Steaua a măcelărit Viitorul Pandurii în 45 de minute, Daniel Oprița rămâne sceptic în privința calificării în play-off: ”Nu se vede, chiar e departe”

Marius ANGHEL 06 Mar. 2024, 00:41 Liga 2

Steaua a câștigat cu scorul de 5-0 meciul cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu, primul disputat pe teren propriu în 2024, în cadrul etapei a 17-a a Ligii 2, antepenultima a sezonului regular.

Toate cele cinci goluri au fost marcate în repriza secundă a partidei, iar punctele câștigate de echipa antrenată de Daniel Oprița o menține în cursa pentru play-off, dar tot nu este la mâna sa pentru această calificare.

Oprița așteaptă noi victorii de la jucătorii săi și speră să strice planurile, iar Steaua să fie a treia echipă fără drept de promovare participantă în acest sezon în play-off, după CSC Șelimbăr și Covinul Hunedoara, deja calificate matematic.

Daniel Oprița, despre transformarea jucătorilor Stelei în repriza a doua a meciului cu Viitorul Pandurii: ”Le-am spus să fie mai curajoși”

După o primă repriză modestă, aproape inexistentă în atac, Steaua a pornit partea a doua ca din tun și până la final a marcat de cinci ori, impunându-se cu scorul de 5-0 în fața gorjenilor.

Au înscris Alexandru Boiciuc (47′, 78′), Nacho Heras (62′, 90′) și David Maftei (65′).

”Așa ar trebui să arate echipa, cum a arătat în repriza a doua. Așa poți să spui că joci la Steaua. Și-au dat seama și ei că au greșit, că nu mai avem voie să facem pași greșiți. Acum o să plângem după niște puncte pe care le-am avut în mână cu niște echipe accesibile. Patru-cinci puncte dacă le aveam eram la mâna noastră. Ne-am bătut joc de ele și acum…

A fost o finală, mai sunt două!”, a comentat, la microfonul DigiSport, Daniel Oprița, care a fost întrebat și ce le-a spus la pauză jucătorilor săi: ”Le-am spus să fie mai curajoși, se vedea că au o teamă, lipsă de încredere, se văd lucrurile astea. Nu știu de ce. Și la Reșița a fost, așa, o frică, s-a văzut o teamă de rezultat, de locul din clasament. Totuși, nu e ușor. Chiar dacă nu ai drept de promovare, ești Steaua, și cu suporterii… Dacă nu ești obișnuit, presiunea asta poate apăsa pe umerii lor și s-a văzut la unele meciuri. Le-am spus să fie mai determinați, mai agresivi, să facem un presing mai sus. Și eu zic că ne-a ieșit.”

Nacho Heras, genul de jucător pe care Oprița îl place! Boiciuc ”vrea să demonstreze”, Maftei este ”fundaș ofensiv”

Antrenorul echipei bucureștene a vorbit și despre cei trei marcatori din acest meci. Spaniolul Nacho Heras, una dintre achizițiile Stelei în această iarnă, înscrisese și în meciul trecut, pierdut cu scorul de 1-3 la CSM Reșița.

”Nacho e un jucător care se bate, genul care îmi place. Nu renunță niciodată. Ați și văzut primul gol pe care l-a dat. Și pasa pentru Boiciuc.

La fel și Boiciuc, a intrat foarte bine. Este un jucător la care am vrut să renunț, s-a antrenat separat, vrea să demonstreze și e spre binele lui. Dacă își ajută echipa e foarte bine.

Maftei este un fundaș ofensiv, care urcă, îi și cer asta, pentru că poate, și a și reușit să marcheze. Felicitări, să o țină tot așa!”, a declarat Daniel Oprița.

Steaua, în victoria cu Viitorul Pandurii: Frănculescu – Dav. Maftei (Enceanu 78′), Ceceri, Beța, Ad. Ilie – Drăghici, Rober Sierra (Raicu 78′), Dav. Matei (Mancuso 67′), Pau Miguelez (Boiciuc 46′) – Chipirliu (cpt.)(Chunchukov 70′), Nacho Heras. Rezerve neutilizate: H. Iancu – Shehait, Rz. Florea, Andr. Gab. Cristea.

”Nu se vede play-off-ul, chiar e departe” Lui Oprița îi surâde, însă, varianta de play-off cu trei echipe fără drept de promovare

Cu toate că Steaua a câștigat în această etapă, a acumulat 25 de puncte și a urcat pe locul 8, accederea în play-off nu stă la mâna sa, cel puțin în acest moment. Este la trei puncte de Ceahlăul și FK Miercurea Ciuc, nemțenii situându-se pe ultimul loc calificabil în play-off.

În următoarea etapă, Steaua joacă în deplasare la CS Mioveni (locul 5, 29 puncte), luni, de la ora 17:00, iar în ultima rundă a sezonului regular primește vizita celor de la CS Tunari.

La partida cu Viitorul Pandurii, în tribună au luat loc Constantin Schumacher și Claudiu Cojocaru, antrenorul și președintele echipei CS Mioveni.

”Orice meci e greu. Meciul ăsta a fost la pauză 0-0. Am reușit să înscriem repede și poate și asta ne-a dat un pic de elan, încredere și am reușit să câștigă. E normal, orice meci e greu. Se gândesc și ei (n.r. – CS Mioveni), și noi, doar că ei sunt la mâna lor, iar noi depindem și de alte rezultate.

Nu se vede play-off-ul, chiar e departe, la momentul ăsta. Vedem meciul de la Mioveni și atunci, în funcție și de rezultatul dintre Miercurea Ciuc și Ceahlăul se mai fac calcule. Dar nu putem să facem calcule până când noi nu câștigăm meciurile pe care nu le avem”, a spus Daniel Oprița despre ce urmează pentru Steaua în ultimele două etape ale sezonului regular.

Oprița s-ar bucura ca în această ediție a play-off-ului să participe trei echipe fără drept de promovare: ”Nu știm nimic, deocamdată, despre dreptul de promovare. (n.r. – întrebat despre cum ar arăta play-off-ul cu trei echipe fără drept de promovare) Dacă ăsta e regulamentul și se permite, vom vedea. Sperăm să vedem trei, că până acum a fost doar una, doar noi. Noi sperăm să fim acolo, deși e greu. Trebuie să fim realiști, că nu e ușor.”

Foto: Mihai Antonio Vasile / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/erik-lincar-si-a-reziliat-contractul-cu-concordia-chiajna-19301692

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-si-viitorul-pandurii-joaca-in-incheierea-etapei-17-din-liga-2-19301700

https://liga2.prosport.ro/liga-3/foresta-nu-mai-continua-in-liga-3-19301776

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-17-liga-2-19301288

Marius ANGHEL 06 Mar. 2024, 00:41 Liga 2
Pe aceeași temă