Steaua, peste Ramazzotti. 10 mii de suporteri sunt așteptați la meciul sezonului pentru „U” Cluj

Marius ANGHEL, Vlad MĂCICĂȘAN 24 Sep. 2015, 15:07 Cupa
Steaua, peste Ramazzotti.** 10 mii de suporteri sunt așteptați la meciul sezonului pentru
  • Meciul de astăzi, de la ora 20:30, dintre „U” Cluj și Steaua, din șaisprezecimile Cupei României, va fi un succes de casă pentru organizatorii partidei, care au vândut deja 8.500 de bilete.
  • Clujenii au avut de ales între meciul cu Steaua și un concert al lui Eros Ramazzotti, organizat la Sala Polivalentă, la aceeași oră.
  • Doi jucători au rămas în lotul lui „U” Cluj de la finala de Cupă de anul trecut, când galeria a dat recital pe Arena Națională.


O partidă cu Steaua mobilizează la maxim suporterii clujeni, chiar dacă Universitatea va înfrunta campioana cu un lot cu media de vârstă de 21 de ani și din postura de echipă de Liga a II-a. Cei din societatea care manageriază Cluj Arena, organizatorii partidei, s-au temut ca posibilii spectatori să fie mai atrași de concertul lui Eros Ramazzotti, care va avea loc de la ora 20:00, la Sala Polivalentă.

Interesul pentru partida cu Steaua este însă unul mare în rândul suporterilor clujeni. Până astăzi, la ora 12:00, se vânduseră deja 8.500 de bilete, iar la ora meciului sunt așteptați cel puțin 10.000 de fani în tribune. Fiecare tichet costă 10 lei, iar banii din încasări vor merge în conturile Cluj Arena, care va trebui însă să achite și costurile de organizare ale partidei.

Cea mai mare asistență pe Cluj Arena datează tot de la un meci cu Steaua, din 12 martie 2012, când au asistat 27.000 de spectatori.

„Veniți să asistăm la „finala furată”!”

Jocul din această seară a dezvoltat o mobilizare generală și pentru galeria „șepcilor roșii”. Fanii Universității vor retrăi finala de anul trecut, din Cupa României, jucată tot contra Stelei. Atunci a fost aleasă Arena Națională drept gazdă a finalei, în detrimentul stadionului unde joacă Universitatea. „Veniți să asistăm la finala furată!”, a fost mesajul suporterilor, înaintea acestui meci, anunțat și de crainicul stadionului, la ultimul joc de campionat.

Kovacs și Calcan sunt singurii jucători ai Universității rămași în lot, care au participat la acea finală. „A fost un moment unic trăit de mine, chiar dacă nu m-am bucurat la final”, își amintește Calcan, care știe ce înseamnă un joc cu Steaua pentru suporteri. „Știu că fanii își doresc enorm să batem Steaua, așa cum ne dorim și noi. Nu cred că există vreo echipă în România, care să nu vrea să bată Steaua”, este de părere mijlocașul de 21 de ani, deținut în co-proprietate de „U” Cluj și Steaua.

De atmosfera pe care o vor face suporterii se leagă și speranțele jucătorilor clujeni. Fanii sunt principalul atuu pentru Universitatea, crede Calcan: „Avantajul nostru într-un astfel de meci este terenul propriu. Sper să fie o atmosferă cel puțin pe măsura celei din finala Cupei”.

Articol scris Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN
Foto: Octav GANEA

Marius ANGHEL, Vlad MĂCICĂȘAN 24 Sep. 2015, 15:07 Cupa
Pe aceeași temă