Cutremur în fotbalul românesc. Rapid a intrat în faliment. Vezi decizia Tribunalului București! Reacția conducerii giuleștenilor: „Ne vom continua activitatea”

Marius ANGHEL 14 Jun. 2016, 13:47 Liga 2
Cutremur în fotbalul românesc. Rapid a intrat în faliment. Vezi decizia Tribunalului București!** Reacția conducerii giuleștenilor:

UPDATE: Conducerea Rapidului susține că va ataca decizia dată de Tribunalul București, prin s-a declarat falimentul clubului. Oficialii clubului din Giulești susțin că judecătorii s-au grăbit și sunt încrezători că vor avea câștig de cauză la Curtea de Apel. Până atunci, conducerea Rapidului susține că echipa își va urma programul normal, adică nu se va retrage din Liga 1.


 

Cu datorii de peste 18 milioane de lei, dintre care 10 milioane la fisc, clubul Rapid București, înființat în anul 1923, a intrat în faliment. Decizia a fost pronunțată de Tribunalul București și se poate face recurs în termen de 7 zile, la Curtea de Apel.

Tribunalul București a decis luni intrarea în faliment a Rapidului, o decizie care în profunzimea ei nu surprinde foarte mult. ProSport a scris în ultimele săptămâni despre datoriile de peste 18 milioane de lei ale clubului și cum foști antrenori, jucători și furnizori s-au considerat furați și au cerut falimentul în instanță. După mai multe termene, Tribunalul București a dat luni verdictul: falimentul. Pe cât de dur, pe atât de previzibil.

Decizia dată de Tribunalul București:

„Solutia pe scurt: HOT În temeiul art 105 rap. la art.107 alin. 1 lit.C din Legea nr.85/2006 privind procedura insolvenței, dispune intrarea în faliment prin procedura generală a debitorului. În temeiul art 107 alin 2 din Legea nr 85/2006 privind procedura insolvenței ridică dreptul de administrare al debitorului și dispune dizolvarea societății debitoare.

Dispune sigilarea bunurilor din averea debitoarei și trimiterea de notificări tribunalelor din alte județe în care debitorul are bunuri în vederea sigilării, în sarcina lichidatorului judiciar. Stabilește termen de maxim 10 zile de la data notificării deschiderii procedurii falimentului de predare a gestiunii averii de la debitor către lichidator, împreună cu lista actelor și operațiunilor efectuate până la deschiderea procedurii.

Dispune întocmirea și predarea către lichidatorul judiciar, în termen de maxim 10 zile de la intrarea în faliment, a unei liste cuprinzand numele și adresele creditorilor și toate creanțele acestora, cu indicarea celor născute după data introducerii cererii de deschidere a procedurii.

Fixează următoarele termene limită: a) termenul limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanțelor menționate la art 108 alin. (2) din lege, în vederea întocmirii tabelului suplimentar-28.07.2016 b) termenul de verificare a creanțelor menționate la art 108 alin. (3) din lege, de întocmire, afișare și comunicare a tabelului suplimentar al acestora- 26.08.2016; c) termenul de depunere la tribunal a contestațiilor- 16.09.2016; d) termenul de întocmire a tabelului definitiv consolidat- 26.09.2016.

Numește lichidator judiciar pe CII Brihac Aurel , care va îndeplini atribuțiile prevăzute de art 25 din lege. Pune în vedere lichidatorului judiciar prevederile art 252 din Legea nr. 31/1990, republicată și dispune îndeplinirea formalităților privind menționarea la registrul comerțului a reprezentanților permanenți ai săi.

În temeiul art. 108 alin 1 și 2 din Legea nr.85/2006 privind procedura insolvenței, dispune ca lichidatorul judiciar să trimită o notificare, în condițiile art 61 alin 3 din lege, privind intrarea debitorului în procedura falimentului prin procedura generală, ridicarea dreptului de administrare și dizolvarea acestuia, tuturor creditorilor menționați în lista depusă de debitor/administratorul judiciar, menționată la art 107 alin 2 lit e), debitorului și oficiului registrului comerțului sau, după caz, registrului societăților agricole în care debitorul este înmatriculat, pentru efectuarea mențiunii.

Se va dispune plata onorariului si a cheltuielilor de procedura din averea debitoarei cu respectarea ordinii de prioritate prevazuta de Legea cu nr. 85/2006 pentru plata creantelor. Fixează termen pentru continuarea procedurii la 30.09.2016 Definitivă. Cu recurs, în termen de 7 zile de la comunicare.

Pronunțată în ședință publică, azi,13.06.2016
Document: Hotărâre intermediară 13.06.2016″

Rapid a intrat în insolvență în 2012, dar de atunci situația financiară a clubului nu s-a îmbunătățit. Principala speranță a conducerii clubului din Giulești a fost legată de banii din drepturile TV. Rapid a promovat în acest an și va fi interesant ce se va întâmpla acum cu locul din Liga 1, dacă decizia va fi menținută și la apel. Există riscul să fim singura țară din fotbalul european cu o echipă în faliment în campionat.

Vom reveni cu amănunte!

Articol scris de Matei UDREA

Marius ANGHEL 14 Jun. 2016, 13:47 Liga 2
Pe aceeași temă