Dan Alexa, sub presiune înaintea meciului cu Viitorul Pandurii: ”Nu caut alibiuri! Ca antrenor îți simți tot timpul postul amenințat”

Adi MARICA 07 Oct. 2022, 10:27 Liga 2
Dan Alexa, sub presiune înaintea meciului cu Viitorul Pandurii: ”Nu caut alibiuri! Ca antrenor îți simți tot timpul postul amenințat”

Antrenorul Dan Alexa se află sub presiune la FC Brașov după startul modest de campionat.

Cu doar 9 puncte acumulate în opt etape, echipa este mai aproape de play-out decât de play-off, un obiectiv anunțat cu surle și trâmbițe la startul sezonului, când erau instalați Dan Alexa și președintele Marin Mitran.

Dan Alexa: ”Presiunea există la fiecare meci”

Dan Alexa recunoaște că amosfera în tabăra brașoveană nu este deloc bună după ultimele rezultate, iar jocul dezastruos din partida cu Slatina a pus capac.

”Atmosfera nu este una foarte bună, pentru că nu am reușit să câștigăm cu Slatina. Meciul cu Viitorul Pandurii nu-l văd ca un joc capital. Presiunea există, noi, antrenorii, o avem la fiecare meci. E normal. Ca antrenor îți simți tot timpul postul amenințat dacă rezultatele nu sunt cele așteptate. Într-adevăr, punctele pe care le avem până acum sunt sub așteptările noastre. Din păcate, în acest început de campionat au fost meciuri în care am avut punctele în mână, apoi sunt mulți factori, inclusiv greșelile de arbitraj. Nu sunt antrenorul care să caute alibiuri. Eu încerc să-mi fac treaba cât mai bine și sunt 100 la sută motivat să găsesc formula pentru ca echipa să aibă o prestație consistentă. Sunt conștient că tot ceea ce contează este poziția din clasament și automat câte puncte acumulezi. Nu sunt mulțumit din acest punct de vedere”, a spus Dan Alexa.

Alexa poate își simte amenințat postul la FC Brașov și din cauza faptul că în acest moment este liber de contract antrenorul pe care Marin Mitran și l-a dorit în vară, în momentul instalării sale la club ca președinte. Cristian Pustai s-a despărțit în această săptămână de Gloria Buzău.

”FC Brașov, echipă în construcție”

Antrenorul Brașovului spune că echipa este în construcție și inerent apar problemele legate de omogenitate. Însă, în această vară, Brașovul a jucat tare pe piața transferurilor. Au fost aduși jucători experimentați, pe salarii uriașe, iar rezultatele nu sunt deloc pe măsura investițiilor.

”Suntem o echipă în construcție, cu mulți jucători care au venit târziu. Am avut o prestație bună în patru-cinci jocuri și nu am luat punctele pe care le meritam. Este adevărat că am avut și jocuri în care am jucat foarte prost, cu Oțelul, cu Slatina. Avem doar nouă puncte, deși am avut un program care ne permitea să avem minim 12-13 puncte și am fost aproape de paly-off”, a spus Alexa.

”Am încredere în jucători”

Referitor la meciul cu Viitorul Pandurii, Alexa se așteaptă la un joc dificil cu gorjenii lui Florin Stîngă.

”Mergem la Târgu Jiu, unde vom întâlni o echipă bună care chiar joacă fotbal. Viitorul Pandurii este echipă foarte agresivă și sunt convins că vom avea un meci foarte dificil. Avem un program foarte dificil, deplasare la Târgu Jiu, apoi întâlnim două echipe care sunt în play-off, FK Miercurea Ciuc și Dejul. Am încredere în jucători, iar dacă echipa se va exprima așa cum a făcut-o în meciurile cu FC Hermannstad, Progresul Spartac, Ripensia sau Metaloglobus vom putea obține și rezultatele mult dorit”, a încheiat antrenorul echipei FC Brașov.

Tudor Saim, suspendat trei etape şi amendat

Pentru meciul cu Viitorul Pandurii și următorul, cu FK Miercurea Ciuc, Dan Alexa nu se va putea baza pe mijlocașul Alexandru Tudor Saim (24 de ani).

Acesta a fost suspendat trei jocuri şi penalizat cu 2.000 de lei de Comisia de Disciplină și etică a FRF pentru faultul dur comis în meciul din Cupa României cu FC Hermannstadt.

Tudor Saim a primit direct cartonașul roșu chiar înainte de pauză, după ce a intrat cu talpa bărbia și pieptul lui Saeed Issah.

Acesta a executat o etapă de suspendare în meciul cu CSM Slatina și va mai rata două jocuri, cele cu Viitorul Pandurii și FK Miercurea Ciuc.

Viitorul Pandurii e pe locul 10, Brașovul, pe 14

Înaintea debutului etapei a 9-a a Ligii 2, Viitorul Pandurii ocupă locul 10 în clasament, cu 12 puncte, iar FC Brașov se află pe poziția a 14-a, cu 9 puncte.

Partida dintre acestea are loc sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul Municipal din Târgu Jiu.

Foto: FC Brașov

Adi MARICA 07 Oct. 2022, 10:27 Liga 2
Pe aceeași temă