David Miculescu și-a aniversat ziua și regretă că ar fi putut sărbători în aceeași zi și promovarea în Liga 1. ”Nu e lipsă de respect sau îngâmfare, e vorba de încredere în grupul pe care-l formăm la Arad”

03 May. 2020, 10:43 Liga 2
David Miculescu și-a aniversat ziua și regretă că ar fi putut sărbători în aceeași zi și promovarea în Liga 1. ”Nu e lipsă de respect sau îngâmfare, e vorba de încredere în grupul pe care-l formăm la Arad”

Antrenamentul de forță al utiștilor, coordonat, sâmbătă, 2 mai, pe ZOOM de Laszlo Balint și colegii săi din stafful tehnic, a început cu urările pentru David Miculescu. Talentatul mijlocaș a împlinit 19 ani și era bun de cinste după meciul de acasă cu CSM Reșița, dacă acesta s-ar fi desfășurat conform programului stabilit inițial.

De altfel, tânărul utist spera ca sărbătoarea să fie dublă. „Când am văzut inițial programul, iar acesta se respecta și fotbalul nu se oprea din cauza acestui virus, eu zic că astăzi am fi fost promovați și matematic. Nu vreau să se creadă că e lipsă de respect pentru adversare, sau îngâmfare, e vorba de încredere în grupul, familia pe care o formăm la Arad. Cel puțin de când sunt eu la prima echipă a UTA-ei, lucrurile nu au mers atât de bine din toate punctele de vedere. Există multă calitate fotbalistică la nivelul lotului, dar suntem și foarte uniți. Mai aveam și acele 11 puncte avans, la care, zi eu mai puteam pune cel puțin cinci-șase și azi, de ziua mea, au zic că am fi sărbători promovarea cu cinci etape înainte de final”, consideră Miculescu, pentru Sport Arad.

David Miculescu: ”Cu cât mai greu, cu atât va fi mai frumoasă va fi această promovare”

Numai că vremurile sunt de așa natură încât sportul rege nu e sigur că se va restarta în acest sezon, iar dacă – totuși – fotbaliștii vor reveni în iarbă vor respecta scenariul scurt propus de Federația Română de Fotbal.

Din câte se pare, vom juca un play-off care, într-adevăr, la prima vedere, pare puțin mai greu, mai concentrat, decât varianta în care am fi jucat toate cele 14 etape. Dar, cu cât mai greu, cu atât va fi mai frumoasă această promovare. Până la urmă, tot ceea ce contează este să jucăm în Liga 1 din sezonul următor, indiferent cum promovăm. Am demonstrat și până când s-a întrerupt sezonul ceea ce putem, suntem pregătiți să o facem și în cele șapte meciuri cu colegele din spatele nostru”, a mai spus mijlocașul timișorean al „Bătrânei Doamne”.

Carnetul de șofer, un cador pe care Miculescu ar fi vrut să și-l facă de ziua sa

Prima dorință a lui David Miculescu de ziua sa e, bineînțeles, legată de fotbal, dar există una specifică vârstei. „Primul și primul lucru, îmi doresc să fiu sănătos, atât eu, cât și familia și colegii mei. Apoi, vreau să promovez cu UTA, să debutez și să marchez și în Liga 1. În fine, mi-aș dori și prima mea mașină, doar că nu am apucat să-mi iau nici carnetul de șofer odată cu declarararea stării de urgență. Chiar după meciul cu U Cluj, de pe 13 martie, ar fi trebuit să dau sala și, dacă totul era ok, aș fi fost șofer cu acte în regulă astăzi. Pentru început aș fi condus mașina familiei, dar știam că părinții doresc să-mi facă un cadou pe patru roți. Dar, va veni și ziua aceea, acum cel mai important este să ne reluăm antrenamentele cu toții la Arad. În ultima săptămână a fost ceva mai bine, fiindcă am început și alergările, dar, altfel, mi-a fost foarte greu în casă”, mai spune utistul.

Și-ar dori să ajute și echipa UTA U19 să devină campioană

Federația Română de Fotbal a întrerupt toate competițiile rezervate copiilor și juniorilor, cu excepția celei de Liga Elitelor U19. Și aici UTA e pe primul loc în seria de Vest, cu șanse la o medalie națională. „Dacă, într-adevăr, se va juca și în Liga Elitelor și domnul antrenor Balint ne va lăsa să-i ajutăm pe colegii noștri de la juniori, o să facem tot posibilul să ne batem pentru titlul național. Dar, știu foarte bine că pe primul loc e obiectivul primei echipe, promovarea în Liga 1 și de abia apoi urmează competiția de juniori. Oricum, am mare încredere în colegi și domnii antrenori Gaica, Ungur și Petcuț că se vor descurca și fără noi”, mai susține David Miculescu, care ar avea drept de joc și la Elite 19 alături de Damian Isac, Alex Oroian, Cătălin Vulturar și Denis Hrezdac, cu mențiunea că ultimul s-a operat recent de ligamente și e indisponibil.

David Miculescu a bifat 1246 de minute pentru UTA în acest sezon de Liga a 2-a și a marcat două goluri, ambele în deplasare, la București, cu Metaloglobus (scor 1-1) și la Miercurea Ciuc, cu Csikszereda (0-6).

Sursa: Sport Arad

03 May. 2020, 10:43 Liga 2
Pe aceeași temă