Laszlo Balint a explicat motivele amânării meciurilor cu Rapid și Chiajna. Antrenorul echipei UTA dă asigurări că jucătorii săi nu vor ieși din ritm

Marius ANGHEL 30 Sep. 2019, 11:57 Campionat
Laszlo Balint a explicat motivele amânării meciurilor cu Rapid și Chiajna.** Antrenorul echipei UTA dă asigurări că jucătorii săi nu vor ieși din ritm

Creșterea în joc din ultimele săptămâni a lui Damian Isac a ridicat doi numărul convocaților utiști la echipa națională Under 19, pentru turneul de calificare la Euro 2020, de la Belgrad. Damian Isac și David Miculescu vor activa sub „tricolor” între 1 și 14 octombrie, iar „Bătrâna Doamnă” s-a prevalat de regulament și a obținut amânarea partidelor din rundele 10 și 11, cu Rapid și Concordia Chiajna.

Automat „Bătrâna Doamnă” își îngreunează calendarul pentru partea a doua a toamnei, când va trebui să dispute nu mai puțin de 13 partide oficiale până la pauză de iarnă. „Cu siguranță, Stancu și Bustea nu și-ar fi revenit în următoarele zile  și atunci și procesul de antrenament este un pic îngreuna,  în sensul în care nu am fi putut să pregătim așa cum trebuie în 16 jucători. Sută la sută, în meciul cu Rapid am fi putut alinia un prim 11 competitiv, dar la fel de sigur este și faptul că am fost limitați în ceea ce privește soluțiile de pe bancă și este un meci pe care vrem să-l câștigăm. Ca și restul, de altfel. Trebuie să abordăm cu încredere și curaj toate partidele, indiferent de adversar. Vedem ce-o să iasă nu e pentru mine! Niciodată nu o să antrenez ghidat de acest așa-zis motto și tocmai de aceea am considerat că pentru noi, chiar dacă după aceea o să ne aștepte un program foarte greu, este mai important să abordăm meciurile cu o formulă cât mai completă”, a explicat, citat de Sport Arad, Laszlo Balint, după victoria cu Daco-Getica (6-0).

Întrebat dacă nu se teme de o eventuală ieșire din ritm a echipei sale până pe 16 octombrie, data partidei de la Turnu Măgurele, antrenorul „roș-albilor” a adăugat: „Ceea ce pot să vă spun este că sută la sută vom ajunge concentrați la meciurile ce urmează, nu vreau să se sperie nimeni. Echipa asta a demonstrat că are jucători capabili să trateze la fel de responsabili oricare joc, indiferent că întâlnim pe Dinamo sau Daco-Getica. Până la urmă, suntem oameni și avem anumite momente în care putem părea mai vulnerabili, dar trebuie să folosim această perioadă cât se poate de eficient și să luăm partea pozitivă. Încercăm să ne recuperăm jucătorii accidentați, dar și energiile consumate în ultima perioadă”.

Ce face UTA în această perioadă de pauză

Ce urmează pentru UTA în următoarele două săptămâni fără jocuri oficiale? „Încercăm să ținem un ciclu de pregătire cât se poate de asemănător cu celelalte. Este foarte dificil să găsim un adversar pentru pentru sâmbătă viitoare, pentru că am fi dorit să închidem această săptămână cu un joc în care să aplicăm ceea ce antrenăm toată săptămâna. Apoi, vom intra în linia dreaptă pentru partida cu Turris din etapa intermediară, o să vedem cum organizăm deplasarea, dar sunt pe care le vom discuta când ne apropiem de data respectivă”, a mai punctat Balint.

Cei de la Dunărea Călărași susțin că au găsit sau vor găsi înțelegere la Laurențiu Roșu pentru a-i „împrumuta” pe cei trei juniori convocați la lot pentru partida cu Daco-Getica, de pe 5 octombrie. Laszlo Balint nu crede deloc în această variantă. „Naționala are jocuri oficiale, o campanie de calificare, deci nu există niciun fel de variantă, nici măcar 0,1 la sută șanse să putem găsi înțelegere la Federație sau selecționer. Dar și dacă, cumva, ar fi fost varianta să-i luăm doar pentru meci nu ne putem juca. V-am spus, îmi doresc un ciclu săptămânal complet pentru jucătorii mei, ne fixăm unele repere tactice și în funcție de adversar și e nevoie de toată lumea la pregătire”, a mai afirmat șeful staffului tehnic al arădenilor.

În fine, cel puțin deocamdată, „roș-albii” nu au nicio idee despre datele la care vor fi reprogramate cele trei restanțe. „Nu cunoaștem detalii, ci doar că împotriva celor de la U Cluj ar trebui să jucăm pe 5 sau 6 noiembri. Mai departe, este treaba federației să găsească să găsească date libere pentru programarea tuturor acestor jocuri. Gândiți-vă că nu numai pentru noi va fi dificil, ci și pentru Rapid, Dunărea Călărași sau U Cluj, aceștia din urmă fiind calificați și în Cupă. Deci nu trebuie să ne plângem, ci să gestionăm foarte eficient această perioadă. Într-adevăr este o mare provocare pentru toată lumea din club, pentru că o să fie program extrem de aglomerat cu deplasări, dar, repet, am spus absolut toate lucrurile în balanță și consider că asta este decizia pe care trebuia să o luăm. Adică să abordăm aceste jocuri la victorie, nu la ce o să iasă”, a concluzionat Balint, citat de Sport Arad.

Amical cu Păulișana Păuliș, sâmbăta viitoare

Laszlo Balint își va primi amicalul pentru weekendul viitor, iar acesta se va desfășura în compania Păulișanei Păuliș, pe arena din Sânnicolau Mic, sâmbătă, de la ora 11. Echipa din Podgorie trebuia să joace în campionatul Ligii a IV-a cu UTA II, dar meciul va fi, bineînțeles, amânat.

Până la urmă, antrenorul Păulișului e nimeni altul decât Dinu Maghici, scouter pe zona de Vest la Fusion Group Agency, condusă de Bogdan Apostu, cel care îl susține cu toate puterile și pe Laszlo Balint la UTA.

Utiștii au liber până marți, când își vor relua pregătirea sub comanda „secunzilor” Zanfir și Vasiliu și a preparatorului fizic Radu. Balint e prins cu primul modul al cursurilor PRO și va reveni la Arad miercuri seară.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 30 Sep. 2019, 11:57 Campionat
Pe aceeași temă