Decizie rar întâlnită în fotbalul românesc. Comisia de Disciplină a FRF a anulat eliminarea unui jucător de la UTA. Arbitrii, nepedepsiți

Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal a luat în ședința de miercuri, 26 octombrie, o decizie rar întâlnită în fotbalul românesc. Eliminarea unui jucător de la UTA Bătrâna Doamnă a fost anulată după ce clubul a adus probe video că arbitrul meciului cu Dunărea Călărași a luat o hotărâre eronată atunci când i-a acordat al doilea cartonaș galben. Membrii comisiei au acordat „galbenul” altui jucător de la UTA, astfel că jucătorul eliminat va putea evolua în următorul meci din campionat.

Minutul 43 al jocului de sâmbătă dintre UTA Bătrâna Doamnă și Dunărea Călărași, ce a contat pentru etapa a 13-a a Ligii 2 și care s-a încheiat cu 2-0, producea nemulțumire în tabăra arădeană. Vlad și Tănase îl talonau pe Balint în marginea terenului, aproape de centrul terenului, iar arbitrul Cătălin Buși (Râmnicu Vâlcea) îi acorda cartonașul galben lui Michel Vlad. La intervenția asistentului de pe acea parte, Nicolae Chițoiu (Timișoara), centralul redirecționa cartonașul galben către Ionuț Tănase, iar cum mijlocașul arădean mai avea unul era eliminat de pe teren. Numărul jucătorilor din teren se reechilibra din nou după ce puțin mai devreme, Preoteasa (37) își lăsa echipa, Dunărea, în inferioritate numerică.

Neîmpăcați cu decizia arbitrului, conducătorii clubului UTA au mers cu problema video la ședința Comisiei de Disciplină de miercuri și au obținut ce și-au dorit. Eroarea comisă la eliminarea mijlocașului Ionuț Tănase a fost îndreptată. Avertismentul acordat greșit lui Tănase i-a fost atribuit lui Michel Vlad, așa cum centralul Buși luase decizia inițial, înainte de a fi influențat de asistentul său, eliminarea a fost anulată, și, ca atare, Tănase are drept de joc etapa viitoare. Astfel, UTA îl poate folosi duminică, de la ora 11:00, pe Ionuț Tănase în meciul din deplasare de la Ștefănești, cu Unirea Tărlungeni, în cadrul etapei 14 a Ligii 2.

Dacă Ionuț Tănase a scăpat fără cartonaș galben după această decizie a Comisiei de Disciplină, în schimb, Gabriel Preoteasa de la Dunărea va trebui să stea o rundă pentru eliminarea după cele două cartonașe galbene încasate cu UTA și să plătească o amendă de 530 de lei.

Comisia de Disciplină și Etică a FRF nu a anunțat nicio repercursiune împotriva arbitrilor Cătălin Buși (Râmnicu Vâlcea) și Andrei Nicolae Chițoiu (Timișoara), deși aceștia au greșit grav în meciul UTA – Dunărea, privând echipa arădeană de un jucător pe durata reprizei a doua.

Foto: Ciprian PETCUȚ

Pe aceeași temă