Corvinul, învinsă și în al treilea amical disputat în Slovenia, de campioana Bosniei! Elevii lui Florin Maxim au practicat un joc ”ușor nervos” înainte de revenirea în țară

Marius ANGHEL 28 Jun. 2024, 01:19 Liga 2

Corvinul a cedat și în al treilea amical disputat pe perioada cantonamentului efectuat în Slovenia, totuși, în fața unui adversar de un alt calibru.

Cu scorul de 0-2 a pierdutechipa antrenată de Florin Maxim în fața campioanei din Bosnia și Herțegovina, FK Borac Banja Luka.

Trupa hunedoreană se întoarce vineri, 28 iunie, din stagiul montan efectuat la Rogla.

Corvinul a pierdut și amicalul cu FK Borac Banja Luka

În penultima zi petrecută în cantonamentul din Slovenia, Corvinul a primit vizita campioanei din Bosnia, FK Borac Banja Luka, formație care în urmă cu trei zile câștigase cu scorul de 2-1 întâlnirea cu UTA, disputată tot la Rogla. Pentru hunedoreni a fost ultimul test înainte de primul joc oficial din noul sezon, Supercupa României cu FCSB, programat în data de 4 iulie, la București.

A fost 1-0 la pauză pentru bosniaci, după reușita atacantului David Vukovic din minutul 11, și 2-0 la final, după golul fundașului Jurich Carolina, în minutul 71.

Dacă echipa hunedoreană s-a rezumat în a anunța doar primul 11 cu care a început amicalul și în afară de rezultat a transmis că vineri revine în față și ”de la începutul săptămânii viitoare” se va pregăti pentru întâlnirea cu FCSB, prima partidă oficial din noul sezon, în care se va juca cu trofeul Supercupei pe masă, de partea cealaltă, antrenorul celor de la FK Borac Banja Luka a tras câteva concluzii, remarcând un joc ”ușor nervos” din partea elevilor lui Florin Maxim.

Și pentru campioana Bosniei meciul a fost ultimul programat în cantonamentul efectuat în Slovenia.

”Putem fi mulțumiți de rezultat și de jocul pe care l-am arătat astăzi. Le-am acordat jucătorilor mai multe minute decât în ​​meciul precedent. Așa cum era de așteptat, un joc ușor nervos, cu atât mai mult din partea oaspeților. Băieții noștri au dat dovadă de calm, concentrare bună și au câștigat la final. Până la urmă, cel mai important este că am terminat jocul fără jucători accidentați și că am îndeplinit tot ce ne-am propus”, a spus antrenorul Mladen Zizovic, citat de site-ul echipei sale.

Corvinul a începutul amicalul cu Borac în următoarea formulă: Lefter – Fv. Iacob, Lică, Ant. Manolache, Velisar – Hrezdac, Roger – Al. Neacșa, Ubbink, Nic. Pîrvulescu – Sg. Buș.

  • Pentru FK Borac Banja Luka a jucat, încă din primul minut, și olandezul Bart Meijers (foto jos, în duel pentru minge cu Sergiu Buș), fundaș central care în ultimele patru sezoane a fost unul dintre oamenii de bază ai Petrolului.

Trei amicale în Slovenia pentru Corvinul, toate pierdute în fața unor adversari superiori

A fost al treilea eșec în tot atâtea amicale disputate de Corvinul în această perioadă de pregătire de vară, în cantonamentul din Slovenia.

În primul test, jucătorii trupei hunedorene au cedat cu scorul de 2-3 în fața NS Mura, echipă care a terminat pe locul 6 campionatul primei ligi slovene. Ulterior, în al doilea amical, Corvinul a pierdut cu scorul de 0-2 contra campioanei Sloveniei, cu NK Celje.

FK Borac Banja Luka, o altă campioană din Europa, dar din Bosnia și Herțegovina, a trecut cu 2-0 de Corvinul.

Echipa lui Florin Maxim s-a reunit în data de 10 iunie, iar din 17 și până în 28 iunie a fost în cantonament în Slovenia.

Înainte de debutul în turul 1 preliminar al Europa League, unde participă în calitate de câștigătoare a Cupei României și va întâlni în dublă manșă formația maghiară Paksi FC, la 11 și 18 iulie, turul în Ungaria și returul în România, la Sibiu, Corvinul joacă joi, 4 iulie, la București, pe stadionul Steaua, primul meci oficial din sezonul 2024-2025, Supercupa României contra FCSB, campioana României.

Foto: FK Borac Banja Luka

Marius ANGHEL 28 Jun. 2024, 01:19 Liga 2
Pe aceeași temă