Dacia Unirea face eforturi disperate să continue în Liga 2. „Ne aflăm în continuare pe marginea prăpastiei și ne agățăm de orice fir de speranță”

Marius ANGHEL 29 Mar. 2017, 14:01 Liga 2
Dacia Unirea face eforturi disperate să continue în Liga 2.**

La scurt timp după ce Florin Cîrligea, principalul finanțator al Daciei Unirea, a anunțat că nu mai alocă bani echipei de fotbal, prin acțiuni disperate, conducerea clubului a început o serie de demersuri ca să dezamorseze situația tensionată existentă acum în cadrul lotului. Șefii echipei fanion a orașului Brăila au purtat din nou discuții cu reprezentanții administrației locale, în speranța că pe ultima sută de metri, acestea vor acorda sumele de care Dacia Unirea are nevoie pentru a rămâne în Liga a 2-a. Iar dacă oficialitățile locale vor aloca banii promiși în urmă cu trei ani, atunci există speranțe ca și principalul finanțator să revină alături de echipă.

„Ne aflăm în continuare pe marginea prăpastiei și ne agățăm de orice fir de speranță. Anuntul domnului Cîrligea ne lasă efectiv fără «oxigen». După trei ani de continuă frământare și permanent pericol de încetare a activității nu reușim să găsim soluția corectă privind finanțarea măcar la un nivel rezonabil a clubului, partea sportivă trecând deseori pe planul doi. Din păcate, în toată această perioadă, și atunci când au fost rezultate foarte bune și când au fost mai puțin bune, am primit din partea autorităților mai mult promisiuni decât ajutor concret. Povestea repetându-se de nenumărate ori este firesc ca finanțatorul privat să nu mai aibă încredere în partenerii de discuție, mai ales în contextul în care suma preconizată pentru fotbal în acest an de la Consiliul Județean, 165.000 lei, este una infimă față de nevoile reale în cadrul unui buget calculat la minim. Ar fi păcat să se piardă un sprijin financiar privat atât de consistent, sprijin pe care niciun alt sport din Brăila nu îl are, iar alte cluburi chiar pe plan național îl caută și nu-l găsesc”, a declarat, citat de Obiectiv Vocea Brăilei, Valentin Avramescu, președintele Consiliului Director al Daciei Unirea.

Un nou dialog cu administrația locală, alte promisiuni

„În acest context foarte dificil pentru noi, am încercat să păstram un dialog contructiv în primul rând cu Consiliul Județean, primăria fiind încă în așteptarea răspunsului de la Curtea de Conturi. Președintele CJ, Francisk Chiriac, ne-a dat speranțe la ultima ședință de Consiliul Judetean că printr-un parteneriat public-privat Dacia Unirea Braila se va putea menține la nivelul acestui eșalon. Săptămâna trecută s-a depus un proiect cuprinzând amendamente la regulamentul de aplicare al Legii 350, proiect ce va intra în dezbatere la prima ședință de CJ. Sperăm că adoptarea acestor amendamente, împreună cu un cuantum rezonabil a nivelului de finanțare a proiectelor, va duce la o deblocare a situației actuale și, implicit, la continuarea tradiției acestui sport în Brăila. Așteptăm cu speranță ședința programată pe 30 martie. Iar dacă sprijinul CJ va fi unul apropiat de promisiunile făcute în urmă cu trei ani, atunci și Florin Cîrligea va reveni asupra deciziei luate în urmă cu câteva zile”, a mai adăugat Valentin Avramescu.

Dacia Unirea se află pe locul 9 în clasamentul Ligii 2, cu 31 de puncte obținute în 23 de meciuri desfășurate în 26 de etape.

Articol scris de Costel FILIP
Foto: Sorin PANĂ‚ (Sportul Ilustrat)

Marius ANGHEL 29 Mar. 2017, 14:01 Liga 2
Pe aceeași temă