Eugen Neagoe, gratulații către ASU Poli după victoria Astrei din Cupa României: ”Sincer, Timișoara chiar merită să aibă echipă în prima ligă”

Anda DELIU 11 Feb. 2021, 21:59 Cupa
Eugen Neagoe, gratulații către ASU Poli după victoria Astrei din Cupa României: ”Sincer, Timișoara chiar merită să aibă echipă în prima ligă”

Astra nu s-a ”încurcat”, la fel ca alte echipe de prima ligă, cu un adversar din Liga 2, în optimile Cupei României. Deși a fost condusă la pauză, formația antrenată de Eugen Neagoe s-a impus cu 2-1 pe terenul lui ASU Poli, ”Dan Păltinișanu”. Antrenorul oaspeților a lăudat prestația adversarului.

Eugen Neagoe spune că Poli i-a pus multe probleme Astrei. ”A fost un meci foarte greu. Mă așteptam la acest lucru, am discutat cu băieții înainte de joc. Știam că Poli este o echipă bună. Nu întâmplător este o echipă de play-off în Liga 2. Din punctul meu de vedere, cu șanse mari de a promova, pentru că au jucători cu experiență, jucători care au foarte multe jocuri în prima ligă. Au și un antrenor bun cu experiență. La fel, Dan, un antrenor cu mulți ani în prima ligă. Cred că au toate șansele să se bată și pot să facă acest lucru, pentru că, sincer, Timișoara chiar merită să aibă echipă în prima ligă. Eu le doresc mult succes”, a declarat Neagoe în direct la DigiSport.

  • Ionuț Coadă (27′), respectiv Silviu Balaure (59′) și Mattia Montini (81′) au marcat golurile în meciul dintre ASU Poli Timișoara și Astra, scor 1-2, în optimile Cupei României.

Neagoe, supărat de jucătorii săi în prima repriză

Antrenorul prim-divizionarei a spus că le-a transmis jucătorilor la pauză să își revină și să aibă atitudinea corespunzătoare. ”A fost foarte greu. Prima repriză, chiar am fost dezamăgit! Le-am și spus jucătorilor la pauză. Am fost dezamăgit de modul cum am tratat jocul. Fără responsabilitate. Atitudinea pe care trebuia să o avem, nu am avut-o. Dar repriza a doua au stat cu totul altfel lucrurile. Am făcut și câteva schimbări. Jucătorii care au intrat au adus un plus. Am gândit și câteva schimbări pentru jocul următor de duminică de la Iași. E un joc important pentru noi, nici acolo nu ne va fi ușor. De asta am și odihnit câțiva jucători. Am jucat numai din trei în trei zile. Este al optulea joc într-o lună de zile. Este un ritm infernal. De asta avem și probleme de sănătate”, a punctat Neagoe.

Jumătate dintre echipele din sferturi provin din Liga 2

Ineditul sezon pandemic pe care îl traversăm vine și cu un alt aspect interesant. Jumătate din formațiile calificate în sferturi Cupei României sunt din Liga 2. Chiar și așa, Neagoe e convins că Astra va avea un meci greu și în faza următoare.

”Toate jocurile sunt foarte grele, indiferent dacă sunt echipe de Liga 2. Nu au ajuns aici cu noroc. Petrolul a câștigat de o manieră categorică. Astăzi, Viitorul Pandurii a câștigat clar. Doar Călărașiul a ajuns după un joc pe care l-a câștigat la «masa verde». U Cluj, care a câștigat împotriva UTA-ei, un joc foarte greu, pe deplin meritat”, a conchis antrenorul Astrei.

  • Astra în meciul cu ASU Poli: D. Lazar (cpt.) – David Bruno, Jovanovic, Ct. Ion, Riza (Lamanje 46′) – Crepulja (Canadija 81′), Boe Kane, Val. Gheorghe (Balaure 46′), Stahl (Merloi 70′) – Krpic (Wuthrich 58′), Montini. Rezerve neutilizate: Max. Popa – Graovac, Dr. Gheorghe.

Astra are o situație delicată în campionat, după 22 de etape fiind pe locul 13, cu 22 de puncte. În etapa următoare joacă duminică, de la ora 12:15, la Iași, cu Poli, ultima clasată, cu 16 puncte.

Foto: Leczki Jozsi și Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

Anda DELIU 11 Feb. 2021, 21:59 Cupa
Pe aceeași temă