Decizie șoc la Concordia Chiajna! Claudiu Niculescu a fost demis după eșecul drastic cu ”U” Cluj. Anunțul clubului

Marius ANGHEL 01 Mar. 2022, 17:53 Liga 2
Decizie șoc la Concordia Chiajna! Claudiu Niculescu a fost demis după eșecul drastic cu ”U” Cluj. Anunțul clubului

Decizie șocantă la Concordia Chiajna, în urma eșecului suferit de echipă în primul meci oficial din 2022, 0-4 pe Cluj Arena cu Universitatea Cluj, ieri seară, în etapa a 17-a a Ligii 2.

Antrenorul principal Claudiu Niculescu (45 de ani) a fost demis, în ciuda faptului că formația are șanse mari să meargă în play-off.

Mai surprinzătoare este hotărârea conducerii Concordiei de a se despărți de Niculescu după ce acesta a condus echipa în cantonamentul din această iarnă și a gândit campania de transferuri, cu numai puțin de 11 jucători aduși.

Claudiu Niculescu s-a despărțit de Concordia Chiajna

Alături de Claudiu Niculescu, de la Concordia pleacă și antrenorul secund Cornel Dobre. Despărțirea s-a produs pe cale amiabilă, susține trupa ilfoveană.

”Conducerea Clubului Sportiv Concordia Chiajna și antrenorii Claudiu Niculescu și Cornel Dobre au încetat, pe cale amiabilă, colaborarea pentru sezonul 2021-2022.

Clubul nostru le mulțumește pentru activitatea depusă și le dorește mult succes în carieră!”, a comunicat Concordia Chiajna.

După înfrângerea cu ”U” Cluj, Claudiu Niculescu nu a dat niciun semn că la echipa s-ar întâmpla ceva sau că ar putea pleca.

”Explicații nu am, trebuie să văd meciul ca să îmi dau seama ce s-a întâmplat. Trebuie să uităm ce s-a întâmplat, a fost un meci extrem, extrem de slab al nostru. Nu mă așteptam, de aceea trebuie să văd meciul, să îmi dau seama ce s-a întâmplat. E supărător, foarte supărător. Pentru mine a fost umilitor acest rezultat.

Din păcate, deși după meciurile din Antalya aveam mare încredere, am în continuare încredere, dar nu mă așteptam la un așa debut, să avem evoluția aceasta. Sper că a fost un accident urât, dar nu avem nimic altceva de făcut decât să ridicăm capul din pământ și să mergem mai departe. Avem obligația să câștigăm meciul următor, de la Timișoara, altă variantă nu avem. Trebuie să luptăm în continuare”, spunea Claudiu Niculescu.

Concordia e la o victorie de play-off și la șase puncte de locul 2 direct promovabil

După 17 etape desfășurate din acest sezon de Liga 2, Concordia Chiajna ocupă locul 4 în clasament, cu 32 de puncte, la 13 sub liderul Petrolul, șase de FC Hermannstadt și patru de ”U” Cluj.

Echipa ilfoveană are golaveraj 17-10, având a doua cea mai bună defensivă, cu 10 goluri primite, după Petrolul (5 goluri încasate), dar are o ofensivă modestă, cu doar 17 goluri înscrise, adică are o medie de un gol dat pe meci.

Concordia are nevoie de o victorie în ultimele două meciuri din sezonul regular pentru a obține calificarea matematică în play-off-ul de promovare. Locul 4, pe care se află acum, i-ar duce, la finalul sezonului, accederea la un baraj de promovare, iar locul 2, care asigură promovarea directă, nu este deloc departe, șase puncte putând fi recuperate ușor în cele 12 meciuri rămase din actual campionat (două în sezonul regular și zece în play-off).

Concordia mai are meciuri în sezonul regular cu Poli Timișoara (acasă, 6 martie, ora 12:30) și FC Buzău (deplasare).

Concordia Chiajna, a noua echipă care schimbă antrenorul în acest sezon de Liga 2. Rezultatele lui Claudiu Niculescu

Prin demiterea lui Claudiu Niculescu, Concordia Chiajna devine a noua echipă în acest sezon de Liga 2 care își va schimba antrenorul, unele dintre ele făcând-o chiar de mai multe ori, Viitorul Pandurii fiind campioană la acest capitol, cu cinci mutări până acum pe banca tehnică.

Niculescu a preluat Concordia Chiajna în ianuarie 2021, în sezonul trecut. În actual campionat, pe banca echipei ilfovene a înregistrat 9 victorii, 5 egaluri și 3 înfrângeri în campionatul Ligii 2. În Cupa României, Concordia a ieșit după al treilea ei meci, în 16-imi, când a cedat după reprizele de prelungiri în fața prim-divizionarei Gaz Metan Mediaș (scor 0-1). Anterior trecuse la lovituri de departajare de Progresul Spartac (Liga 3, 1-1 după 90 și 120 de minute, 5-4 la l.d.d.) și câștigase cu CS Tunari (Liga 3, 1-0).

Statistica schimbărilor antrenorilor în acest sezon de Liga 2 o poți vedea mai jos:

Foto: Flaviu Buboi / Sport Pictures și Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/claudiu-niculescu-daramat-total-dupa-ce-concordia-chiajna-a-fost-umilita-de-u-cluj-pentru-mine-a-fost-umilitor-nu-ma-asteptam-antrenorul-nu-si-a-explicat-un-ast-19221295

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nelut-rosu-ramane-optimist-dupa-infrangerea-chiajnei-cu-u-cluj-nu-credeam-ca-s-ar-putea-intampla-asta-dar-trebuie-sa-uitam-cat-mai-repede-ilfovenii-la-13-punct-19221343

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-a-pornit-din-viteza-a-4-a-ely-fernandes-din-alta-liga-concordia-umilita-pe-cluj-arena-19221275

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cine-castiga-isi-asigura-accederea-matematica-in-play-off-u-cluj-concordia-chiajna-incepe-de-la-ora-2000-19221216

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-joaca-din-nou-in-incheierea-etapei-acum-cu-fc-hermannstadt-derby-o-sa-fie-si-la-ploiesti-dar-si-steaua-are-partida-importanta-in-ghencea-programul-rundei-a-18-a-si-meciuri-19221340

Marius ANGHEL 01 Mar. 2022, 17:53 Liga 2
Pe aceeași temă