Stana dă exemplul Chimiei Râmnicu Vâlcea înaintea confruntării cu Steaua din 16-imi: „Totul este posibil”

Marius ANGHEL 16 Sep. 2014, 13:22 Cupa
Stana dă exemplul Chimiei Râmnicu Vâlcea înaintea confruntării cu Steaua din 16-imi:**

Imediat după tragerea la sorți în care ACS Berceni și-a aflat adversarul din 16-imile Cupei României, președintele clubului ilfovean, Ștefan Stana, a vorbit despre șansele de accedere în sferturi. Formația de lângă Capitală va întâlni campioana României, Steaua București.

Conform regulementului Cupei, meciurile din șaisprezecimi se vor disputa într-o singură manșă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent, astfel că ACS Berceni ar trebui să joace împotriva Stelei pe teren propriu. Cu toate acestea, televiziunea care va transmite meciul va avea un cuvânt greu de spus în stabilirea locul de disputare al acestuia.

„Nu știu dacă să mă bucur sau nu. Într-adevăr, ca rețetă financiară este bine pentru noi, Steaua aduce cei mai mulți spectatori pe stadioane. Jucăm cu cea mai bună echipă din România, cu campioana, ceea ce este un lucru foarte mare pentru ACS Berceni. Este o echipă puternică, vor încerca să ne ridicăm la nivelul jocului și să le punem probleme. Nu vom ridica prețul biletelor la acest meci, însă ne așteptăm ca stadionul să fie plin. Eu am experiența cupei și ca jucător. În anii ”72-”73, când încă eram jucător, am reușit cu Chimia Râmnicu Vâlcea să câștigăm Cupa după ce am eliminat niște formații foarte bune în acel moment precum FC Argeș, Steagul Roșu sau CFR Cluj, deci totul este posibil. Nimeni nu ne dădea nicio șansă. Astea sunt meciurile de cupă”, a spus, la Sport.ro, după tragerea la sorți Ștefan Stana, președinte ACS Berceni.

Partidele din șaisprezecimile de finală se vor disputa la 24 septembrie într-o singură manșă.

În campionatul Ligii a II-a, ACS Berceni nu a început tocmai bine. După trei etapei, echipa ilfoveană a acumulat doar un punct și se află pe penultimul loc al Seriei I, la egalitate cu ultima clasată, FCM Dorohoi, dar și cu CS Balotești, formația de deasupra. Până acum a obținut rezultatele: 1-2 cu Săgeata Năvodari, 1-3 cu FC Voluntari și 3-3 cu CS Balotești.

Stana a câștigat Cupa cu Chimia, deși echipa juca în Liga 2

Chimia Râmnicu Vâlcea a câștigat în sezonul 1972-1973 a 35-a ediție a Cupei României la fotbal, deși echipa evolua în Divizia B. Acea finală câștigată cu 3-0 la rejucare contra formației Constructorul Galați, echipă din Divizia C, este cunoscută în presa vremii ca „Finala desculților”. În primul meci scorul a fost egal, scor 1-1. În acea ediție, Chimia a trecut în șaisprezecimi cu 1-0 de Steagul Roșu Brașov, în optimi cu 1-0 de CFR Cluj, în sferturi cu 2-1 de FC Argeș și în semifinală cu 5-4 la penalty-uri de Metalul București.
Ștefan Stana a fost portarul echipei Chimia Râmnicu Vâlcea.

Eliminați de CFR și Astra în ultimele două ediții ale Cupei

În ultimele două ediții ale Cupei României, ACS Berceni a fost eliminată în 16-imi de Astra și CFR Cluj.

În sezonul 2012-2013, ACS Berceni a pierdut cu 0-2 meciul cu CFR Cluj. Atunci, ilfovenii evoluau în Liga a 3-a și au dat drumul la nocturnă pentru ca meciul să se joace pe teren propriu. Sezonul trecut, 2013-2014, echipa era în Liga a II-a, însă a pierdut cu 1-4 la Giurgiu, în fața Astrei.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 16 Sep. 2014, 13:22 Cupa
Pe aceeași temă