Descătușare la Slatina după victoria in extremis obținută în fața liderului neînvins Unirea Slobozia. Daniel Oprescu a traversar terenul pentru a se bucura cu jucătorii: ”Este ca un medicament pentru moral”

Marius ANGHEL 30 Oct. 2023, 23:16 Liga 2

CSM Slatina a reușit în etapa a 11-a a Ligii 2 ceea ce nimeni nu a putut în primele zece runde: să învingă Unirea Slobozia. Oltenii s-au impus dramatic, cu un gol marcat la ultima fază a meciului, în minutul 90+5, au bifat abia acum prima victorie pe teren propriu în acest sezon și își întrerupt o serie de cinci partide fără succes.

Valentin Alexandru, intrat pe teren în minutul 64, în locul lui Robert Ion, a înscris golul care a decis meciul desfășurat luni, la Slatina, pe stadionul 1 Mai.

CSM Slatina a învins liderul Ligii 2 și a obținut prima victorie acasă în acest sezon

Prima si singura ocazie a primei reprize au avut-o ialomițenii, prin Gabriel Lazăr, în minutul 6. În partea secundă, jucătorii lui Daniel Oprescu au evoluat mai curajos și și-au creat situații bune de gol prin Mitran (48), Dorin Toma (72), care a trimis în transversală, și Raul Popa (74), în timp ce liderul a contat în ofensivă doar la un șut puțin pe lângă vinclu al lui Ekollo (60).

În prelungiri, în minutul 90+5, în urma unei centrări din corner, Valentin Alexandru s-a demarcat bine la colțul scurt, a reluat din 6-7 metri cu latul și l-a învins la prima bară pe Denis Rusu.

S-a terminat 1-0, iar CSM Slatina a obținut prima victorie pe teren propriu în acest sezon, din a cincea încercare, însă, mai important, a învins liderul care nu suferise niciun eșec în această ediție de campionat.

CSM Slatina în meciul câștigat cu Unirea Slobozia: Velcu – I. Mitran (Ciocâlteu 89′), A. Stan, Mondragon, C. Toma – D. Toma, Sil. Matei – R. Popa, Doman (cpt.), Răsdan (C-tin. Radu 64′) – Mih. Ion (Val. Alexandru 64′). Rezerve neutilizate: Silveanu – Țegle, Gherghe, Dinca, Cr. Dinu, D. Dragu.

Daniel Oprescu, după victoria in extremis cu Unirea Slobozia: ”Mă bucur că noi suntem cei care le-am înscris al patrulea gol şi, bineînţeles, le-am produs prima înfrângere”

În acest sezon, Slatina a pierdut patru puncte după ce a primit goluri în minutele de prelungiri. În Ghencea, în etapa a 7-a, a condus-o pe Steaua din minutul 33, însă bucureștenii au egalat în minutul 90, astfel că jocul s-a terminat 1-1. Etapa trecută, a 10-a, oltenii au avut 1-0 la Mioveni, cu Campionii FC Argeș, însă partida s-a încheiat tot 1-1, după ce piteștenii au egalat cu un gol marcat în minutul 90+4.

Acum le-a venit rândul slătinenilor să marcheze în minutele de prelungiri și chiar să obțină toate punctele puse în joc. Asta a și remarcat antrenorul Daniel Oprescu la finalul partidei cu Unirea Slobozia.

”Chiar le-am spus băieţilor că, la un moment dat, se va termina ghinionul, pentru că, să fim realişti, în afara de meciul cu Chiajna, băieţii au făcut meciuri bune. Am făcut meci bun cu Buzău, când am pierdut nemeritat, am făcut meciuri bune la Steaua şi FC Argeş, când am fost egalaţi în prelungiri, acum am făcut un meci bun cu Slobozia. Sunt echipe angrenate la promovare şi care nu sunt cu nimic mai bune decât noi, poate doar mult mai pragmatice şi mai atente la anumite faze. Se ştia că Slobozia este echipa neînvinsă până la ora aceasta şi avea doar trei goluri primite, mă bucur că noi suntem cei care le-am înscris al patrulea gol şi, bineînţeles, le-am produs prima înfrângere.

În toate aceste meciuri în care echipa a jucat bine, dar nu am făcut puncte câte am fi meritat, cel mai greu a fost să o luăm de la capăt în fiecare început de săptămână, să le ridicăm din nou moralul băieţilor că au făcut un meci bun şi că sunt aproape să obţină victoria. Cred că, victoria aceasta obţinută la ultima fază a meciului, este ca un medicament pentru moral, pentru etapele care mai sunt de jucat până în iarnă”, a declarat, citat de NewsFlux, Daniel Oprescu.

Înaintea acestui joc, Unirea Slobozia avea cea mai bună apărare din Liga 2, cu trei goluri primite. Acum este la egalitate cu CSC Șelimbăr, echipă cu care se află la egalitate inclusiv la punctele acumulate în primele 11 etape. În poarta Sloboziei au mai înscris în acest sezon doar Viitorul Pandurii (1-1 la Slobozia), CS Mioveni (1-1 la Mioveni) și CS Tunari (3-1 la Slobozia), în trei runde consecutive. În ultimele șase meciuri, până la acesta de la Slatina, ialomițenii nu încasaseră gol.

Daniel Oprescu, în blugi, alergând pe partea opusă terenului pentru a se bucura alături de jucătorii săi în urma golului marcat de Valentin Alexandru în minutul 90+5 al meciului cu Unirea Slobozia.

CSM Slatina, pe locul 14 în Liga 2, la trei puncte de ultima poziție calificabilă în play-off

Cu 14 puncte, CSM Slatina se menține pe locul 14 în Liga 2 după 11 etape, fiind la trei puncte distanță de clasata pe poziția a 6-a, ultima calificabilă în play-off, ocupată de CS Mioveni.

În runda a 12-a, Slatina joacă în deplasare la Ceahlăul Piatra Neamț (locul 13, 15 puncte), sâmbătă, de la ora 11:00.

În 2023 va mai avea meciuri cu CSC Dumbrăvița (acasă), FK Miercurea Ciuc (deplasare) și Progresul Spartac (acasă). Ultimele patru jocuri din sezonul regular vor avea loc în 2024, începând din ultimul weekend al lunii februarie.

CLASAMENTUL Ligii 2 și al golgheterilor

Cei de la CSM Slatina au făcut hora bucuriei după victoria cu Unirea Slobozia, de parcă ar fi câștigat ceva important!

Foto: NewsFlux

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-esec-cu-0-2-contra-campionii-fc-arges-in-etapa-11-de-liga-2-19290689

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dragos-militaru-a-revenit-la-unirea-dej-19290675

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-claudiu-niculescu-dupa-selimbar-dumbravita-1-0-19290643

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-si-unirea-slobozia-inchid-etapa-a-11-a-a-ligii-2-19290666

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-11-liga-2-19290265

Marius ANGHEL 30 Oct. 2023, 23:16 Liga 2
Pe aceeași temă