Povestea viitorului transfer al Stelei. Dorit intens de Dinamo, va fi „dirijorul” campioanei: „tătic” în teren, la 21 de ani

Marius ANGHEL 25 Sep. 2015, 15:07 Cupa
Povestea viitorului transfer al Stelei.** Dorit intens de Dinamo, va fi
  • Andreas Calcan este la 21 de ani unul dintre cei mai „experimentați” jucători din lotul Universității Cluj.
  • Mijlocașul a marcat primul gol al clujenilor în liga secundă, iar joi seară a fost printre cei mai buni de pe teren contra Stelei, în șaisprezecimile Cupei României. El ar putea ajunge la Steaua în sezonul viitor, campioana deținând 30 la sută din drepturile lui federative.


Din echipa de puști cu care Universitatea Cluj a început campionatul se disting Andreas Calcan (21 de ani) și Lorand Kovacs (22 de ani). Cei doi jucători au prins meciuri și în Liga 1, în precendentul sezon, iar primul dintre ei a și marcat în prima etapă. Joi seară, contra trupei lui Mirel Rădoi, Calcan a fost poate cel mai bun jucător dintr-o echipă extrem de arțăgoasă a „șepcilor roșii”.

Cu o tehnică foarte bună și cu o viteză cum puțini fotbaliști români posedă, mijlocașul are toate atuurile pentru a sosi în trupa lui Rădoi din sezonul viitor. Are o viziune în joc excelentă și ia decizii extrem de rapid, punându-și în valoare excelent coechipierii. Secundul Stelei, Nicolae Dică, a confirmat că faptul că oficialii roș-albaștrilor îi urmăresc evoluțiile foarte atent.

„Îmi place foarte mult Calcan, sper să aibă evoluții bune, să reușească multe goluri. Este un jucător de calitate. Dacă păstrează aceeași linie, din sezonul viitor poate fi o soluție pentru Steaua”, a declarat cel poreclit „Dicanio”.

„Tătic” în teren, la 21 de ani

Faptul că este mult mai experimentat decât colegii lui, la doar 21 de ani e ciudat și pentru el. „Experimentat? (râde). Este o responsabilitate mare. Suntem toți jucători tineri, dar numai împreună putem face lucruri frumoase pentru acest club. Nu le dau sfaturi celorlalți. Ne ajutăm reciproc”, spunea Calcan pentru ProSport la începutul lunii. Mijlocașul a mai jucat în liga secundă, la Râmnicu Vâlcea și ne-a dezvăluit faptul că n-are amintiri plăcute de atunci. „Aș putea spune multe, despre cum s-a comportat lumea cu mine, dar nu vreau să intru în polemici”, își amintește mijlocașul.

Steaua îl deține în proporție de 30 la sută

Calcan nu este un jucător necunoscut pentru cele mai sonore cluburi din România. În 2013 Dinamo a vrut să-l transfere, dar clubul clujean s-a opus. Universitatea a făcut însă o tranzacție cu Steaua, legată de Calcan. Sezonul trecut, când Valentin Lemnaru a fost transferat în curtea campioanei, steliștii l-au introdus și pe Calcan în afacere și au cumpărat 30 la sută din drepturile federative pentru el.

Steaua ar putea avea și prima opțiune pentru un transfer al său, dar jucătorul nu se gândește încă atât de departe. Modelul Viitorului lui Hagi este visul puștilor de la Universitatea. „Se poate face performanță și aici. Grupele 94, 95 și 96 de la U Cluj au obținut locurile 1,2 și 3 pe țară”, este de părere Calcan.

150.000 de euro este cota de piață a lui Calcan, conform site-ului de specialitate transfermarkt.de. El poate evolua pe toate pozițiile în linia mediană, dar cel mai confortabil se simte în spatele vârfurilor. Are profilul acelui număr „10” pe care Steaua îl caută de mult timp

Foto: Dan TĂ‚UȚAN

Marius ANGHEL 25 Sep. 2015, 15:07 Cupa
Pe aceeași temă