred că s-a turnat plumb în picioarele jucătorilor, pentru că nu ne-am regăsit, nu am mai avut repere, orizont. Dar asta este, trebuie să învățăm din astfel de meciuri. Sunt meciuri cu echipe puternice, cu echipe tari, cu jucători foarte-foarte buni, care pot face diferența la cea mai mică greșeală. Sper să ne fi tras concluziile și învățămintele din acest joc”, a spus Maxim la flash-interviu, la microfonul DigiSport.

După gol, Sergiu Buș (25) a avut și el o șansă bună de egalare, însă Vlad a salvat de la rădăcina barei. Iacob (36) a avut un șut periculos, Manolache (39) ratat întâlnirea cu mingea într-o poziție periculoasă, însă și FCSB a avut o situație bună prin Radaslavescu (43), la care s-a remarcat Lefter cu respingerea sa cu piciorul. În prelungiri, Neacșa (45+2) a trimis de puțin pe lângă bară.

În partea secundă, după ce la pauză Charalambous a făcut trei înlocuiri, FCSB a defilat. A punctat rapid prin nou-venitul Marius Ștefănescu (52′) și tot el a avut alte două noi situații mari (60, 72) de a puncta. Corvinul a reacționat timid printr-un șut al lui Pîrvulescu (79), iar în minutul 81 FCSB a înscris după o altă respingere în față a lui Lefter. Acum la șutul lui Musi și la finalizarea lui Luis Phelipe. Diferența putea fi și mai mare, însă Ștefănescu (90), omul meciului, a mai irosit încă o dată din postura de singur cu portarul.

Copie la indigo și în privința începuturilor de meciuri: ”15-20 minute am fost peste adversar, ne-au prins la o fază și n-am reușit să ne reorganizăm”

Florin Maxim este convins că meciul cu FCSB îi va ajuta echipa în perspectiva întâlnirii cu Paksi în primul tur al Europa League. Antrenorul ”corbilor” a vorbit despre un întreg plan făcut vara aceasta pentru a fi pregătiți pentru partidele din competițiile europene.

”Ne ajută 100 la sută. Noi, când am ales și cantonamentul din Slovenia, știam că vom întâlni două campioane. Mura, care acum doi ani a câștigat contra celor de la Tottenham… Știam unde ne băgăm și ce ne așteaptă, chiar dacă a fost o perioadă foarte scurtă. Am jucat contra unor echipe bune. Noi ne știm nivelul, știm că suntem la Liga a 2-a, chiar dacă am promovat la Liga 1, dar tot eram o echipă de Liga a 2-a care promova. Ne știm, cumva, nivelul, am vrut să ne luăm aceste meciuri tari tocmai pentru a ne pregăti meciurile din Europa. Vom întâlni o echipă care a stat în picioare cu Ferencvaros, a câștigat finala Cupei, a terminat pe locul 2, deci e o echipă puternică, dintr-un campionat care dă jucători în Vest, dar cu punctele ei mai puțin bune. Cum am avut și noi astăzi. Am avut două-trei situații, iar dacă la nivelul acesta nu înscri… Așa s-a întâmplat și în cantonament. Am început foarte bine toate jocurile, până în minutul 15-20 am fost peste adversar, ne-au prins la o fază, la o tranziția pozitivă a adversarului, noi n-am reușit să ne reorganizăm. Pentru că jucătorii au putere. Pleacă foarte bine pe tranziția pozitivă. Când e să meargă spre poarta adversă, să meargă spre gol, au putere, însă în momentul în care trebuie să ne apărăm devenim puțin mai lenți. Eu sper să ne fi tras învățămintele”, a mai declarat Maxim.

  • Corvinul a efectuat un cantonament în Slovenia în această vară, unde a disputat trei meciuri amicale, toate pierdute contra unor adversari superiori: 2-3 cu NS Mura, 0-2 cu NK Celje și 0-2 cu FK Borac Banja Luka, ultimele două fiind campioane în Slovenia și Bosnia și Herțegovina.

Emoții pentru Desley Ubbink, ieșit accidentat. ”De asta îmi era foarte frică”

Antrenorul Corvinului a fost întrebat și despre starea de sănătate a lui Desley Ubbink, ieșit accidentat încă din minutul 19, după ce a acuzat dureri la genunchiul stâng.

”Să sperăm că nu e nimic grav. De asta îmi era foarte frică, să nu se întâmple ceva cu vreunul dintre jucători. Chiar dacă am făcut niște transferuri, dar avem nevoie de jucători, să am tot lotul valid. Sper să nu fie nimic grav”, a comentat Maxim, care la acest meci a făcut toate cele cinci schimbări, pentru a proteja unii jucătorii importanți, dar pentru a da prilejul și unor tineri să joace în astfel de meciuri cu trofeu pe masă.

Corvinul, în Supercupa cu FCSB: Lefter – Fv. Iacob, Lică, Ant. Manolache, Velisar – Hrezdac (Câmpan 83′), Ubbink (Bradu 19′, Gîrbiță 65′) – Roger Junio, Al. Neacșa (cpt.)(Lupu 65′), Nic. Pîrvulescu – Sg. Buș (Cărăruș 83′). Rezerve neutilizate: Blaga – D. Pop, Hergheligiu, M. Chindriș.

Corvinul joacă joi, 11 iulie, de la ora 20:00, în Ungaria, la Paks, în prima manșă a Turului 1 din Europa League. Urmează returul, apoi un nou tur într-o competiție europeană, tot în Europa League sau în Conference League, fiindcă Liga 2 va debuta abia în primul weekend din luna august.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Marius ANGHEL 05 Jul. 2024, 00:26 Liga 2
Pe aceeași temă