”U” Cluj, la momentul adevărului în meciul cu UTA din optimile Cupei României. VIDEO | Costel Enache: ”E o șansă să ieșim în evidență cu toții”

Marius ANGHEL 09 Feb. 2021, 20:22 Cupa
”U” Cluj, la momentul adevărului în meciul cu UTA din optimile Cupei României. VIDEO | Costel Enache: ”E o șansă să ieșim în evidență cu toții”

”U” Cluj e a treia echipă din Liga 2 care intră pe teren pentru primul joc oficial din 2021. După Petrolul (care a întâlnit Poli Iași marți seară) și Farul (care întâlnește Chindia miercuri, de la ora 14:30), trupa lui Costel Enache dispută miercuri, de la ora 17:15, pe teren propriu, partida cu UTA Arad, în optimile Cupei României.

Pentru clujeni, acesta va fi primul joc oficial pe care îl are în acest an, în timp ce arădenii au disputat deja șapte partide în campionat și au rezultate excelente în deplasare, trei victorii în tot atâtea partide.

De această dată, UTA va avea însă dezavantajul de a nu-l avea pe banca tehnică pe antrenorul Laszlo Balint, suspect de COVID-19 și intrat în izolare de astăzi, la fel ca mijlocașul Cristian Bustea.

Costel Enache, înainte de ”U” Cluj – UTA: ”E mai important meciul din mai multe perspective”

Universitatea Cluj a disputat șase amicale în această perioadă de pregătire, iar în ultimele trei jocuri a pierdut: 5-0 cu Unirea Ungheni, la Cluj-Napoca, 5-0 cu CS Tunari, 4-1 cu FC Voluntari 2, 0-1 cu Rapid și 1-4 cu Steaua, în cantonamentul de la Mogoșoaia, și 1-2 cu SCM Zalău, la Cluj-Napoca.

Antrenorul Costel Enache nu s-a arătat îngrijorat de aceste jocuri pierdute, ultimele două în fața unor echipe din Liga 3, iar în fața UTA-ei vrea să vadă nivelul real la care se află elevii săi.

”Vrem să vedem la ce nivel suntem. Eu știu că jucătorii au muncit bine. Am făcut o treabă bună în contextul în care vremea ne-a mai pus câte o piedică. Am încercat să ne adaptăm, dar per total eu sunt mulțumit de ceea ce au făcut băieții. Au fost serioși, au muncit mult și eu cred că suntem pregătiți pentru jocuri.

Pentru noi e mai important meciul din mai multe perspective. E o șansă să ieșim în evidență cu toții, al doilea aspect ar fi că putem vedea la ce nivel suntem față de echipele din Liga 1, iar UTA e la jumătatea clasamentului, aproape de play-off, deci e o echipă puternică. Ne putem evalua și noi forțele. În al treilea rând, jocul este foarte important pentru a intra în ritm. Aici suntem puțin defavorizați față de adversar, care deja are câteva meciuri oficiale jucate. Pentru noi e primul joc, chiar primul pe iarbă de vreo trei luni până acum. E un handicap, dar eu voi folosi meciul acesta pentru toate trei obiectivele”, a spus Costel Enache înaintea meciului cu UTA.

”U” Cluj și UTA se vor întâlni miercuri, 10 februarie, pentru a 92-a oară în istoria lor.

https://www.youtube.com/watch?v=NRp7AjWiubI&feature=emb_title

Suporterii ”U” Cluj pot câștiga un tricou dintre cele purtate de jucători la acest meci

Pentru acest joc din optimile Cupei României, ”U” Cluj va îmbrăca echipamente de joc ediție limitată. După meci, cele 20 de tricouri purtate de jucătorii lui Costel Enache vor fi oferite suporterilor cumpărători de bilet virtual la această partidă sau care dețin abonamente pentru acest sezon.

Fiecare posesor de bilet va intra în tragerea la sorți pentru câștigarea unuia dintre cele 20 de tricouri ediție limitată ce vor fi purtate de fotbaliștii Universității. În tombolă vor intra și toți cei care au achiziționat abonamente pentru sezonul 2020/2021.

Aceste tichete pot fi achiziționate și fizic din magazinul de la Cluj Arena, dar și de la standul clubului din incinta Iulius Mall.

Cum au ajuns ”U” Cluj și UTA în optimile Cupei României

Cât privește parcursul celor două echipe în această ediție a Cupei României, ”U” Cluj a trecut până acum de Unirea Dej, 2-0 în turul 3, apoi a profitat de cazurile de COVID-19 de la Viitorul Șelimbăr, câștigând cu 3-0 la ”masa verde” în turul 4, iar în șaisprezecimi s-a impus cu 8-2 pe terenul unei alte echipe de Liga 3, Hușana Huși.

De partea cealaltă, UTA a câștigat în șaisprezecimi cu 2-0 pe terenul celor de la FK Csikszereda, din două penalty-uri controversate.

Foto: Flaviu Buboi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cupa/laszlo-balint-si-un-jucator-important-al-echipei-uta-suspecti-de-covid-19-ambii-au-intrat-in-izolare-si-rateaza-meciul-cu-u-cluj-19168645

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cupa/incep-8-imile-cupei-romaniei-petrolul-poli-iasi-se-joaca-de-la-ora-1900-ce-au-spus-viorel-moldovan-si-andrei-cristea-inaintea-meciului-de-la-ploiesti-19168657

Marius ANGHEL 09 Feb. 2021, 20:22 Cupa
Pe aceeași temă