”U” Cluj a pornit din viteza a 4-a. Ely Fernandes, din altă ligă! Concordia, umilită pe Cluj Arena

Vlad MĂCICĂȘAN 28 Feb. 2022, 22:49 Liga 2

Cluj Arena a văzut din nou fotbal, pentru prima data în 2022, iar stadionul a ieșit din amorțire. Câteva mii de spectatori, galeria ”șepcilor” în formă, un gazon acceptabil și pe teren echipele de pe locurile 3 și 4 din Liga 2, formații cu aspirații de primă ligă.

Mai mult, pe gazon au pășit câteva nume cu rezonanță chiar și în prima ligă, pentru că Universitatea Cluj și Concordia Chiajna au avut o iarnă activă și au încercat să-și ia ”motoare” de Liga 1.

Pentru Erik Licar au început Ely Fernandes, Florin Ilie, Romario Pires sau Roberto Romeo, cu toții ”coborâți” în Liga 2 în această iarnă ca să o promoveze pe ”U”, în timp ce Claudiu Niculescu și-a pus și el speranțe în Carlo Casap, Neluț Roșu sau Paul Batin.

Pe lângă fundașii Chiajnei, Ely Fernandes părea din Champions League

Însă în doar 12 minute, ”U” Cluj avea să arate că a făcut probabil cea mai bună campanie de achiziții din iarnă, în Liga 2. Printre apărătorii Chiajnei, Ely Fernandes, fostul mijlocaș de la Gaz Metan și Farul, părea venit din altă lume. Mai întâi a centrat șutat, iar Tescan a deviat foarte puțin mingea în poartă (9), iar apoi s-a desprins lejer de marcaj și a înscris cu capul, pe spate, în urma unui corner (12) bătut de Hofman.

Pe lângă acest ”U” Cluj dezlănțuit, Concordia părea mai degrabă o echipă cel mult mediocră de Liga 2. Iar Ely Fernandes făcea show, după goluri mai având un șut prins de Silveanu (19) și o pasă de gol pe care Boiciuc n-a finalizat-o (22). Într-un singur moment Concordia și-a amintit că este pe locul 4, la transversala lui Neluț Roșu (35), iar repriza s-a încheiat cu ocazia lui Tescan (42), din pasa aceluiași Ely Fernandes, imposibil de oprit.

Atacuri în Haită și în repriza a doua

Orice speranță de revenire pentru Concordia s-a risipt în minutul 57. Boiciuc a centrat din afara terenului, dar arbitri n-au văzut, iar Romario Pires, alt jucător venit de la Farul, a marcat dintre fundașii ce așteptau să fie aut de poartă.

Dar asta nu a fost tot, pentru că Lincar l-a introdus pe Haită și acesta a intrat cu o ambiție ce a ieșit rapid în evidență. A driblat trei adversari și a obținut penalty la prima fază după ce a intrat pe teren. Tot el a făcut 4-0, iar ”U” Cluj începe perfect anul 2022 și le oferă suporterilor cele mai mari speranțe din ultimii ani, pentru revenirea în Liga 1.

Asta în timp ce Claudiu Niculescu are o dezamăgire cruntă, pe stadionul unde la inaugurare a fost idol.

UNIVERSITATEA CLUJ – CONCORDIA CHIAJNA 4-0

Dragoș Tescan 9′, Ely Fernandes 12′, Romario Pires 57′, Florian Haită 69′ – penalty

”U” Cluj: Gorcea – Romeo, Fl. Ilie, D. Ispas, Mitrea (P. Pîrvulescu 30′) – Balgiu, Romario Pires (cpt.)(I. Filip 75′) – Ely Fernandes, Tescan (Haită 67′), Hofman (M. Ciobanu 67′) – Boiciuc (Val. Alexandru 75′)
Rezerve neutilizate: Aur. Păun – Călugăr, Remacle, Gugu
Antrenor: Erik Lincar

Concordia Chiajna: Silveanu – Borța (Ct. Alexe 46′), Palmeș, Marc (cpt.), Taub – D. Codrea (N. Popescu 70′), N. Roșu – Casap (Bg. Barbu 46′), Matiș, Ad. Voicu (Nic. Pîrvulescu 61′) – Sokovic (Batin 61′)
Rezerve neutilizate: Aldescu – Bg. Manole, Plazonja, Mirică
Antrenor: Claudiu Niculescu

Stadion: Cluj Arena (Cluj-Napoca – Cluj); Arbitru: Horia Gabriel Mladinovici (Bucureşti); Asistenți: Cosmin Vatamanu (Bucureşti) și Ioan Alexandru Corb (Satu Mare); Rezervă: Andrei Lucian Ţiţii (Şura Mică – Sibiu); Observatori: Ştefan Szilaghi (Satu Mare) și Radu Bitea (Oradea).

”U” Cluj s-a calificat matematic în play-off și etapa viitoare poate urca pe loc direct promovabil

Cu 36 de puncte, ”U” Cluj se menține pe locul 3 și rămâne la nouă puncte în spatele liderului Petrolului (45) și la două de FC Hermannstadt (38), însă se distanțează la patru de Concordia Chiajna (32), care rămâne pe locul 4.

”U” Cluj obține calificarea matematică în play-off, iar acum speră să urce pe un loc direct promovabil. Concordia poate obține și ea calificarea în grupa de promovare în etapa următoare, dacă va câștiga.

În etapa a 18-a, penultima a sezonului regular, ”U” Cluj o va întâlni la Mediaș pe FC Hermannstadt, la 8 martie, de la ora 19:00, în timp ce Concordia Chiajna joacă acasă cu Poli Timișoara, în data de 6 martie, de la ora 12:30.

CLASAMENTUL Ligii 2 și al golgheterilor și rezultatele înregistrate în etapa a 17-a

Foto: Flaviu Buboi / Sport Pictures și Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cine-castiga-isi-asigura-accederea-matematica-in-play-off-u-cluj-concordia-chiajna-incepe-de-la-ora-2000-19221216

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-17-nu-mai-putin-de-sase-meciuri-au-loc-de-la-ora-1100-fc-buzau-si-fk-miercurea-ciuc-sunt-printre-echipele-care-lupta-pentru-play-off-si-vor-evolua-in-aceste-jocuri-19220694

Vlad MĂCICĂȘAN 28 Feb. 2022, 22:49 Liga 2
Pe aceeași temă