FK Miercurea Ciuc, lăsată la greu de fotbalistul cu înclinații către politică și probleme istorice, care a ratat un penalty cu Unirea Slobozia. Ce a spus Robert Ilyeș după înfrângere

Andrei PASCU 28 Apr. 2024, 09:39 Liga 2

FK Miercurea Ciuc nu a putut trece de Unirea Slobozia, prima promovată din Liga 2 în acest sezon. Nici măcar un punct nu a putut scoate formația pregătită de Robert Ilyeș, cedând duelul de pe teren de propriu, din etapa a 6-a a play-off-ului, la limită, scor 0-1.

A fost un meci pe care Ilyeș l-a catalogat drept unul în care nimic nu le-a mers jucătorilor săi, dar că vrea revanșa în întâlnirea următoare din campionat, cu CS Mioveni.

FK Miercurea Ciuc, eșec cu Unirea Slobozia. Richard Jelena a irosit o lovitură de la 11 metri

Un gol în debutul întâlnirii a făcut diferența în meciul de la Miercurea Ciuc. Unirea Slobozia a marcat și a luat trei puncte, după euforia promovării, în minutul 4, prin Serafim Cojocari. FK Miercurea Ciuc putea egala prin atacantul Richard Jelena, care zilele trecute se făcea remarcat cu o declarație controversată în Ungaria despre echipa sa, spunând că ”o formație maghiară poate ajunge în prima ligă din România”.

Atacantul în care își pune mare încredere Robert Ilyeș nu l-a putut învinge pe Denis Rusu de la punctul cu var în minutul 53, irosind o posibilitate importantă pentru ciucani de a scoate măcar un punct în jocul de sâmbătă.

  • FK Miercurea Ciuc, contra Unirea Slobozia: Gyenge – J. Nagy (Jebari 46′), Kelemen (cpt.), Gergely, Apro – B. Pinter (Makrai 65′), Vereș – Gal. Andrezly, Babati, Balogh (Ronai  65′) – Jelena. Rezerve neutilizate: Karacsony – Al. Ureche, Csuros, Bakoș, Bloj, Vita.

FK Miercurea Ciuc, parcurs modest în Liga 2: un punct în trei etape

Șansele FK Miercurea Ciuc de a promova direct au scăzut, aspect recunoscut de Ilyeș la finalul întâlnirii, dar antrenorul va lupta în continuare să-și ducă echipa în SuperLiga României de pe loc direct promovabil, cât timp mai sunt șanse matematice.

FK Miercurea Ciuc e în evidentă scădere de formă, adunând doar un punct în ultimele trei etape din play-off-ul Ligii 2.

Din păcate, am primit un gol la începutul meciului din cauza unei erori defensive, la care nu am putut răspunde. Astăzi, am avut o zi în care nimic nu a funcționat, nici posesia mingii, nici atacurile, nici loviturile de la fața locului. S-a simțit că jucătorii erau sub presiune și nu puteau lua deciziile corecte.

Am încercat de toate, băieții s-au luptat, au condus, dar nu au reușit să înscrie. Jucăm la Mioveni joi, vrem să câștigăm acolo. Știm că șansele ne-au scăzut, dar ne vom pregăti în continuare, atâta timp cât avem șanse matematice de promovare fără clasificator, nu ne vom da bătuți.

Dacă nu vom promova direct, ne vom concentra pe promovarea la baraj. Și-au revenit accidentații, toată lumea se va antrena săptămâna viitoare”, a spus Robert Ilyeș la finalul confruntării dintre FK Miercurea Ciuc și Unirea Slobozia, scor 1-0, conform Szekely Sport.

Gloria Buzău, peste trupa lui Robert Ilyeș

Clubul din Miercurea Ciuc este pe locul 5 acum, dar tot mai are șanse de promovare directă în prima divizie. În același timp, are de recuperat două puncte în raport cu locul 4, Gloria Buzău, dar care are și un meci mai puțin, șase puncte față de locul 3, CSC Șelimbăr, tot șase față de locul 2, Corvinul Hunedoara, și 16 față de locul 1, Unirea Slobozia.

În ceea ce privește programul din grupa pentru promovare, în etapa a 7-a din play-off-ul Ligii 2 FK Miercurea Ciuc va întâlni, în deplasare, CS Mioveni. Apoi, va da peste Corvinul Hunedoara, tot pe teren advers.

Foto: Bogdan Balaș / Sport Pictures

Andrei PASCU 28 Apr. 2024, 09:39 Liga 2
Pe aceeași temă