Pojorâta e mulțumită că a picat în Cupă cu o echipă de Liga 1, Suceava își face speranțe de calificare și în fața lui FC Brașov

Marius ANGHEL 12 Sep. 2015, 17:58 Cupa
Pojorâta e mulțumită că a picat în Cupă cu o echipă de Liga 1,** Suceava își face speranțe de calificare și în fața lui FC Brașov

Vineri a avut loc la Casa Fotbalului din București tragerea la sorți pentru 16-imile Cupei României, rundă în care au intrat și echipele din Liga 1. În această fază au ajuns și două echipe din județul Suceava, mai exact cele două reprezentante ale județului în Liga a II-a, Rapid CFR Suceava și Bucovina Pojorâta. Ajunsă în premieră în această rundă a competiției, nou-promovata Bucovina Pojorâta a picat cu unul din cei mai tari adversari posibili, și anume vicecampioana ASA Târgu Mureș, în timp ce Rapid CFR Suceava va juca pe teren propriu cu FC Brașov, echipă retrogradată în această vară în eșalonul secund.

„Ne-am dorit să jucăm cu o echipă din prima ligă și mă bucur că ni s-a îndeplinit dorința. Întâlnim o echipă ce anul trecut a fost la un pas de a câștiga campionatul Ligii I și de aceea sper să facem o figură frumoasă și să ieșim cu capul sus din teren, chiar dacă am pierde. Ideal ar fi să jucăm la Pojorâta, în primul rând pentru suporterii și susținătorii noștri, dar asta nu mai depinde de noi. Dacă meciul va fi transmis în direct atunci vom fi nevoiți să mergem pe un stadion cu nocturnă, cea mai bună variantă fiind cel al Bistriței, club cu care avem o relație foarte bună de colaborare”, a explicat antrenorul Bucovinei Pojorâta, Dănuț Mândrilă.

Rapid CFR va juca din nou cu o echipă din Liga a II-a

După victoria de miercuri în fața unei echipe retrogradate în acest an în Liga a II-a, Ceahlăul Piatra Neamț, rapidiștii vor juca din nou cu o astfel de formație și anume FC Brașov.

„Pot să spun că această tragere la sorți a fost una bună pentru noi, deși ne-am fi dorit o echipă din Liga I. În aceste condiții, cred că avem șanse să trecem mai departe și dacă vom reuși acest lucru, cu siguranță în turul următor sunt mai multe posibilități de a juca în compania unui adversar din primul eșalon. Chiar dacă Brașovul vine din prima ligă, din ce am văzut nu sunt într-o formă extraordinară în acest sezon și de aceea cred că avem șansa noastră, mai ales că vom juca în fața propriilor suporteri”, a declarat antrenorul Bogdan Tudoreanu.

Conform regulamentului FRF, în jocurile la care participă echipe din Liga a 2-a sau Liga I se pot efectua maximum trei schimbări.

Jocurile din cadrul șaisprezecimilor Cupei României vor avea loc marți, miercuri sau joi, pe 22/23/24 septembrie, cu începere de la ora 16:30, cu excepția jocurilor televizate, programul acestora urmând a fi stabilit de Comitetul de urgență.

Sursa: Monitorul de Suceava

Marius ANGHEL 12 Sep. 2015, 17:58 Cupa
Pe aceeași temă