A început seria plecărilor de la Dacia Unirea Brăila! Căpitanul în meciurile din 2022, prezentat în Liga 3, la o formație care începe ”ciclul promovării în Liga 2”

Răzvan STÎNGĂ 18 May. 2022, 16:24 Liga 2

Dacia Unirea Brăila încheie colaborările cu mai mulți fotbaliști după ce a retrogradat în Liga 3. Va face mai multe schimbări de lot și nu numai, lucru remarcat și de club într-un comunicat de presă. Unul dintre cei mai importanți fotbaliști care au părăsit Dacia Unirea Brăila este Marius Moroianu (24 de ani).

Marius Moroianu a plecat de la Dacia Unirea Brăila și a semnat cu Viitorul Ianca

Moroianu a fost om de bază la Dacia Unirea Brăila stagiunea care tocmai s-a terminat pentru echipă, dar cu toate acestea clubul și jucătorul nu au mai putut continua colaborarea. Probabil că brăilenii au vrut să îl păstreze, pentru a fi punct fix în Liga 3, dar nu și-au permis să îl mai țină. Așa se face că jucătorul și-a găsit deja o nouă echipă, fiind prezentat oficial de Viitorul Ianca (locul 2 în play-out-ul Seriei 2 a Ligii a 3-a), pentru care va evolua din stagiunea 2022/2023.

Conform Viitorul Ianca, Marius Moroianu a semnat un contract pe trei ani și va fi, foarte probabil, unul dintre oamenii cheie ai echipei din sezonul care vine.

Ne grăbim să scriem noul capitol al istoriei clubului!

Marius Moroianu, probabil, cel mai bun fundaș brăilean al momentului, a semnat cu Viitorul Ianca!

Marius are 25 ani, multe jocuri in L2 și L3, fost căpitan al Daciei Unirea Braila și va consolida apărarea echipei noastre in următorii (cel puțin) 3 ani!”, se arată în comunicatul emis de Viitorul Ianca.

Marius Moroianu a fost căpitanul Brăilei în meciurile disptuate în Liga 2 în 2022

În stagiunea recent încheiată pentru Dacia Unirea Brăila, Marius Moroianu a evoluat în 16 meciuri din Liga 2 (1.379 de minute), iar de 15 ori a fost trimis pe teren din primul minut. În plus, fundașul a fost înlocuit o singură dată, în rest fiind integralist. În multe rânduri, fundașul a fost căpitan al formației brăilene, iar în partidele din 2022, nouă la număr, a evoluat în toate. Asta după ce în 2021 a prins doar șapte meciuri.

Marius Moroianu era și unul dintre fotbaliștii reprezentativi ai Daciei Unirii Brăila, fiind unul dintre puținii jucători care au terminat sezonul la echipă, după ce s-a reușit promovarea în Liga 2 la finalul stagiunii trecute de Liga 3. De altfel, apărătorul a fost parte din lotul echipei și în 2018/2019, în precedenta prezență a Daciei Unirea Brăila în Liga 2. La acel moment evolua în 20 de meciuri de campionat.

Născut chiar la Brăila, Moroianu a mai evoluat de-a lungul carierei la CS Făurei, Sportul Chișcani sau Delta Tulcea.

”S-a încheiat un capitol frumos din cariera mea. Un capitol cu bune și cu rele. Vreau să mulțumesc clubului Dacia Unirea Brăila pentru sprijinul și încrederea acordată și pentru toate lucrurile frumoase și mai puțin frumoase. Mulțumesc tuturor și multă baftă în continuare. Să auzim numai de bine!”, a spus Marius Moroianu.

Viitorul Ianca a început ”ciclul promovării” în Liga 2!

Este de așteptat ca Viitorul Ianca să aibă o campanie de transferuri interesantă și importantă, în condițiile în care Valentin Priceputu, finanțatorul clubului, a anunțat că începe un ciclu de patru ani la finalul căruia Viitorul Ianca vrea să promoveze în Liga 2. În acest moment, în lotul formației de Liga 3 antrenată de Victor Olenic, fost jucător al Brăilei, se regăsesc fotbaliști cu experiență în Liga 2 și nu numai.

Laurențiu Iorga (34 de ani), fost campion al României cu Oțelul Galați, Cristian Mitrea (34 de ani), fost la Dacia Unirea Brăila sau Dunărea Călărași, sau Cătălin Stănciulescu (33 de ani), fost la Dacia Unirea Brăila chiar și în acest sezon, până în iarnă, sunt printre jucătorii importanți pe care s-a bazat și în acest sezon Viitorul Ianca.

De altfel, în lot se regăsesc și mai mulți jucători trecuți pe la Dacia Unirea Brăila, printre ei Cosmin Necoară, Marius Dima, Costin Ciucureanu și Marius Coman.

Începem un nou ciclu de 4 ani! La final vom fi in L2!”, a anunțat Valentin Priceputu, finanțatorul clubului Viitorul Ianca, pe contul personal de Facebook.

Dacia Unirea Brăila, în căutare de jucători, dar și de antrenori

Dacia Unirea Brăila este fără antrenor în acest moment. Recent retrogradata în Liga 3 este în căutarea unui nou ”principal”, urmând să numească în perioada următoare un nou ”tehnician”. S-a ajuns la un acord în privința ruperii contractului cu Laurențiu Ivan, însă ”secundul” Marian Samuilă va continua la club, unde va ocupa o nouă funcție, cea de director sportiv.

Foto: Dragoș Pășcăneanu (Mediafax Foto), Petronel Tudor (Sport Pictures) și Viitorul Ianca

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vasile-geambazi-negociaza-preluarea-bazei-sportive-de-la-clinceni-unde-sa-si-mute-echipa-pe-unirea-constanta-care-vrea-sa-i-ia-locul-in-liga-2-retrogradatei-academica-exclusiv-19231448

https://liga2.prosport.ro/seria-1/schimbari-radicale-la-dacia-unirea-braila-dupa-retrogradarea-in-liga-3-contractul-cu-principalul-laurentiu-ivan-a-fost-rupt-iar-secundul-marian-samuila-a-primit-19231129

https://liga2.prosport.ro/seria-1/final-de-play-out-in-liga-2-rezultatele-ultimei-etape-cum-arata-clasamentele-grupelor-a-si-b-cine-sunt-cele-patru-retrogradate-in-liga-3-si-ceel-doua-echipe-care-vor-juca-barajul-de-mentinere-19230314

https://liga2.prosport.ro/liga-3/11-echipei-au-retrogradat-deja-matematic-din-acest-sezon-de-liga-3-cluburile-care-au-emotii-in-ultimele-doua-etape-de-play-out-si-seria-care-cel-mai-probabil-va-da-a-21-a-picata-in-liga-4-cel-mai-sl-19231890

 

 

Răzvan STÎNGĂ 18 May. 2022, 16:24 Liga 2
Pe aceeași temă