Corvinul merge la Oradea după biletele pentru sferturile Cupei României, Progresul Pecica are ambiția sa! Ce spun Bogdan Bozian și Florin Maxim despre joc

Călin MNERIE 05 Dec. 2023, 16:07 Cupa
Corvinul merge la Oradea după biletele pentru sferturile Cupei României, Progresul Pecica are ambiția sa! Ce spun Bogdan Bozian și Florin Maxim despre joc

E săptămâna în care aflăm sfertfinalistele Cupei României, iar Progresul Pecica poate decide soarta celor de la Corvinul Hunedoara.

Echipa arădeană de pe locul 4 în Seria a 8-a a Ligii 3 va încerca să-și ”pună număr la casă” în Grupa A, condusă de Petrolul și Corvinul, cu câte 6 puncte în clasament, în timp ce FC Hermannstadt e la cota 4, dar cu un golaveraj excelent (7-1). Așadar, atât ”lupii” cât și ”corbii” riscă să iasă din competiție dacă nu le bat pe Sepsi și Pecica joi, de la ora 17:00, mai ales că sibienii par a avea o misiune ușoară la Târgoviște, cu Chindia.

Pecica e ieșită din calculele calificării după 1-2 cu Petrolul și 0-6 cu Hermannstadt.

Bogdan Bozian: ”Ar fi important pentru club și oraș să nu terminăm cu zero puncte în grupă”

Hunedorenii sunt avantajați și de faptul că divizionara terță din județul Arad a fost nevoită să joace acest ultim meci de Cupă pe nocturnă și a ales, ca și conjudețeana UTA, arena neutră ”Iuliu Bodola”, din Oradea. E clar că susținerea fanilor nu poate fi la fel de mare precum pe arena ”Progresul” și nici terenul greu nu e un avantaj pentru echipa ceva mai slab pregătită din punct de vedere fizic. Până la urmă, Corvinul a surprins prin parcursul excelent în liga secundă, ocupând la finalul anului locul secund din postura nou promovatei.

”Este clar pentru toată lumea că Pecica pornește cu șansa a doua în acest duel. Corvinul a demonstrat de ceea ce este în stare într-un eșalon superior nouă, fizic și tehnic stau mai bine decât noi, vom încerca să echilibrăm puțin lucrurile din punct de vedere tactic și prin factorul motivațional. Am discutat între noi și ar fi important pentru club și oraș să nu terminăm cu zero puncte în grupă. Sigur că ne-am fi dorit să jucăm la Pecica, dar nu s-a putut și ne conformăm. Pentru unii colegi de-ai mei e și primul meci oficial în nocturnă, ar trebui să-i motiveze și asta, alta este îngrijorarea noastră. Înfrângerea total neașteptată și nemeritată cu Buziașul, în campionat, ne-a zdruncinat puțin, ar fi fost un an 2023 aproape perfect, din punctul meu de vedere. Acum va trebui să tragem tare la primăvară pentru a nu ne pierde locul de play-off, iar programul nu va fi deloc ușor. Dar, asta nu înseamnă că nu trebuie să dăm tot ceea ce mai avem din punct de vedere fotbalistic și mental la acest ultim meci al anului și să obținem un rezultat bun, de palmares, de imagine. Meciul nostru va fi umărit pe un post național, e șansa jucătorilor mai tineri să fie văzuți și remarcați, căci, până la urmă, ăsta e rolul fotbalului la Liga a 3-a”, a spus Bogdan Bozian, antrenor la Pecica, alături de Dan Stupar, dar și fotbalist activ încă la 36 de ani.

Denis Hrezdac a plecat la Pecica la Corvinul, via UTA: ”Merita să facă pasul mai sus”

Unul dintre jucătorii care au trecut chiar în sezonul trecut pe la Pecica e acum una dintre piesele de bază ale celor de la Corvinul. E vorba despre mijlocașul Denis Hrezdac (22 de ani), împrumutat de UTA la echipa lui Florin Maxim.

”L-am avut elev și coleg în sezonul trecut și pot spune că e un băiat de mare caracter, care a lăsat mereu capul jos și a muncit. Poate unii jucători care coboară de la UTA în Liga 3-a nu sunt la fel de motivați și concentrați, dar el a știut mereu ce a vrut și știe și acum. Nu a zis niciodată pâs la antrenamente, a jucat unde l-am băgat, chiar și în centrul defensivei, deși postul său de bază e cel de mijlocaș central. Merita să facă pasul mai sus în această vară, eram sigur că va face treabă la Corvinul, iar din sezonul viitor eu l-aș vedea la UTA, în Liga 1”, mai afirmă Bozian despre fotbalistul care a adunat 1286 minute la Hunedoara, marcând 4 goluri și reușind și un ”assist”.

Bozian a jucat și la Corvinul: ”Un loc aparte în sufletul meu, vreau un rezultat conform realității din teren”

Pentru Bogdan Bozian e și un duel special cel de joi după-amiază, fiindcă a evoluat un sezon ”sub furnale”, în sezonul 2016-2017, când echipa activa în eșalonul terț sub numele de FC Hunedoara.

”Corvinul are un loc aparte în sufletul meu, e una dintre formațiile de mare tradiție din vetul țării pentru care am avut norocul să joc, după UTA și Poli. Mi-i amintesc pe Iacob și Roman, care pe vremea mea încă erau copii, dar o să mă bucur și de revederea cu medicul echipei, Vasile Chiriac. Suporterii sunt și ei speciali, cum și fostul lor președinte, Alin Barna, mi-a rămas prieten. Sper să fie un meci frumos, atât cât va permite starea terenului și să iasă un rezultat conform realității din teren”, a mai afirmat antrenorul-jucător al celor de la Progresul Pecica.

