Corvinul Hunedoara, test puternic cu echipa campioană din Slovenia. Cum s-a descurcat formația lui Florin Maxim

Andrei PASCU 26 Jun. 2024, 13:10 Liga 2
Corvinul Hunedoara, test puternic cu echipa campioană din Slovenia. Cum s-a descurcat formația lui Florin Maxim

Al doilea amical în Slovenia, a doua înfrângere pentru Corvinul Hunedoara. De data aceasta, marți seară, câștigătoarea Cupei României a cedat într-un duel cu campioana Sloveniei, cu NK Celje. Scorul final a fost 2-0 pentru ”gazde”.

Câte un gol pe repriză a încasat Corvinul Hunedoara, pierzând iar, după ce în primul test din cantonament a cedat cu 2-3 în fața NS Mura, echipă care a terminat pe locul 6 campionatul primei ligi slovene.

Corvinul Hunedoara a pierdut testul cu campioana Sloveniei, NK Celje

Învingătorii partidei de marți au deschis scorul prin Karlo Speljak, care a marcat cu 10 minute înainte de finalul primei reprize a întâlnirii de verificare. Apoi, după pauză, NK Celje și-a asigurat victoria în urma reușitei semnate de Rolando Aarons, care și-a trecut numele pe lista marcatorilor în minutul 63.

Referitor la echipa de start trimisă pe teren de Florin Maxim, el a început partida amicală în formula: Fl. Iacob – Fv. Iacob, Lică, Manolache, Velisar, Hrezdac, Roger, Neacșa, Ubbink, Pîrvulescu, Buș.

Florin Maxim, analiza amicalului cu NK Celje și stadiul pregătirilor

Florin Maxim a vorbit despre modul în care s-a desfășurat partida și a afirmat că evoluția jucătorilor săi, despre care a spus că au intrat mai greu în meci, a fost influențată și de perioada pregătirilor, acum fiind la stadiul de ”acumulare” fizică.

În plus, NK Celje se află într-un alt punct al pregătirilor.

Am intrat mai greu în meci, e o anumită stare de încărcătură, în plus, ei se află într-o altă perioadă a pregătirii şi s-a simţit acest lucru. Au fost mai proaspeţi, mai decisivi în faţa porţii. Chiar şi aşa, am avut situaţiile noastre, la 1-0 înaintea golului doi al lor, am avut o contră pe care puteam egala, în schimb la faza imediat următoare au făcut ei 2-0.

Sincer, au fost unele situaţii pe care cred că, dacă am fi jucat puţin mai târziu în perioada de pregătire, le-am fi abordat altfel. Acesta e momentul în care ne aflăm, dar nu sunt neapărat nemulţumimt. E o perioadă cu două antrenamente pe zi, există o anumită încărcătură, dar am încredere că la primul meci oficial vom arăta aşa cum îmi doresc.

Ne-am dorit să avem parte de adversari puternici şi asta am primit! Sincer, până acum, e un cantonament foarte bun din toate punctele de vedere. Sunt condiţii foarte bune, adversari pe măsură, cu un alt stil de joc, mai rapid, agresiv pe alocuri… chiar vorbeam că am avut parte şi de arbitraje bune, s-a lăsat jocul mai deschis, cam cum se joacă în Occident.

E un altfel de ritm, altă intensitate, altfel de contacte, de dueluri… Cred că dacă nu alegeam astfel de adversari ne-am fi păcălit singuri! Aşa, cred că vom şti unde ne vom situa înainte de meciurile oficiale.

Astăzi am folosit un prim unsprezece diferit de primul joc. Primele schimbări le-am şi făcut dincolo de minutul 60, am rulat cam tot lotul avut la dispoziţie, cu excepţia lui Cărăruş, care a avut o uşoară contractură şi n-am dorit să riscăm. Sunt chiar mulţumim de cum se mişcă toată lumea… implicit şi cei nou-veniţi, care e adevărat, mai au nevoie de acomodare, dar e clar că aduc un plus echipei noastre.

Sunt bucuros că toată lumea e bine din punct de vedere fizic şi sper să rămână la fel lucrurile şi după ultimul amical din acest cantonament, cel cu Borac Banja Luka, de pe data de 27”, a declarat Maxim, conform Corvinul Hunedoara.

Alt amical tare pentru Corvinul

Așadar, după cum a spus și antrenorul, următorul amical pentru Corvinul Hunedoara va avea loc joi, 27 iunie, în compania celor de la Borac Banja Luka, o altă campioană din Europa, dar din Bosnia.

Reamintind, în perioada 17-28 iunie, în stațiunea montană Rogla, Florin Maxim și colegii săi din stafful tehnic pun bazele verii istorice pentru ”corbi”, care vor participa în preliminariile Europa League din postura de câștigătoare a Cupei României.

Foto: Corvinul Hunedoara

Andrei PASCU 26 Jun. 2024, 13:10 Liga 2
Pe aceeași temă