Rapid sau CSU ar putea întâlni Steaua, ASA sau CSMS pe CFR. S-au stabilit optimile de finală ale Cupei Ligii

Marius ANGHEL 02 Jul. 2014, 13:23 Cupa
Rapid sau CSU ar putea întâlni Steaua, ASA sau CSMS pe CFR.** S-au stabilit optimile de finală ale Cupei Ligii

Formația Rapid, nou-promovată în prima divizie, ar putea întâlni campioana României, Steaua, în optimile de finală ale Cupei Ligii, s-a stabilit, miercuri, în urma tragerii la sorți.

Rapid va întâlni în tur preliminar formația CS Universitatea Craiova, iar în cazul în care va trece de gruparea olteană, nou-promovată și ea, atunci va juca împotriva Stelei, pe teren propriu.

În celălalt meci din turul preliminar se vor întâlni ASA Târgu Mureș și CSMS Iași. Învingătoarea va juca împotriva echipei CFR Cluj.

Pentru stabilirea programului din faza optimilor de finală, echipele au fost împărțite în două urne. Primele opt clasate în sezonul trecut al Ligii I vor juca meciurile pe terenul echipelor mai slab cotate. Partidele se vor desfășura într-o singură manșă.

Programul turului preliminar și al optimilor Cupei Ligii este următorul:

Tur preliminar, 16 iulie

Rapid București – CS Universitatea Craiova
ASA Târgu Mureș – CSMS Iași

Optimi de finală, 18-19 iulie

Gaz Metan Mediaș – Pandurii Târgu Jiu
Universitatea Cluj – Petrolul Ploiești
Rapid București/CS Universitatea Craiova – Steaua București
Oțelul Galați – Ceahlăul Piatra Neamț
ASA Târgu Mureș/CSMS Iași – CFR Cluj
Concordia Chiajna – Dinamo București
FC Brașov – Astra Giurgiu
FC Viitorul – FC Botoșani

Premii de un milion de euro în Cupa Ligii

Premiile puse în joc în Cupa Ligii, competiție organizată de Liga Profesionistă de Fotbal și la care vor participa toate cele 18 echipe din Liga I, se ridică la aproximativ un milion de euro, a anunțat miercuri, într-o conferință de presă, secretarul general al LPF, Justin Ștefan.

Sponsorul principal al competiției va fi compania de materiale de construcții Adeplast.

„Competiția Cupa Ligii este una nouă, dar începe puternic, cu un meci Rapid – CS U Craiova, ceea ce definește această competiție ca fiind una de elită. Vor participa toate cele 18 echipe din Liga I, premiile puse în joc fiind de aproximativ un milion de euro. Alături de noi va fi și sponsorul principal al Cupei Ligii, compania Adeplast”, a afirmat Ștefan.

Președintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, s-a declarat mulțumit de diminuarea numărului de echipe din Liga I, din sezonul 2015/2016, spectacolul devenind mai interesant. „Vreau sã felicit cluburile care au promovat anul acesta, Rapid, ASA Târgu Mureș, CS U Craiova și CSMS Iași. Sunt patru cluburi cu tradiție și aveam nevoie de astfel de echipe, care în decursul anilor au făcut performanță. Vreau ca fanii să fie mulțumiți și săse bucure de un spectacol frumos. Vreau un spectacol interesant, mai ales că anul acesta retrogradează șase echipe și promovează doar două. Le mulțumesc cluburilor că au fost de acord să reducem numărul echipelor de la anul, au înțeles că de la anul va fi o competiție mai interesantă. Așteptăm debutul celor două competiții cu mare interes”, a spus Iorgulescu.

Articol scris de Marius ȚONE (Mediafax)
Foto: Alexandru HOJDA

Marius ANGHEL 02 Jul. 2014, 13:23 Cupa
Pe aceeași temă