„Dacă îi vom învinge, ne vor ține mulți ani minte”. Blănaru vrea ca ASU Poli să nu mai rateze victoria cu UTA: „Să demonstrăm că suntem cei mai buni din Vest”

Marius ANGHEL 19 May. 2017, 18:08 Liga 2

În meciul tur, Ștefan Blănaru deschidea scorul în minutul 70 în derby-ul dintre UTA și ASU Poli, desfășurat pe stadionul Motorul din Arad, iar echipa lui Laurențiu Roșu abia obținea un punct în fața rivalei prin golul lui Cristian Andor din minutul 88. Între timp, Andor și-a reziliat de curând contractul cu UTA, fiindcă era nemulțumit că nu joacă mai mult. În schimb, Blănaru trece în acest moment printr-o perioadă bună și are cinci goluri înscrise în ultimele cinci jocuri.

Atacantul Politehnicii a ajuns la 15 goluri în acest sezon, fiind pe locul 6 în clasamentul general al golgheterilor Ligii 2, iar evoluția din ultima perioadă a echipei sale îi dă încredere că poate obține un nou rezultat bun în fața rivaleri arădene.

„Eu, personal, aștept cu mare interes acest meci și sperăm să ieșim învingători din acest duel. Primul meu derby a fost cel de la Arad, în care am pierdut din punctul meu de vedere două puncte, și sper să ne revanșăm pentru meciul din tur. Cred că vor fi peste 10.000 de poliști în tribune, sper să vină cât mai muți suporteri și din partea UTA-ei și să fie un meci frumos”, a declarat, citat de Druckeria, Blănaru. Vârful a și redescris cum a trăit partida tur cu UTA: „A fost o senzație foarte frumoasă. Până la marcarea golului, în minutul 70, a fost un vulcan acolo, toată lumea ne înjura, ne scuipa și striga la noi, iar apoi s-a lăsat o liniște bruscă, preț de câteva secunde. Apoi le-am dat eu apă la moară, am dus mâna la urechi, semn că nu îi aud, iar apoi a început din nou nebunia. Chiar sper să mă țină minte. Pe mine, personal, mă motivează când sunt apostrofat din tribună, la meciurile din deplasare”.

Acum, golgheterul timișorenilor e convins că presiunea mai mare e pe umerii UTA-ei. „Presiunea va fi mai mare pe UTA, pentru că doar o victorie îi poate ține în lupta pentru promovare. Dar la fel de bine știm că și noi ne dorim foarte mult să câștigăm acest meci și să demonstrăm că suntem cei mai buni din Vest”, a mai spus Blănaru.

„Eu prefer să nu marchez duminică, dar echipa să câștige. Ne dorim foarte mult această victorie, pentru că rivalitatea e una foarte mare, iar dacă îi vom învinge duminică, ne vor ține mulți ani minte, pentru că le limităm accesul spre Liga 1″, a conchis Blănaru.

Partida dintre ASU Poli și UTA Bătrâna Doamnă, ce contează pentru etapa a 35-a a Ligii 2, se va desfășura duminică, de la ora 19:00, pe stadionul „Dan Păltinișanu”. Un bilet la acest meci costă 10 lei. Poli e pe locul 13, cu 37 de puncte, iar UTA e pe 2, cu 62 de puncte.

Marius ANGHEL 19 May. 2017, 18:08 Liga 2
Pe aceeași temă