Dacia Unirea a prins aripi după victoria cu Rapid. „Avem șanse reale la promovarea”. La Brăila se dorește un stadion nou

Marius ANGHEL 27 Apr. 2016, 15:28 Liga 2
Dacia Unirea a prins aripi după victoria cu Rapid.
  • „Dacia Unirea are șanse reale la promovarea în prima ligă”, a declarat, marți, antrenorul Alin Pânzaru, în cadrul unei conferințe de presă.
  • Tehnicianul brăilean a aruncat câteva săgeți și spre cei care ar trebui să investească în infrastructura sportivă.
  • Președintele Valentin Avramescu propune construirea unui stadion nou la Brăila.
  • La conferința de presă au participat și Florin Cârligea, principalul investitor al echipei, și căpitanul Sorin Frunză.


Marți, în cadrul unei conferințe de presă, Alin Pânzaru, antrenorul Daciei Unirea, a făcut o radiogramă a situației actuale în care se află echipa fanion a orașului Brăila.

„Mă bucur că ne-am întâlnit și într-o postură fericită pentru noi, Dacia Unirea în acest moment are șanse reale la promovarea în prima ligă. Am văzut entuziasm, emulație din partea brăilenilor după succesul în fața Rapidului. Victoria aceasta ne permite să visăm frumos. Ne așteaptă însă meciuri la fel de tari, iar după dubla cu Academica Clinceni sper să adunăm maximum de puncte. Simt că vom trece peste complexul meciurilor din deplasare și vom obține o victorie vineri. Nu vreau un meci frumos ca la Călărași, ci eficient, ca să adunăm puncte. Venim după două jocuri frumoase și așteptăm în continuare interes din partea spectatorilor brăileni, avem nevoie de sprijinul lor, iar noi ne vom strădui, prin evoluțiile din teren, să-i mulțumim pe toți, de la suporteri până la la cei care investesc în această echipă”, a fost prima reacție a lui Alin Pânzaru.

Tehnicianul brăilean a aruncat câteva săgeți și spre cei care ar trebui să investească în infrastructura sportivă. „Eu am mai tras câteva semnale de alarmă, jucăm în play-off, multe meciuri sunt televizate și toată țara vede cum arată stadionul nostru. Într-o societate civilizată trebuie să ai condiții decente la stadion ca să faci performanță. Din păcate, totul în jurul nostru stă să cadă”, a explicat Pânzaru.

Petiție pentru un stadion nou la Brăila

Prezent la eveniment, Valentin Avramescu, președintele clubului, a spus că va înainta o petiție către autoritățile locale pentru construirea unui stadion nou de fotbal la Brăila.

„Clubul va elabora o petiție care se va numi «Stadion nou în Brăila» la care sunt invitați să adere toți suporterii și iubitorii de fotbal din oraș. Aceasta va fi înaintată apoi autorităților locale. Acest proiect sper să fie considerat ca o provocare pentru politicienii care vor intra în campania electorală și să vedem cu ce soluție vine fiecare. Ceea ce este cert în acest moment este faptul că vom avea sprijinul Federației Române de Fotbal pentru realizarea acestui stadion de 10 mii de locuri, care va costa în jurul a 15 milioane de euro”, a declarat Valentin Avramescu.

Deranjați de declarațiile lui Dinu Gheorghe

Șeful Daciei Unirea nu i-a rămas dator nici lui Dinu Gheorghe și îl întreabă pe președintele giuleștenilor ce a vrut să spună atunci când a afirmat că în partida de la Brăila au avut loc lucruri necurate. De asemenea, Avramescu a spus că pe cei de la Dunărea Călărași îi va aștepta la Brăila nu cu pâine și sare, ci doar cu sare: „Am văzut reacțiile Rapidului după meciul de la Brăila. Dinu Gheorghe are relații la Digisport, unde a spus că prestația arbitrilor îl face să se gândească la lucruri necurate. Noi nu avem acces la acest post de televiziune, dar am vrea să ne lămurească și pe noi ce a vrut să spună. Noi suntem de doi ani în fotbalul din Liga a II-a, ei sunt de mai mulți ani și poate ne vor lămuri în această problemă. De asemenea, trebuie să spun că am plecat de la Călărași cu un gust amar. La finalul partidei nimeni din conducerea echipei Dunărea nu a mai avut grijă să plecăm în condiții normale de la stadion. Responsabilii cu ordinea au dispărut, iar noi a trebuit să trecem printre localnici și bineînțeles că am fost înjurați ca la ușa cortului. Dar nu-i nimic, și cei de la Dunărea Călărași vor veni la Brăila, iar noi nu-i vom aștepta cu pâine și sare, ci doar cu sare”, a mai spus președintele Daciei Unirea.

Cârligea dă asigurări că e alături de echipă în drumul către Liga 1

De la conferința de presă nu au lipsit nici Florin Cârligea, principalul investitor de la Dacia Unirea, dar nici căpitanul echipei, Sorin Frunză. Cu acest prilej, Florin Cârligea i-a asigurat pe jucători că va fi în continuare lângă ei, în drumul spre Liga 1.

„Faptul că Dacia Unirea se află acum pe locul al treilea, cu șanse reale de a promova, în condițiile în care vara trecută nu se știa dacă Brăila va mai avea sau nu echipă în Liga a II-a, este deja o mare realizare. Așa cum de altfel o performanță o reprezintă participarea Daciei Unirea în acest eșalon și în sezonul următor, în care nu va fi decât o singură serie de 22 de echipe. O parte dintre autoritățile locale și-au făcut cam pe sfert treaba, altele deloc, am rămas cam singurul care mai ajută financiar acest club, dar mergem înainte. Le mulțumesc băieților pentru dorința lor de a câștiga și sper să ne continuăm cu brio drumul spre primul eșalon”, a declarat Florin Cârligea.

Articol scris de Costel FILIP

Marius ANGHEL 27 Apr. 2016, 15:28 Liga 2
Pe aceeași temă