Rapid – CSU și ASA – CSMS, primele meciuri ale Cupei Ligii. Oltenii se bucură că giuleștenii au luat licența

Marius ANGHEL 30 Jun. 2014, 14:36 Cupa
Rapid - CSU și ASA - CSMS, primele meciuri ale Cupei Ligii.** Oltenii se bucură că giuleștenii au luat licența

Echipa Rapid, care a obținut licența pentru ediția 2014-2015 a Ligii I printr-o decizie definitivă și irevocabilă a Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, va juca primul meci în noul sezon, la 16 iulie, pe teren propriu, cu CS Universitatea Craiova, în turul preliminar al Cupei Ligii.

Felix Grigore, directorul executiv al CS Universitaea Craiova, a salutat, luni, decizia TAS prin care Rapid a primit dreptul de a evolua în Liga I și implicit în Cupa Ligii. „Noi eram pregătiți să întâlnim oricare dintre echipe pe data de 16 iulie, dar dacă Tribunalul de la Lausanne a decis să acorde licența Rapidului vom juca cu ei. Noi ne bucurăm pentru că Rapid va fi în Liga I alături de noi, este o echipă de tradiție. În plus, când pășești pe Giulești te simți fotbalist sau conducător adevărat. Un meci Rapid – Universitatea, un meci cu suporteri frumoși de ambele părți, este interesant pentru toată lumea, inclusiv pentru televiziuni”, a spus Grigore, pentru site-ul oficial al clubului oltean.

Adunarea Generală extraordinară a federației, întrunită sâmbătă, a eliminat articolul 54 din Statutul FRF, astfel că gruparea CS Universitatea Craiova are dreptul de a promova în Liga I. Totuși, promovarea CSU Craiova va fi certă după ce Comisia de Disciplină a FRF se va pronunța în spețele avute pe rol în acest caz.

Cupa Ligii, competiție reînființată de Liga Profesionistă de Fotbal începând cu sezonul competițional 2014-2015, începe la 16 iulie cu turul preliminar în care se întâlnesc cele patru nou-promovate în Liga I. Partidele, care se vor desfășura la orele stabilite de televiziunile deținătoare ale drepturilor TV, sunt următoarele:

FC Rapid – CSU Craiova
ASA Târgu Mureș – CSMS Iași

Conform regulamentului competiției, turul preliminar se dispută într-o singură manșă.

Tragerea la sorți a programului Ligii 1 și a Cupei Ligii se face miercuri

Tragerea la sorți a programului competițional al Ligii I, ediția 2014-2015, va avea loc, miercuri, de la ora 12.00, la sediul Ligii Profesioniste de Fotbal din Strada Alexandru Vitzu, Nr. 2 A.

În cadrul aceluiași eveniment va fi efectuată și tragerea la sorți a partidelor din cadrul optimilor de finală ale Cupei Ligii, ediția 2014-2015.

Articol scris de Marius ȚONE (Mediafax)

Marius ANGHEL 30 Jun. 2014, 14:36 Cupa
Pe aceeași temă