De la Cupa Africii, în Copou! Mijlocaș din Sierra Leone, la Poli Iași

Narcis POHOAȚĂ 10 Mar. 2022, 09:05 Liga 2

Alertați de rezultatele slabe din debutul anului, dar mai ales de evoluțiile modeste ale echipei, conducătorii Politehnicii Iași continuă să caute soluții pentru a întări lotul, din mers.

Așa cum s-a întâmplat și în perioada de pregătire, ieșenii se orientează către piața externă și speră să țintească jucători străini liberi de contract, care să și confirme până în vară, când se va trage linie și se va contura lotul cu care va fi atacată promovarea.

Mijlocaș din Sierra Leone, la clubul din Iași

Pentru a întări linia mediană, oficialii clubului Poli l-au adus pe mijlocașul defensiv John Bankole Kamara, internațional din Sierra Leone.

Fotbalistul de 33 de ani este așteptat să ajungă la Iași ieri seară, iar în zilele următoare va efectua vizita medicală. Dacă va trece cu bine de toate testele, fotbalistul african va semna până în vară cu Poli, cu opțiune de prelungire.

Născut la data de 5 decembrie 1988, Kamara a jucat ultima oară în Azerbaidjan, la formația Keshla, la care era din ianuarie 2019, iar în carieră a mai jucat la echipele Tadamon Sour (Liban), Apollon Smyrnis (Grecia), Lamia (Grecia), FC Riga (Letonia) și Kaisar (Kazahstan).

La Keshla a evoluat în doar 4 meciuri (197 minute) în sezonul 2021-2022.

John Bankole Kamara a evoluat în ianuarie în Cupa Africii

John Bankole Kamara are 21 de selecții în naționala statului Sierra Leone, pentru care a marcat un gol.

Mijlocașul la închidere a jucat în debutul acestui an cu țara sa la Cupa Africii pe Națiuni din Camerun, fiind integralist în toate cele trei meciuri din grupa E, cu Algeria (scor 0-0), Coasta de Fildeș (2-2) și Guineea Ecuatorială (0-1).

Sierra Leone s-a clasat pe locul 3 în grupă, cu 2 puncte, după Coasta de Fildeș (7 puncte) și Guineea Ecuatorială (6p), ratând accederea în optimile de finală.

Oficialii ieșeni testează și alte piste, în încercarea de a întări și postul de mijlocaș de bandă, acolo unde antrenorul Costel Enache are puține soluții.

  • Poli Iași are în lot în acest moment șase jucători străini: portarul moldovean Ianoș Brînză (23 ani), fundașul grec Okan Chatziterzoglu (26 ani), fundașul ivorian Christ Kouadio (21 ani), mijlocașul luxemburghez Belmin Muratovic (24 ani), atacantul ucrainean Mykhaylo Plokhotnyuk (23 ani) și atacantul din Guinea Sekou Camara (24 ani).

https://liga2.prosport.ro/seria-1/frf-a-suspendat-protocolul-de-desfasurare-a-competitiilor-obligatiile-devenind-recomandari-cheltuielile-scad-pentru-cluburi-iar-reactia-unui-conducator-spune-multe-ma-gandeam-cu-groaza-la-19222484

https://liga2.prosport.ro/seria-1/costel-enache-vrea-ca-meciul-cu-astra-sa-se-joace-pe-teren-nu-ne-bucura-cu-nimic-trei-puncte-date-de-regulament-noua-ne-trebuie-jocuri-19222444

https://liga2.prosport.ro/seria-1/transfer-din-ucraina-la-academia-poli-iasi-19222363

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-aftanache-schimbat-in-ambele-meciuri-din-acest-an-dupa-ce-fusese-introdus-in-repriza-secunda-costel-enache-il-incurajeaza-la-fotbal-e-si-dulceata-de-cirese-amare-trebuie-sa-crea-19222325

https://liga2.prosport.ro/seria-1/buget-impresionant-aprobat-de-autoritatile-locale-pentru-poli-iasi-florin-briaur-anunta-de-acum-ce-urmeaza-din-vara-vom-demara-acest-proiect-in-care-noi-credem-foarte-mult-ca-il-putem-sust-19221256

Narcis POHOAȚĂ 10 Mar. 2022, 09:05 Liga 2
Pe aceeași temă