UTA a primit șansa revanșei cu Afumați mai repede decât se aștepta. Arădenii au avut noroc la tragerea la sorți pentru 16-imi. „Vrem un parcurs cât mai lung”

Marius ANGHEL 11 Oct. 2017, 16:04 Cupa

UTA a avut noroc la tragerea la sorți pentru stabilirea meciurilor 16-imilor Cupei României. Arădenii au picat contra unuia dintre cei mai slabi cap de serie pe care îi putea întâlni din Urna A. Au evitat adversari puternici din Liga 1 și au dat peste CS Afumați, gruparea ilfoveană fiind clasată în urna superioară valoric, deoarece în ediția trecută a Cupei a eliminat-o pe FC Botoșani.

UTA va avea însă o partidă dificilă contra ilfovenilor pe care i-au întâlnit în campionat acum o lună. Pe 9 septembrie, arădenii conduși atunci de Adrian Falub se deplasau la Afumați și erau învinși cu 2-0, după golurile lui Ștefan Vasile (51) și Vasile Nicolae (90+4).

Utiștii nu au depășit nici acum criza de rezultate, însă mai au timp să-și revină până pe 24/25/26 octombrie, atunci când va fi programată întâlnirea cu CS Afumați din 16-imile Cupei. Cele două echipe au intrat în această competiție în turul anterior, 4, UTA trecând cu 4-1 de Național Sebiș, în timp ce CS Afumați a învins-o cu 4-0 pe CS Balotești.

„Am primit rapid șansa să ne revanșăm în fața celor de la Afumați, deși suntem conștienți că nu ne așteaptă un meci ușor. Nu putem știi cum vor aborda el meciului, în schimb, noi, probabil, vom alinia cea mai bună formulă de joc. Atât eu, cât și colegii mei de pe banca tehnică, suntem de părere că cel mai bun antrenament e întotdeauna jocul. Ne interesează Cupa, cu un parcurs cât mai lung, dar și mai mult meciurile ce urmează până atunci”, a spus, pentru Sport Arad, Sorin Botiș, antrenorul secund al UTA-ei.

Până la meciul cu Afumați din Cupă, UTA joacă duminică la Timișoara cu ASU Poli, iar apoi primesc vizita ieșenilor de la Știința Miroslava.

„Până ce mergem la Afumați, trebuie să adunăm neapărat puncte în clasamentul Ligii a 2-a. Meciul următor e cel mai important, chiar crucial căci vorbim despre Poli. Știm foarte bine cât de important este acest meci pentru suporterii noștri, dar vrem și trebuie să fie și mai important pentru cei care vor intra pe teren duminică. Sunt privilegiat că am jucat în acel meci istoric de la Timișoara, de 3-4, despre care se vorbește și atât de mult și – probabil – se va vorbi ani mulți de acum înainte. Care a fost secretul nostru atunci? Determinarea și încrederea în forțele proprii. Nu ne-am dat niciun minut bătuți, am fost conduși și la două goluri diferență și tot am revenit într-unul dintre cele mai frumoase meciuri văzute vreodată în fotbalul românesc. Asta trebuie să facă și băieții noștri duminică, să creadă în ei și să nu cedeze până pleacă autocarul din parcare”, a mai spus fostul căpitan al „Bătrânei Dooamne”.

Chiar dacă ilfovenii s-au aflat în urna capilor de serie, meciul dintre CS Afumați și UTA Arad se dispută la Afumați, asta pentru că în sezonul precedent arădenii au stat mult mai bine în clasamentul Ligii 2.

În acest moment, UTA se află pe locul 16, retrogradabil, în Liga 2, cu 11 puncte, în timp ce CS Afumați stă puțin mai bine. E pe locul 13, cu 13 puncte.

 
 
Marius ANGHEL 11 Oct. 2017, 16:04 Cupa
Pe aceeași temă