Dacia Unirea, victorie chinuită în amicalul cu liderul din Liga 4 Galați. Raphael Stănescu i-a salvat pe brăileni

Răzvan STÎNGĂ 13 Oct. 2021, 12:42 Liga 2

Dacia Unirea Brăila a jucat un meci amical duminică, 10 octombrie, contra echipei din Liga 4 Galați, Unirea Braniștea. Partida s-a disputat pe terenul divizionarei a patra, iar Dacia Unirea Brăila a câștigat la diferență minimă, 1-0. La pauză, scorul a fost egal, 0-0.

Dacia Unirea Brăila, succes chinuit cu Unirea Braniștea

Formația lui Florentin Petre a avut și momente în care s-a confruntat cu probleme, în confruntarea cu Unirea Braniștea. Potrivit Obiectiv Vocea Brăilei, au fost situații în care gazdele amicalului au fost periculoase și au trecut în câteva rânduri pe lângă gol.

Victoria a fost adusă pentru Dacia Unirea Brăila de Raphael Stănescu, introdus de Florentin Petre pe teren în repriza a doua. Chiar dacă scorul în sine ar putea da de gândit pentru formația de Liga 2, antrenorul secund Marin Samuilă a declarat că este mulțumit de evoluție.

Raphael Stănescu a marcat unicul gol al amicalului dintre Unirea Braniștea și Dacia Unirea Brăila. Foto: Sorin Pană / Sportul Ilustrat

Marin Samuilă: ”Considerăm că acest test de pregătire și-a atins scopul”

A apreciat jocul Unirii Braniștea, precizând că lotul este unul de Liga 3, divizie în care speră să se regăsească din sezonul următor. Clubul din Braniștea se află pe locul 1 în Liga 4 Galați.

Am finalizat perioada de pregătire de o săptămână, cu un amical la Braniștea și considerăm că acest test de pregătire și-a atins scopul. Am întâlnit o echipă cu mulți jucători cu experiență, o formație cu un lot de Liga a 3-a cel puțin. Cei din Braniștea au transformat acest meci într-un eveniment special, au fost spectatori, a fost o atmosferă de sărbătoare.

De luni continuăm pregătirile în vederea meciului cu FC Buzău. Luni am avut refacere, marți un antrenament cu caracter fizic iar în următoarele trei zile punem accentul pe pregătirea tehnico-tactică. Ne trebuie un rezultat pozitiv sâmbătă cu Buzăul, a declarat Marin Samuilă, antrenorul secund al Daciei Unirea Brăila, citat de sursa amintită.

Dacia Unirea Brăila, cu Unirea Braniștea: Cristian – Cocîrlă, Moroianu, Paliu, Stănciuleascu – Petrache, Apostol, Taciuc, Priboi – Duțu, Voinescu. Au mai intrat: Stănescu, Răducan, Duță, Șandru, Ciobanu, Lungu, Pătlăgică.

A fost sărbătoare duminică la Braniștea, cu prilejul amicalului dintre echipa locală și divizionara secundă Dacia Unirea Brăila. Antrenorul Florentin Petre a primit în dar un tricou al Unirii, pe care a fost pusă inclusiv sigla lui Dinamo!? Foto: Sorin Pană / Sportul Ilustrat

Dacia Unirea Brăila a luat doar două puncte în Liga 2, din două remize pe teren propriu 

Dacia Unirea Brăila o duce destul de rău în Liga 2. După nouă etape, ocupă poziția a 19-a din 20 echipe, cu 2 puncte, fiind doar peste Astra, -2 puncte. Golaverajul brăilenilor este al doilea cel mai slab al Ligii a 2-a, -22 la capitolul adevăr.

În runda a 10-a, Dacia Unirea Brăila va juca acasă, cu FC Buzău. Singurele puncte luate de formația lui Florentin Petre au fost obținute pe teren propriu. În etapa a 2-a, 0-0 cu FC Brașov, și în etapa a 4-a, 1-1 cu Astra.

Foto: Sorin Pană / Sportul Ilustrat

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-buzau-e-in-fata-unei-bariere-importante-dar-echipa-care-a-acumulat-cele-mai-putine-puncte-in-acest-sezon-o-sperie-cristian-pustai-dacia-unirea-chiar-daca-are-doua-puncte-are-ocazii-19205067

https://liga2.prosport.ro/seria-1/conducerea-clubului-dacia-unirea-braila-reactie-despre-situatia-echipei-parcursul-slab-din-liga-2-si-comportamentul-suporterilor-florentin-petre-poate-sta-linistit-pana-la-decizii-drastice-mai-est-19205045

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ioan-niculae-patronul-astrei-ramane-in-inchisoare-decizia-tribunalului-e-definitiva-19205063

https://liga2.prosport.ro/seria-1/romania-u18-a-terminat-pe-locul-3-turneul-celor-4-natiuni-in-ultima-zi-a-competitiei-tricolorii-au-invins-turcia-u18-19205047

 

 

Răzvan STÎNGĂ 13 Oct. 2021, 12:42 Liga 2
Pe aceeași temă