Emoții pentru CSM? Primăria Râmnicu Vâlcea își înființează propriul club

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 28 Nov. 2016, 18:51 Liga 2
  • Primăria Râmnicu Vâlcea pregătește înființarea propriului club, care să dețină trei ramuri: handbal, fotbal și sportul pentru toți. CSM Râmnicu Vâlcea, club din Liga 2, care ar putea avea de suferit în urma acestei decizii, are în acționariatul său primăria, cu 33 la sută din acțiuni.

 

Pe siteul oficial al Primăriei Râmnicu Vâlcea a apărut hotărârea prin care se va înființa Sport Club Municipal Râmnicu Vâlcea, club public cu personalitate juridică. Înființarea SCM va fi votată în ședința ordinară de marți a Consiliului Local Râmnicu Vâlcea, când se va aproba și organigrama, statul de funcții pentru club și reprezentatul primăriei.

La propunerea edilului Mircia Gutău, consilierul său, Alexandru Ghibirdic, va fi desemnat de Consilul Local ca fiind cel care se va ocupa de înființarea clubului, urmând ca ulterior, prin concurs, să fie numit un director general. Conform regulamentului de organizare și funcționare, noul club are trei ramuri: handbal, fotbal și sportul pentru toți.

Rămâne de văzut dacă secția de fotbal a Sport Club Municipal va colabora pe viitor cu CSM Râmnicu Vâlcea în privința juniorilor, ținând cont că primăria este și acționar minoritar la clubul de Liga a 2-a, cu 33 la sută din acțiuni.

„Vor fi 13 locuri doar pentru posturile din administrativ, toate prin concurs, aceștia vor fi funcționari publici. Ulterior se va discuta și despre antrenori, vom vedea câte grupe de juniori vor fi. Se va înființa apoi un Consiliu de Administrație al clubului. Înființarea acestui club este aprobat din primăvară, era bugetat cu 3 miliarde de lei vechi, care probabil vor fi folosiți la anul”, a declarat consilierul local Mircea Poenaru, reprezentantul primăriei în AGA de la CSM Râmnicu Vâlcea.

În altă ordine de idei, CSM Râmnicu Vâlcea dezamăgește în acest sezon al Ligii 2. La finalul turului, după desfășurarea a 19 etape, echipe pregătită de Ionel Gane se află pe locul 14, cu 18 puncte, la doar 7 puncte de ultima echipă care ar retrograda.

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 28 Nov. 2016, 18:51 Liga 2
Pe aceeași temă