Atacantul Alex Capătă, care nu s-a mai prezentat la echipă de două săptămâni, e singura absență din lotul ”galben-albaștrilor”.

Florin Maxim le-a amintit elevilor săi de revenirea cu FCSB înainte de…Pecica: ”De acolo a pornit scânteia”

Așadar, Corvinul are șansa să ajungă în sferturile Cupei dacă o bate pe Pecica, un rezultat istoric pentru hunedoreni în ultimele decenii. Formația din ”orașul Corvinilor” s-a oprit de două în semifinalele Cupei, în 1983, în compania lui Poli Timișoara și 1984, în detrimentul lui Dinamo. Și tot „câinii” i-au scos din competiție pe „corbi”, dar în sferturi, în anul 1988 (scor 4-2).

”Este un meci cu încărcătură, cu miză, împotriva unei echipe de liga a treia. Dar și noi suntem o echipă bună de liga a doua, am dovedit asta pe parcursul campionatului. Va fi un meci dificil și datorită suprafeței de joc, am văzut că a jucat sâmbătă UTA la Oradea, va juca și astăzi, suprafața de joc nu e cea mai bună, dar trebuie să ne adaptăm. Eu cred că jucătorii tehnici, buni, maturi, se adaptează și în astfel de condiții. Normal că trebuie să-i capacităm pe jucători, să-i ținem concentrați în fiecare moment, în fiecare zi, la fiecare antrenament ai niște teme. Chestia cu vacanța iese din calcul cel puțin până după acest joc. Băieții știu ce îi așteaptă, se află în fața unui meci important atât pentru ei ca și carieră, pentru mine, pentru oraș, pentru toată lumea. Este o performanță pentru orice echipă, nu doar pentru Corvinul, să ajungă în fazele superioare ale Cupei României. Vrem să ajungem acolo și apoi ne vom gândi la pașii următori”, susține Florin Maxim, antrenorul celor de la Corvinul, care-l are secund pe Dinu Maghici. Acesta este arădean și a pregătit-o și pe Progresul Pecica în Liga 4-a.

Victoriile de la Hunedoara, 2-0 cu Chindia și 1-0 cu Sepsi le dă dreptul ”alb-albaștrilor” să joace cu calificarea pe masă împotriva celor de la Pecica. Ca și factor motivațional Maxim a adus în discuție meciul cu FCSB, din 16-mile ediției 2021-2022 a Cupei României, când echipa sa a revenit de la 0-3, a împins partida în prelungiri, unde formația patronată de Gigi Becali s-a impus cu 5-3. ”Am discutat cu băieții la antrenament, să nu uităm de unde am pornit, împotriva lui FCSB și în ce condiții. Am intrat în repriza a doua conduși cu 2-0, a venit și golul 3, am revenit și poate de acolo a pornit acea scânteie în jurul echipei. Am dat dovadă că putem întoarce un rezultat și am fost aproape să și câștigăm. Am făcut apel la jucători să nu uite, cei care au trăit momentul respectiv. Să nu cumva să ne lăsăm pradă ideii că vom avea un meci simplu, va fi simplu dacă facem ce trebuie să facem, cum am făcut-o până acum. Am urmărit ultima partidă din campionat a celor de la Pecica cu Buziașul, a fost un meci dominat de gazde. Au avut în primul sfert de oră două ocazii singur cu portarul, au fost echipa mai compactă, dar la fotbalul de aia e și frumos, nu câștigă întotdeauna cine merită sau cine își propune să joace un fotbal mai ofensiv. A fost un meci bun, l-am urmărit, sunt o echipă compactă și bună a seriei, nu va fi ușor”, a mai punctat ”principalul” Hunedoarei, care nu va conta joi pe portarul Lefter și fundașul Iacob.

Hunedorenii sunt de marți la Oradea, pecicanii ajung miercuri

Corvinul a plecat de marți la Oradea și se cazează la resortul de lux al lui Claudiu Keseru. Pecicanii ajung și ei de miercuri în orașul pe Crișul Repede și vor trage la ”Hotel Stadion”.

Ambele formații vor fi susține de galerii, cu mențiunea că cea a divizionarei terțe e formată din mulți elevi. Biletele de intrare pe arena „Iuliu Bodola” costă 30 de lei și pot fi procurate de pe cea mai cunoscută platformă în domeniu din România. Cheltuielile de organizare ale partidei, precum și încasările vor fi împărțite în mod egal de cele două cluburi.

4 mii de euro costă punctul în grupele Cupei și 12 mii victoria, bani asigurați din fondurile FRF.

Formații probabile Progresul Pecica Corvinul:

Pecica: Zamfir – T. Bodri, Nasiru, Wild, Aldan – Arsene, Shiaondo – M. Salka, L. Bodri, Adamcsik – Borcea.

Corvinul: Blaga – I. Pop, Lică, Ant. Manolache, Velisar – Hrezdac, Bradu – Lupu, Al. Neacșa, Mitran – M. Coman.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-blaga-nu-a-primit-gol-in-meciurile-in-care-a-aparat-poarta-corvinului-19295451

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/primele-trei-meciuri-din-ultima-etapa-din-faza-grupelor-cupei-romaniei-19295461

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/a-fost-stabilit-programul-ultimei-etape-din-grupele-cupei-romaniei-19293673

Călin MNERIE 05 Dec. 2023, 16:07 Cupa
Pe aceeași temă