UTA părăsește Cupa după un joc frumos și o eliminare la loviturile de departajare. Nagy: „Ne-a lipsit concentrarea la 11 metri”

Marius ANGHEL 23 Sep. 2015, 11:19 Cupa

UTA Bătrâna Doamnă a fost foarte aproape de o calificare în optimile de finală ale Cupei României Timișoreana în meciul de marți cu Pandurii Târgu Jiu. După golul egalizator din finalul celor 90 de minute, arădenii au ratat câteva ocazii bune și în prelungiri și nu au fost inspirați nici la loviturile de departajare. Au cedat cu 1-3 la penalty-uri și visul de a merge mai departe în competiție s-a spulberat.

„Îl felicit pe Edi pentru calificare, pentru tot ceea ce face la Târgu Jiu. Pandurii e o echipă preocupată de fotbal, ne-a bucurat din start că am picat cu o echipă frumoasă a primei ligi. Îmi felicit staff-ul, jucătorii, suporterii, a lipsit puțin ca să visăm și mai frumos. Din păcate, am pierdut după 120 de minute, să vedem cum gestionăm situația aceasta pentru sâmbătă, pentru că nu am mai trecut prin așa ceva. A fost frumos, păcat, a lipsit concentrarea la 11 metri cu toate că am exersat la antrenament cu gândul că poate ajungem la acest moment. Dar, nu au avut concentrarea și calmul necesar să înscriem mai mult. Dacă ratezi trei penalty-uri e imposibil să te califici. Cred că ne-am ridicat la nivelul lor de joc, am avut ocazii multe, la fel și ei, a fost un joc deschis și spectaculos pentru fanii arădeni cărora le-a lipsit fotbalul de primă ligă. Noi trebuie să ne ridicăm după acest moment, să mergem mai departe în Liga a 2-a unde avem un obiectiv clar și trebuie să spargem gheața pe teren propriu”, a declarat Roland Nagy la puține minute de la încheierea confruntării cu gorjenii.

Acesta a explicat și cum s-au ales executanții de la penalty-uri: „Nu forțez pe nimeni să bată. E presiune la penaltyuri, ei practic s-au ales care să bată. Când ai entuziasm și vrei să execuți, se întâmplă și să ratezi. Așa e din păcate, e o loterie. Important e să fie calm cine execută și să ia o decizie concretă. Dacă atunci când merge spre minge are mai multe variante atunci dai șanse portarului. A fost frumos, o experiență plăcută pentru tineri care au ce învăța de aici. Sper ca de aici să li se deschidă portița spre mai mult, spre fotbalul de performanță”.

Urmărește desfășurarea LIVE-TEXT a meciului de la Arad

Antrenorul UTA-ei a răspuns și întrebării dacă după o astfel de prestație, gândurile echipei arădene nu ar trebui să se îndrepte spre lupta la promovare: „E o dorință din joc în joc să vrem mai mult, nu doar la meciuri, ci și la antrenamente. Trebuie creat spiritul de învingător. Suntem în creștere ca și joc, ca și lot nu suntem cum ar trebui să fim, dar avem mulți tineri care se regenearează mai repede și sunt convins că avem tăria să ne concentrăm pentru meciul din campionat”.

VEZI o GALERIE FOTO de la meciul UTA-ei cu Pandurii

Sursa: Sport Arad
Foto: Viorel Muscă

Marius ANGHEL 23 Sep. 2015, 11:19 Cupa
Pe aceeași temă