Oțelul pierde derby-ul cu Brăila în prelungiri și iese din Cupă. Dacia Unirea a reintrat în joc cu două minute înainte de final

Marius ANGHEL 09 Sep. 2015, 20:12 Cupa

FC Oțelul Galați a fost învinsă, scor 1-3, miercuri seara, de formația Dacia Unirea Brăila, într-o partidă disputată pe stadionul Municipal din Brăila, în cadrul fazei a cincea din Cupa României. Meciul a fost decis în reprizele suplimentare, după 90 de minute scorul a fost 1-1.

Golurile au fost marcate de Miron (min. 60) pentru Oțelul, respectiv Muscă (min. 88 și 117 – pen.) și Iosofache (min. 111) pentru Dacia Unirea.

Brăilenii au început ceva mai bine, au obținut trei lovituri libere din preajma careului advers – toate executate fără periculozitate – și o singură ocazie mare de gol până-n pauză (min. 26): reflex al portarului Preda la reluarea cu capul a lui Nicoliță din șase metri. Oțelul a echilibrat jocul și a avut o șansă uriașă de a deschide scorul prin Chipirliu (min. 33), care a tras alături din 10 metri, doar cu portarul în față.

Din ce în ce mai curajoși, cei de la Oțelul au început partea a doua încercând să atace, iar după două acțiuni ofensive irosite de Stoian a venit și răsplata: Stănescu i-a pasat ideal în stânga lui Cosmin Miron (min. 60), singur cu portarul și finalizare perfectă pentru 0-1, la colțul lung, scuturând plasa laterală.

Alin Pânzaru, antrenorul gălățean al echipei brăilene, a încercat să forțeze revenirea în meci prin introducerea experimentatului Onofraș, căruia portarul Preda (min. 70) i-a refuzat golul egalizator la un șut de la marginea careului. Oțelul s-a retras și a fost pedepsită când mai erau doar două minute, la a treia reluare a unei centrări din lovitură liberă, după o respingere a portarului și o alta din bară: 1-1, min. 88, după reușita lui Muscă.

Au urmat reprizele de prelungiri, cu o bară a brăilenilor (Pușcașu) și eliminarea gălățeanului Stoian, ambele în min. 105.

A urmat o presiune continuă a gazdelor, Preda a avut o nouă intervenție salvatoare în min. 111, dar l-a faza următoare a fost învins: 2-1, gol Iosofache. A mai urmat o eroare a arbitrului Ovidiu Oprea, care a dat penalty aiurea la un șut din doi metri în mâna lui Murgoci, care se ferise de minge. Transformare Muscă, 3-1 și Oțelul pierde o calificare de care au despărțit-o doar două minute!

Diarra n-a putut fi folosit

Altfel, deși era anunțat ca titular, francezul Diarra n-a putut debuta la Oțelul nici în partida de astăzi, conducătorii clubului gălățean așteptând zadarnic să primească certificatul de transfer internațional în timp util. „Celelalte documente necesare legitimării au venit, dar nu și cartea verde. În mod normal ar trebui să se resolve până la meciul de sâmbătă”, a explicat Cristian Munteanu, managerul sportiv al FC Oțelul.

Dacia Unirea Brăila și Oțelul se vor întâlni din nou, sâmbătă, tot la Brăila, în etapa a treia din Liga 2.

Dacia Unirea Brăila: Mitrea – Niță, L. Ivan, Ghiocel, Stănciulescu – Petean – C. Roșu (Pușcașu 67), Moise (Iosofache 81), Frunză – St. Nicoliță (Onofraș 62), Muscă
Antrenor Alin Pânzaru

Oțelul: Preda – Marus (M. Ioniță 85), Cojoc, Asanache, Murgoci – V. Ștefan (Adăscăliței 82), Dajbog – C. Stoian, R. Stănescu (Avram 118), C. Miron – Chipirliu
Antrenor Daniel Florea
Eliminat: Stoian 105

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚
Foto: Sorin PANĂ‚

Marius ANGHEL 09 Sep. 2015, 20:12 Cupa
Pe aceeași temă