Dean Beța, gol decisiv pentru Steaua la debutul în play-off. Fundașul spune ce li s-a transmis jucătorilor despre interdicția de a promova în Liga 1

Marius ANGHEL 22 Mar. 2022, 11:47 Liga 2

Steaua a obținut o remiză la debutul ei în play-off-ul Ligii 2, înregistrând scorul de 2-2 în deplasare la Concordia Chiajna, meci desfășurat luni seară, în prezența unei galerii numeroase a echipei din Ghencea. Echipa lui Daniel Oprița a deschis scorul pe sinteticul de la Chiajna, a fost ”întoarsă”, iar golul egalării a venit în primul minut de prelungiri de pe fruntea fundașului Dean Beța.

”Militarii” se mențin, astfel, în fața Concordiei în clasamentul play-off-ului, cu un punct peste, 38 față de 37.

Dean Beța i-a adus un punct Stelei în meciul cu Concordia, la debutul în play-off

Stephan Drăghici (26) a deschis scorul pentru Steaua cu un șut superb, Azdren Llullaku (28) a egalat pentru Concordia, iar Adrian Voicu (52) a adus Concordia în avantaj la scurt timp după debutul părții secunde. Echipei lui Oprița i s-a refuzat un penalty la un henț al lui Codrea imediat după golul prin care ilfovenii au preluat conducerea, însă în primul minut de prelungiri Dean Beța a înscris cu capul după o centrare dintr-un corner din dreapta și a adus egalarea.

Fundașul de 30 de ani originar din Reșița, finul antrenorului Oprița, a reușit al doilea său gol în acest sezon, după ce pe primul l-a înscris tot în acest an, în succesul cu 5-0 de la Buftea cu Unirea Constanța. Cu Concordia a marcat cu o lovitură de cap din 10 metri central, în dreapta, după o centrare dintr-un corner din dreapta a lui Emilian Pacionel.

”În play-off sunt echipe foarte bune și care sunt în fața noastră, dar noi le tratăm cu maximă seriozitate și interes pentru a câștiga orice meci. Noi luptăm pentru orice punct”, a spus Beța la finalul jocului de la Chiajna, la microfonul DigiSport.

Beța a fost utilizat de Oprița în 19 din cele 20 de meciuri de Liga 2 din acest sezon, doar într-unul fiind înlocuit (5-2 cu Dacia Unirea Brăila, în minutul 38), în rest bifând toate minutele.

Beța spune că în vestiar nu se vorbește ”așa de mult” despre interdicția Stelei de a promova

Conducerea Stelei încearcă în această perioadă să găsească o portiță prin care să fenteze regulamentul și să poată promova în Liga 1, lucru care clubului îi este interzis în acest moment, fiind unul de drept public. Ori să înduplece federația să modifice regulamentul în timpul sezonului.

Dean Beța spune că în vestiar nu se vorbește despre această problemă a clubului, jucătorilor transmițându-le să-și facă treaba și să obțină rezultate care să-i claseze la final pe o poziție direct promovabilă sau de baraj de promovare.

”Nu știu, noi nu discutăm așa de mult în vestiar, încercăm să ne detașăm de problemele juridice, dar ca motivație n-ai cum să nu dai totul când vezi oamenii ăștia care vin să te susțină (n.r. – se referă la galerie). Noi trebuie să ne concentrăm doar la fotbal, așa ni s-a transmis, să ne gândim la fotbal și să încercăm să câștigăm orice meci, să ne menținem acolo, în primele patru”, a spus Beța, întrebat despre dreptul la promovare al Stelei.

Steaua are 38 de puncte și ocupă locul 4 în play-off-ul Ligii 2, poziție care la finalul sezonului regular ar duce, în mod normal, la baraj de promovare, dacă echipa ar avea dreptul de a urca în Liga 1. În etapa a 2-a, programată peste două săptămâni, Steaua urmează să joace pe teren propriu cu liderul Petrolul, echipă care are 12 puncte în față.

Foto: Steaua  București și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-oprita-s-a-simtit-ca-in-ghencea-la-chiajna-datorita-suporterilor-era-pacat-sa-nu-reusim-sa-luam-macar-un-punct-in-conditiile-astea-antrenorul-stelei-despre-ultimele-incerc-19224219

https://liga2.prosport.ro/seria-1/a-marcat-dar-a-parasit-terenul-suparat-azdren-llullaku-dezamagit-dupa-egalul-concordiei-chiajna-cu-steaua-e-frustrant-puteam-sa-ne-distantam-de-locul-6-obiectivul-atacantului-19224176

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-a-scapat-printre-degete-victoria-cu-steaua-reactia-lui-ianis-zicu-despre-golul-primit-in-minutul-901-si-remarca-pentru-adversari-sper-sa-joace-toate-meciurile-asa-sa-ara-19224182

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-steaua-se-joaca-de-la-ora-1800-in-incheierea-primei-etape-a-play-off-ului-ligii-2-19224138

Marius ANGHEL 22 Mar. 2022, 11:47 Liga 2
Pe aceeași temă