Daniel Oprița cere conducerii Stelei o strategie. Condițiile în care ar pleca și mâine și lucrul care-l determină să stea să-și ducă ”crucea până la capăt!”

Marius ANGHEL 06 Mar. 2024, 16:41 Liga 2
Daniel Oprița cere conducerii Stelei o strategie. Condițiile în care ar pleca și mâine și lucrul care-l determină să stea să-și ducă ”crucea până la capăt!”

Steaua a câștigat al doilea meci oficial din 2024, primul disputat pe teren propriu, însă succesul clar cu Viitorul Pandurii, scor 5-0, nu îi mărește șansele să se califice din nou în play-off-ul Ligii 2, ci doar le menține vii, în așteptarea a cel puțin doi pași greșiți făcuți în ultimele două etape ale sezonului regular de echipele din fața sa.

Echipa din Ghencea, prezentă pentru al treilea sezon în Liga 2, nu stă doar la mâna rezultatelor sale pentru a prinde cel puțin locul 6 la finalul celor 19 etape, iar antrenorul Daniel Oprița a vorbit la finalul întâlnirii cu trupa din Târgu Jiu și despre situația sa.

Oprița spune că nu ține de scaun și este dispus să plece și mâine, dacă asta i se va solicita de către șefi, însă, dacă ar fi doar după el, ar rămâne până la finalul sezonului, fiindcă a format lotul, a adus noi jucători inclusiv în această iarnă și nu dorește să-i lase la greu!

Daniel Oprița pleacă mâine de la Steaua dacă i se cere, dar vrea să-și ducă ”crucea până la capăt!”

La finalul partidei cu Viitorul Pandurii, disputată la București marți seară, Daniel Oprița a adus în discuție, întrebat și despre situația echipei privind dreptul la promovare, faptul că șefii Stelei trebuie să facă o strategie pentru ceea ce urmează după încheierea sezonului regular.

”Nu am salvat nimic cu rezultatul ăsta, e un joc, să zic, bun, un scor pe care așa l-aș vrea mereu, ca să fiu liniștit. Știu că băieții au potențial, dar asta nu salvează lucrurile greșite pe care le-am făcut până acum. A fost un sezon reușit. Trebuie, conducerea, să facă o strategie, să stăm de vorbă. Poate, după ce se termină aceste două meciuri, vom vedea ce decizie se va lua”, a comentat, la microfonul DigiSport, Daniel Oprița, care a fost întrebat dacă ia în calcul să plece la finalul sezonului regular, în situația în care Steaua nu va termina pe o poziție calificabilă în play-off.

”Nu știu ce va fi. Dacă cineva îmi spune că trebuie să plec, voi pleca fără nicio problemă. Asta e clar. Deci nu se pune problema să nu… Dar nici nu vreau să fiu laș acum, să las echipa, fiindcă eu am adus jucătorii. Ce fac, îmi bat joc, îi las să ce, să se bată la retrogradare? Trebuie să îmi duc crucea până la capăt! Dar dacă se vrea să plec, nu e nicio problemă. Dar nu renunț că vreau asta. Nu pot să plec și să spun că vă las la greu. Nu, trebuie să termin sezonul. Eu așa o să fac. Dacă se vrea altceva, chiar nu e nicio problemă. Și mâine!”, a spus antrenorul Stelei.

Daniel Oprița are două promovări consecutive cu Steaua, iar în Liga 2 a jucat cu aceasta în play-off și a terminat pe loc de baraj de promovare și pe loc direct promovabil în prima ligă

Daniel Oprița a preluat Steaua în iulie 2019, când echipa activa în Liga 4 București, de unde ratase în două rânduri promovarea, o dată în fața Academiei Rapid, actuala Rapid din prima ligă, și a doua oară în fața echipei Carmen București, care rata la baraj accederea în Liga 3 și se desființa.

Cu Oprița antrenor, echipa din Ghencea a reușit promovări consecutive până în Liga 2, unde acum este blocată din cauza formei sale de organizare, una de drept public, care nu-i permite accederea în SuperLigă.

La prima participare în Liga 2 în istoria sa, în ediția 2021/22, a terminat play-off-ul pe locul 4, care ducea la baraj de promovare, însă locul ei a fost luat de următoarea clasată, Concordia Chiajna, care nu a reușit să se impună în dubla cu Chindia Târgoviște. Sezonul trecut, 2022/23, a jucat tot în play-off și a terminat pe locul 2, direct promovabil, însă nu i s-a permis nici de această dată accederea în prima ligă, în locul ei promovând SC Oțelul Galați.

În actualul sezon, 2023/24, după 17 etape, ocupă locul 8, fiind la trei puncte în spatele ultimul loc calificabil în play-off, ocupat de Ceahlăul. Între ele este și FK Miercurea Ciuc, aflată la egalitate cu trupa din Piatra Neamț. Steaua va mai avea meciuri în ultimele două etape în deplasare la CS Mioveni (locul 5, 29 puncte), luni, de la ora 17:00, iar apoi primește vizita celor de la CS Tunari (locul 17, 15 puncte).

Lui Oprița îi expiră contractul cu Steaua în aveastă vară, la finalul actualului sezon. La începutul lunii febuarie spunea că a avut în această iarnă o ofertă din prima ligă, dar nu a fost dispus la acel moment să-i dea curs.

Foto: Răzvan Păsărică și Mihai Antonio Vasile / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-oprita-dupa-steaua-viitorul-pandurii-5-0-19301781

https://liga2.prosport.ro/seria-1/impresiile-lui-calin-cojocaru-dupa-steaua-viitorul-pandurii-5-0-19301794

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-si-viitorul-pandurii-joaca-in-incheierea-etapei-17-din-liga-2-19301700

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-17-liga-2-19301288

Marius ANGHEL 06 Mar. 2024, 16:41 Liga 2
Pe aceeași temă