Se încearcă totul pentru o promovare istorică în prima ligă! Decizia luată de președintele FK Miercurea Ciuc înaintea barajului cu Dinamo

Adi MARICA 14 May. 2024, 22:25 Liga 2
Se încearcă totul pentru o promovare istorică în prima ligă! Decizia luată de președintele FK Miercurea Ciuc înaintea barajului cu Dinamo

Încheierea sezonului de Liga 2 și accederea în barajul de promovare în SuperLigă a mai calmat spiritele la FK Miercurea Ciuc.

Dacă după meciul pierdut cu Unirea Slobozia, în etapa a 7-a a play-off-ului Ligii 2, președintele ciucanilor, Zoltan Szondi, a fost extrem de nervos și a decis diminuarea, cu efect imediat, cu 25 la sută a contractelor jucătorilor și antrenorilor, când încă erau speranțe la prinderea unui loc direct promovabil, între timp, conducătorul clubului harghitean a revenit la sentimente mai bune!

Prime mărite pentru ciucani pentru o promovare istorică în prima ligă?

Probabil pentru a-și motiva jucătorii înaintea dublei de baraj cu Dinamo, șeful Ciucului a decis să plătească salariile integral și chiar se gândește să mărească primele pentru o promovare istorică în SuperLigă, din informațiile Liga2.ro.

Jucătorii lui Robert Ilyes au stipulate în contracte bonusuri de câte circa 10.000 de euro, iar primele ar putea fi mărite!

Mental, cred că după ce am pierdut meciul de la Buzău echipa a suferit un șoc. A venit acea înfrângere care ne-a dereglat, se vede că echipa e debusolată, a pierdut încrederea de a juca și din această cauză a intervenit și o problemă și în vestiar și…. nu pot să dezvolt subiectul pentru că… o problemă care a lovit în cap jucătorii și cred că nu am mai putut să gestionăm situația. Trebuie să vorbesc cu președintele, pentru că așa nu se poate continua”, spunea Robert Ilyeș după meciul cu CS Mioveni, primul de după decizia tăierii salariilor, când jucătorii echipei harghitene au fost groggy, în primele 30 de minute încasând trei goluri, dar ar fi putut primi mai multe.

Ilyeș nu-și dorea Dinamo la baraj

Antrenorul Robert Ilyeș spune că este o mândrie pentru fotbalul din Miercurea Ciuc că echipa a ajuns până în acest punct și că va întâlni, în plus, o formație de calibrul lui Dinamo, pe care a avut-o rivală de multe ori ca jucător, în special când îmbrăca tricoul Rapidului.

”Avem cel mai greu adversar, am văzut meciurile lui Dinamo, echipa este formată din fotbaliști buni și cu experiență. Unul dintre cele mai populare cluburi din România, campioană de 18 ori, dar în același timp este o mare mândrie și onoare pentru fotbalul din Miercurea Ciuc, care aniversează 120 de ani, că a ajuns în acest punct. Am făcut istorie pentru fotbalul de la Miercurea Ciuc ajungând în acest punct și vrem să dăm o mai mare importanță acestui moment cu un alt rezultat bun”, a spus Robert Ilyeș, conform Szekely Sport.

FK Miercurea Ciuc a fost ultima în play-off-ului Ligii 2 în acest sezon.

Meciul turul dintre Dinamo și FK Miercurea Ciuc are loc pe Arena Națională

Prima manșă a barajului dintre Dinamo și FK Miercurea Ciuc se va juca pe Arena Națională, cu bucureștenii echipă gazdă. Meciul are loc luni, 20 mai, de la ora 20:00, iar returul va avea loc o săptămână mai târziu, pe stadionul Municipal din Miercurea Ciuc, data exactă a întâlnii nefiind încă stabilită.

Chiar dacă barajul cu Dinamo este unul istoric pentru toată suflarea din Miercurea Ciuc, pe Arena Națională nu vor fi decât câteva sute de suporteri ciucani. În schimb, meciul retur de la Miercurea Ciuc se va juca cu casa închisă, mai ales că arena are o capacitate de doar 4.000 de locuri.

Ciucanii au o amintire frumoasă pentru ei contra bucureștenilor. În noiembrie 2018, cele două echipe se întâlneau în optimile Cupei României, la Miercurea Ciuc, pe un stadion Municipal dotat special cu nocturnă mobilă, iar trupa condusă atunci de Valentin Suciu reușea surpriza, eliminând din competiție formația antrenată de Mircea Rednic. A fost 2-2 după 90 de minute, 3-3 după 120 de minute și 6-5 la loviturile de departajare.

Foto: Valentin Macrea (Sport Pictures) și FK Miercurea Ciuc

Adi MARICA 14 May. 2024, 22:25 Liga 2
Pe aceeași temă