Balint vede o Ripensia rănită înaintea meciului cu UTA, Miculescu vrea o revanșă personală contra timișorenilor. „Va trebui să ne impunem jocul, să jucăm foarte inteligent”

Marius ANGHEL 23 Aug. 2019, 14:17 Campionat
Balint vede o Ripensia rănită înaintea meciului cu UTA, Miculescu vrea o revanșă personală contra timișorenilor.

A doua deplasarea a echipei UTA din acest sezon îi aduce un meci la Timișoara, pe arena Electrica, acolo unde sâmbătă, de la ora 11:00, o va întâlni pe Ripensia, formație care în acest debut de sezon a obținut doar trei puncte, iar pe teren propriu a pierdut cu nou-promovata SCM Gloria Buzău (1-2). Arădenii au câștigat până acum doar cu 3-0, cu Dunărea Călărași, Petrolul și Csikszereda, și sunt convinși că împotriva Ripensiei nu le va fi deloc ușor.

UTA a făcut două achiziții în această săptămână și a avut și o despărțire. Atacantul israelian Amir Khalaila (22 de ani) a plecat, în locul său a fost adus Alexandru Ioniță (30 de ani), iar de ieri a fost împrumutat de la Astra și mijlocașul Romario Moise (23 de ani). „Bătrâna Doamnă” s-a mișcat foarte bine în această vară la toate capitolele, însă Laszlo Balint rămâne consecvent și spune că e nevoie de atenție.

„Ne așteaptă o deplasare foarte dificilă, mergem să jucăm pe terenul unei echipe rănite. Ripensia a început destul de prost acest sezon, chiar dacă a reușit acel rezultat surprinzător la FC Argeș. Va dori să se răzbune în meciul cu noi pentru înfrângerile cu Buzău și Metaloglobus. De luni am început să analizăm adversarul și am văzut faptul că multe dintre golurile pe care le-au încasat s-au datorat greșelilor individuale. Dacă vor reuși să rezolve această problemă, vor fi vizibile și rezultatele. Noi va trebui să ne impunem jocul, să jucăm foarte inteligent, să abordăm meciul cu atitudine bună. Cu Csikszereda am fost puțin relaxați și acea lipsă de luciditate nu ne-a permis să înscriem în prima parte. Băieții s-au prezentat bine la antrenamente, suntem cu picioarele pe pământ după aceste trei victorii, ne dorim să o ținem pe aceeași linie, să continuăm forma bună. Ne bucurăm și că suporterii sunt aproape de noi, am simțit această căldură la ultimul joc și mi-aș dori să vină în număr cât mai mare și în această deplasare scurtă pe care o vom face sâmbătă”, a spus Balint despre meciul cu Ripensia, citat de Sport Arad.

Antrenorul utist se știe foarte bine cu adversarul de sâmbătă, Alexandru Pelici. „În primul rând, îl cunosc bine pe Alexandru Pelici, suntem prieteni, ținem legătura, știu foarte bine cum gândește fotbalul. Dânsul se focusează pe o organizare defensivă bună, dar și pe un joc colectiv destul de elaborat, așa că ne așteaptă o deplasare complicată. Apoi, să nu uităm că Ripensia a învins la Pitești în urma a două execuții extraordinare. Este o dovadă că la Ripensia sunt jucători capabili de a decide meciuri. De exemplu, Tudorache este un mijlocaș central de calitate pentru acest nivel, dar au și fundași laterali care aduc un aport ofensiv foarte bun”, a mai spus Balint.

Miculescu: „Personal, vreau să mă revanșez contra celor de la Ripensia”

David Miculescu este printre puținii utiști care au evoluat și în precedenta partidă Ripensia – UTA, încheiată cu sucesul timișorenilor (1-0) în luna martie a acestui an. „Ne așteaptă un meci greu la Timișoara, dar suntem foarte concentrați și sperăm să ne întoarcem cu cele trei puncte. Personal, vreau să mă revanșez contra celor de la Ripensia, deoarece ne-au învins în sezonul trecut. Pe > am făcut junioratul, dar nu am evoluat niciodată acolo la nivel de seniori. În trecut era un teren bun, acum nu știu sigur care este situația. Mă aștept să vină cât mai mulți suporteri pentru a fi alături de noi”, a punctat, citat de Sport Arad, și „decarul” echipei fanion a Aradului, născut și crescut în orașul de pe Bega.

În precedentele patru întâlniri în Liga 2 dintre cele două echipe, Ripensia a obținut două victorii (3-2 la Arad și 1-0 la Timișoara), UTA a câștigat un meci (2-1 la Arad), iar o partidă s-a încheiat la egalitate, chiar prima dintre ele (1-1 la Timișoara).

Înaintea confruntării de acum, din etapa a 4-a, UTA se află pe locul 2, cu 9 puncte, la egalitate cu liderul SCM Gloria Buzău, însă cu un golaveraj inferior, în timp ce Ripensia se află pe locul 15, cu 3 puncte, la egalitate cu alte șase echipe.

Marius ANGHEL 23 Aug. 2019, 14:17 Campionat
Pe aceeași temă