Dacian Nastai, explicațiile începutului slab de sezon al echipei Unirea Constanța. De ce e pe ultimul loc în Liga 2 și ce urmează pentru ”satelitul” FCSB-ului

Andrei PASCU 16 Aug. 2022, 18:04 Liga 2
Dacian Nastai, explicațiile începutului slab de sezon al echipei Unirea Constanța. De ce e pe ultimul loc în Liga 2 și ce urmează pentru ”satelitul” FCSB-ului

Unirea Constanța are cel mai slab început de sezon dintre echipele din Liga 2, fără punct după primele două etape, dar și fără gol marcat și cu minus patru în dreptul adevărului.

Liga2.ro a vorbit cu antrenorul principal Dacian Nastai, care a analizat, pe larg, problemele din primele două partide.

Unirea Constanța, ultima clasată după două etape scurse din Liga 2. Explicațiile lui Dacian Nastai

Unirea Constanța a pierdut nemeritat, după cum s-a desfășurat jocul, cu 0-1 în partida de debut, cu Politehnica Timișoara. A luat gol la prima șansă importantă a formației de pe Bega, a ratat mult ulterior, chiar dacă a fost la controlul partidei și a avut și om în plus.

Recent, weekendul trecut, Unirea Constanța a cedat și cu Progresul Spartac, de această dată la o diferență clară, 0-3. Dacian Nastai a spus, în dialogul cu reporterul site-ului Liga2.ro, că sunt anumite aspecte la care trebuie să lucreze din greu. Modul în care jucătorii săi se regrupează defensiv după ce pierd posesia, dar și modul în care tratează partea finală a fazelor de atac sunt pricipalele minusuri.

Pentru ambele cazuri, Nastai are o explicație simplă: vârsta jucătorilor! Pentru că lotul e unul foarte tânăr, iar fotbaliștii nici nu au jucat foarte mult împreună, nu reușesc să trateze așa cum trebuie anumite momente de joc. Ele depind de experiență, iar în etapele următoare Unirea Constanța ar putea avea în continuare de suferit din această cauză.

Dacian Nastai: ”Anumitor fotbaliști le stă capul, pur și simplu, la a marca. Așa lăsăm spații”

”Principalul” constănțenilor a recunoscut că poate fi nevoie și de câteva luni până când lucrurile pe care le exersează la antrenamente vor putea deveni acțiuni făcute din reflex de jucătorii săi.

”E neplăcut să începi campionatul cu două înfrângeri, în primul rând pentru acești copii. Pentru cei care au văzut jocurile, nu cred că înfrângerile sunt elocvente prin prisma rezultatelor. Se vede că suntem o echipă tânără, căreia îi lipsește experiența și se vede asta, în principal, pe faza defensivă, dar și când suntem în fața porții și avem nevoie de un pic de inspirație, ca să marcăm.

A fost o diferență importantă cu Spartac, știam că joacă o structură diferită față de restul echipelor. Joacă 5-2-3 sau 5-3-2, în funcție de adversar și aglomerează foarte bine zona centrală, lucru pe care l-am pregătit. Am dus mingea în fața porții, am ajuns în poziții de gol, dar când am pierdut posesia nu am putut să ne regrupăm și ne-au prins pe două contre prin care au marcat.

E vorba și de relațiile de joc, jucătorii sunt tineri și jocul îi fură. Anumitor fotbaliști, care trebuie să se gândească la faza defensivă, le stă capul, pur și simplu, la a marca și așa lăsăm spații, iar echipele cu experiență ne surprind.

Avem cinci săptămâni de când lucrăm împreună, sunt convins că o echipă poate să arate ce lucrează la antrenamente după câteva luni. Trebuie să repetăm ceea ce lucrăm, ca să se vadă în joc. Urmează să gestionăm bine și momentele în care pierdem posesia, să gestionăm bine și fazele fixe și să lucrăm la o problemă pe care o au mulții copii care ajung la seniori, faza defensivă.

E o normalitate ca tinerii să aibă probleme pe faza defensivă. Ei au ajuns buni pentru că au calități tehnice, dar nu prea au cărat pianul. Acum, când trebuie să facă partea defensivă, nu acceptă sau nu pot să ducă la final ce ne propunem”, a spus Dacian Nastai în discuția cu Liga2.ro.

Dacian Nastai ia în calcul venirea de jucători la Unirea Constanța. Nici plecările nu sunt excluse 

E posibil ca, până la încheierea perioadei de transferuri, Unirea Constanța să mai facă anumite schimbări de lot. Posibilitățile sunt deschise atât din perspectiva plecărilor, cât și în privința venirilor. Totul depinde de cum se vor comporta tinerii aflați în acest moment în lot, dar și ce va decide conducerea clubului, în strânsă legătură cu FCSB.

”S-ar putea să mai vină jucători, să plece… în cazul în care vor veni jucători, tot tineri, de perspectivă, cărora dorim să le ușurăm trecerea de la juniori la seniori, e posibil să mai și plece. E normal să se facă această rocadă dacă vin alți jucători mai buni decât cei pe care îi am în lot.

Există această posibilitate, mai e perioadă de transferuri. E posibil să mai apară jucători. Noi ne dorim să jucăm cu tineri de perspectivă, care vor să învețe, care vor să ajungă la un nivel cât mai înalt”, a adăugat antrenorul echipei Unirea Constanța.

Unirea Constanța, partidă cu SC Oțelul în etapa a 3-a de Liga 2

După partidele cu Politehnica Timișoara și Progresul Spartac, Unirea Constanța poate părăsi ultimul loc în Liga 2 dacă va obține un rezultat pozitiv în runda a 3-a, când întâlnește SC Oțelul.

Confruntarea este programată pentru duminică, 21 august, de la ora 12:30, pe terenul gălățenilor.

Foto: Leczki Jozsi (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-pusa-sa-joace-din-nou-marti-in-etapa-a-3-a-a-ligii-2-majoritatea-meciurilor-au-loc-sambata-doua-dintre-ele-la-buftea-cele-cinci-partide-televizate-19240988

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-sc-otelul-incepe-la-ora-1800-primul-11-ales-de-ovidiu-burca-19241045

https://liga2.prosport.ro/seria-1/suporterii-stelei-au-continuat-protestul-impotriva-conducerii-csa-si-la-prima-deplasare-din-acest-sezon-mesajele-afisate-de-galerie-la-slatina-19241038

https://liga2.prosport.ro/special/video-emil-sandoi-si-daniel-pancu-prezentati-ca-selectioneri-la-nationala-u21-respectiv-u20-cei-doi-vor-colabora-pentru-euro-u21-2023-19241021

Andrei PASCU 16 Aug. 2022, 18:04 Liga 2
Pe aceeași temă