Șansă imensă ratată de CS Afumați! Ilfovenii au jucat o repriză în superioritate numerică cu ACS Poli, în optimile Cupei, dar n-au putut nici măcar egala

Marius ANGHEL 13 Dec. 2016, 18:00 Cupa

Aventura Afumațiului în actuala ediție a Cupei României s-a încheiat în optimile de finală. Ilfovenii nu au mai putut elimina încă o echipă din Liga 1, cedând, marți, la scor de neprezentare, 3-0, pe teren propriu, cu ACS Poli Timișoara, cu toate că au evoluat în repriza a doua în superioritate numerică.

Încrederea că pot elimina încă o echipă din Liga 1, după ce turul trecut întrecea cu 1-0 pe FC Botoșani, a dispărut brusc în startul jocului cu ACS Poli, ultima clasată din prima ligă. Timișorenii au deschis scorul la prima acțiune de atac, în minutul 4, după ce Drăghici a înscris sub transversală din 5 metri, profitând de o centrare din stânga a lui Cârstocea. Șocul golului a fost resimțit din plin de jucătorii lui Vasile Neagu, același Cârstocea (13) fiind mai apoi aproape de majorarea scorului, dar mingea șutată de el din marginea careului s-a dus puțin pe lângă bara din stânga lui Obretin.

Pe contră, Pivniceru (14) putea restabili destul de repede egalitatea pe tabelă, însă Curileac a respins pe lângă colțul lung, cu toate că era căzut în careul mic. Jocul s-a echilibrat, terenul greu a început să-i afecteze pe tehnicii jucători ai Timișoarei, însă nu și pe ilfoveni, învățați cu suprafața de joc.
Olariu (20) și-a amintit că nu de mult era jucător în Liga 1 și i-a dat la rândul său emoții lui Curileac. Mijlocașul a preluat în fața careului, a avansat câțiva metri în stânga și a trimis puțin peste transversală. Și Adi Popa a avut șansa să înscrie, dar ghinionul părea a fi de partea Afumațiului. Dreptaciul a preluat în marginea careului și a șutat din prima la colțul lung, însă mingea deviată puțin de Artean a trecut razant pe lângă bara colțului lung. Nici Vlada sau Petculescu (22) nu au putut finaliza la un nou atac continuu la poarta timișoreană, însă repriza a doua părea că va fi la discreția lor.

După un minge șutată razant peste transversală (42), Artean a uitat că luase un prim galben în minutul 25 și a avut o intrare de amator la Pivniceru. Mijlocașul lui ACS Poli și-a faultat adversarul din spate (43) și a fost trimis mai repede la cabine, lăsându-și echipa în inferioritate și sub atacurile Afumațiului.

Timișorenii au punctat de încă două ori, deși jucau în inferioritate

Partea secundă a fost una extrem de dezamăgitare pentru jucătorii lui Vasile Neagu. Cu un jucător în plus pe teren, Afumațiul abia și-a mai creat ocazii la poarta lui Curileac. Doar Zaharia (60), singur la bara a doua, care n-a ajuns la o minge centrată prin fața porții, și apoi Pivniceru (72), cu șut deviat și reținut lângă bara din stânga, i-au mai dat mici emoții goalkeeperului Timișoarei.

Avea să-i coste în final pe ilfoveni, care au fost apoi „pedepsiți” de două ori de adversarul în inferioritate. Vădrariu (75) l-a învins primul pe Obretin din poziție de unu la unu, iar Fernando Llorente (90) a înscris un super gol, plasat, la colțul lung, după ce mai înainte Scutaru trimisese cu capul din 7 metri.

S-a terminat 3-0 pentru ACS Poli, o victorie totuși dură în fața Afumațiului, care cel puțin în prima repriză a jucat de la egal la egal cu timișorenii lui Ionuț Popa. Ilfovenii părăsesc astfel competiția și ratează o mare șansă de a scrie istorie cu o calificare în sferturi. „Lanterna roșie” a Ligii 1 era de învins astăzi.

CS AFUMAȚI – ACS POLI TIMIȘOARA    0-3
Oct. Drăghici 4′, Vădrariu 75′, Llorente 90′

Obretin – Robicek, Rz. Patriche (cpt.), Buzea, Covalschi – Ad. Popa (Șt. Vasile 76′), Balgiu, V. Olariu, I. Petculescu (A. Zaharia 48′) – Pivniceru – Vlada (Verdeș 78′)
Rezerve neutilizate: Al. Mișa – Botea, Val. Costache, Vl. Tudorache
Antrenor: Vasile Neagu

Curileac – Bg. Străuț, Bocșan, Scutaru, Șeroni – Artean, Llorente – Al. Popovici (Vraciu 81′), A. Cârstocea, Doman (Vădrariu 51′) – Oct. Drăghici (Poparadu 58′)
Rezerve neutilizate: Straton – C. Neagu, Mailat, I. Roșu
Antrenor: Ionuț Popa
Eliminat: Artean 43′ (cumul de cartonașe galbene)

Stadion: Comunal (Afumați); Arbitru: Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare); Asistenți: Adrian Mărginean (Aiud) și Ferencz Tunyogi (Zalău).

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Mihai ANDRIEȘ (FRF.ro)

Marius ANGHEL 13 Dec. 2016, 18:00 Cupa
Pe aceeași temă