Vâlcea speră la optimi. Iașiul abordează cu rezervele meciul din Cupă

Vâlcea speră la optimi.** Iașiul abordează cu rezervele meciul din Cupă

După șase ani, CSM Râmnicu Vâlcea a ajuns din nou în șaisprezecimile Cupei României și va înfrunta mâine, de la ora 16,00, în Zăvoi, pe CSMS Iași.

Ultima dată când Vâlcea a ajuns în această fază a fost în 2008, când echipa antrenată atunci de Alin Artimon a pierdut cu CS Otopeni, scor 0-1, după ce a încasat gol în ultimul minut de joc!

Acum, trupa lui Erik Lincar a intrat de ieri în cantonament și speră să ajungă în premieră în optimile de finală, adversarul de mâine, CSMS Iași, părând unul accesibil. Fără nicio victorie în Liga 1 după opt etape, Iașiul pare mai preocupată de campionat decât de jocul de cupă din Zăvoi. Nici Vâlcea nu a impresionat în startul de campionat în Liga a II-a, cu excepția victoriei cu Timișoara și este deocamdată doar pe locul 5, la cinci puncte în urma liderului Metalul Reșița.

Prețurile biletelor pentru jocul de mâine din Cupă, CSM – Iași, sunt neschimbate față de jocurile alb-albaștrilor de campionat, de pe teren propriu. „Suntem optimiști, sperăm să mergem mai departe. Așteptăm un număr cât mai mare de suporteri în Zăvoi, să ne încurajeze” a spus președintele clubului vâlcean, Bogdan Medrea.

Lincar arbitrează din tribună

Din lotul echipei vâlcene vor lipsi Câju, Stancu și Coman, care sunt accidentați și au ratat și partida de sâmbătă, de la Reșița. Mihai Deaconescu este și el incert, după ce a fost înlocuit în meciul de la Reșița, în care a acuzat dureri la inghinali. În schimb, în lot va reveni mijlocașul Vlad Munteanu II, refăcut după accidentarea suferită la arcadă.

La capitolul absențe poate fi trecut și antrenorul Erik Lincar, care a primit de la Comisia de Disciplină trei etape de suspendare și 4.000 lei amendă după eliminarea suferită în jocul cu Timișoara. Tehnicianul vâlcenilor va sta cu siguranță și mâine, în tribună, deși conducerea clubului studiază la acesată oră utilitatea atacării deciziei la Comisia de Recurs. Dacă Vâlcea va contesta decizia inițială, cazul va fi rejudecat cel mai devreme la sfârșitul săptămânii, iar, dacă pedeapsa va fi micșorată, Lincar ar putea reveni pe bancă abia duminică, în jocul de campionat cu FC Bihor.

Iașiul abordează cu rezervele meciul de la Râmnicu Vâlcea

De partea cealaltă, fără victorie în primele opt etape din Liga 1, CSMS Iași își canalizează toată atenția către meciul de vineri, din campionat, cu Concordia Chiajna. Pentru a nu risca accidentări și pentru a-i avea proaspeți pe titulari, antrenorul ieșenilor, Ionuț Chirilă, a decis să împartă lotul în două după partida cu Dinamo din Ștefan cel Mare.

Chirilă a trimis la Iași majoritatea titularilor din „Groapă” și va trimite în teren, la Vâlcea, o echipă cu mai multe rezerve. Dintre jucătorii care au evoluat cu Dinamo au făcut deplasarea în Oltenia doar Novac, Dedu, Caparco, Coșereanu, Bole, Dobre și Akinsola, în timp ce Voicu, Munteanu, Țigănașu, Onduku, Olah, Crețu, Mihalache și Ciucur au revenit la Iași pentru a se pregăti alături de preparatorul fizic.

Crede în calificare

Deși va alinia la Râmnicu Vâlcea o formulă de echipă formată din jucători care au evoluat mai puțin în acest sezon, antrenorul ieșenilor, Ionuț Chirilă, crede în calificare. „Acest meci de la Râmnicu Vâlcea este important pentru mine, pentru că îmi va spune multe despre jucători. Eu sper să obținem calificarea mai departe. Mă interesează acest meci și implicit calificarea, dar nu puteam risca să iau tot lotul de jucători la Vâlcea. Sigur, dacă mă interesa sută la sută acest joc, deplasam toți jucătorii, dar asta însemna să nu-i pot recupera fizic până la ora jocului din campionat cu Concordia Chiajna, un meci foarte important pentru noi. Astfel, am preferat să sacrific un pic meciul din Cupă și să aliniez o echipă cu jucători care au evoluat mai puțin până acum. I-am trimis acasă pe cei care au evoluat cu Dinamo. L-aș fi menajat și pe Novac, dar am fost nevoit să-l iau la Vâlcea pentru că nu am închizător. În urma acestei întâlniri voi alcătui lotul pentru meciul cu Chiajna, cei care vor avea o evoluție bună urmând să li se alăture celor pe care i-am trimis la Iași”, a declarat Ionuț Chirilă.

Mihalache și Ciucur sunt accidentați, Wesley e apt

În Ștefan cel Mare, CSMS a pierdut doi titulari pentru meciul de vineri cu Concordia Chiajna. Mihalache și Ciucur s-au accidentat și vor face repaus câteva zile. „Mihalache are o leziune musculară de 33 mm și va face repaus total timp de șase zile, astfel că va lipsi la meciul cu Chiajna. Ciucur a suferit o contractură musculară și va sta două zile, urmând să revină apoi la antrenamente”, a explicat președintele executiv al ieșenilor, Florin Prunea.

În schimb, brazilianul Wesley, absent în „Groapă”, este apt de joc și a făcut deplasarea la Râmnicu Vâlcea, urmând să fie titular în meciul de Cupă.

Președintele Florin Prunea spune că lotul deplasat la Vâlcea poate obține calificarea în turul următor. „Avem un lot bogat din punct de vedere numeric și echilibrat valoric, astfel că jucătorii care au făcut deplasarea la Rm. Vâlcea pot obține calificarea. Mergem să facem un joc bun și să ne calificăm”, a punctat Prunea.

Articol scris de Adi Georgescu și Narcis Pohoață

Pe aceeași temă