De aici a plecat totul! Nimeni nu a crezut că e posibil, Hagi le-a dat peste nas! Unde va juca Viitorul în Liga 1

Publicat: 04 Jun. 2012, 13:34 Actualizat: 05 Jun. 2012, 23:16 Liga 2
De aici a plecat totul! Nimeni nu a crezut că e posibil, Hagi le-a dat peste nas!  Unde va juca Viitorul în Liga 1

Ploiești sau Constanța. Acestea erau cele două speculații ale oamenilor din fotbal în privința viitorului teren de joc al echipei finanțate de Gheorghe Hagi. Însă, potrivit declarațiilor fostului internațional, proaspăt promovata va disputa majoritatea meciurilor din Liga I pe stadionul de la Academia ce îi poartă numele.

La sfârșitul meciului contra celor de la Săgeata Năvodari (2-0), Gheorghe Hagi a elucidat misterul legat de stadionul pe care Viitorul Constanța va juca împotriva Stelei ori a lui Dinamo în Liga I: „Vrem să jucăm pe terenul de la Academie. Este încă în construcție, grăbim procesul pentru a reuși din a treia sau din a patra etapă să ne mutăm acolo. Ă‚sta este planul”. Răspunsul său a părut să surprindă întreaga scenă a fotbalului, căci se considera a fi deja un lucru sigur faptul că Viitorul Constanța va juca fie pe terenul Astrei Ploiești, fie pe cel al Farului, cea de-a doua variantă părând a fi cea mai accesibilă pentru jucătorii lui Cătălin Anghel.

3.000 de locuri

Reporterii ProSport au făcut o vizită stadionului din cadrul Academiei lui Gheorghe Hagi. Se lucrează de zor, muncitorii pun la punct detaliile și, cel mai probabil, se va termina construcția acestuia în timpul dorit de finanțatorul Viitorului Constanța. Terenul are o capacitate de 3.000 de locuri și se găsește la o distanță de câțiva kilometri de stadionul Ovidiu, pe care echipa a evoluat în ultimii trei ani. „Avantajul nostru, al românilor, e că suntem latini. Latinii sunt iuți, talentați. Cu astfel de calități, sunt sigur că vom termina în timp util construcția”, a completat Gheorghe Hagi predicția pentru viitorul echipei sale.

Două mii de oameni au asistat la ultimul meci al Viitorului din acest sezon, contra celor de la Săgeata Năvodari (2-0)

Academia lui Hagi e exemplul clar de urmat pentru oamenii de fotbal: ceea ce apărea pe machetă în 2009 (medalion) se conturează pe zi ce trece la Ovidiu

Articol scris de Cristian Voinea și Sorina Opritescu

Publicat: 04 Jun. 2012, 13:34 Actualizat: 05 Jun. 2012, 23:16 Liga 2
Pe aceeași temă