Oțelul a eliminat Brăila, dar nu a strălucit absolut deloc

Oțelul a eliminat Brăila,** dar nu a strălucit absolut deloc

Aproximativ 1000 de spectatori (vreo 200 sosiți din Galați) au venit ieri după amiază pe stadionul „Municipal” din Brăila pentru a urmări meciul din șaisprezecimele de finală ale Cupei României dintre CF Brăila și Oțelul Galați. Chiar dacă gălățenii au învins cu scorul de 1-0, formația antrenată de Tibor Selymes nu a demonstrat prin jocul făcut că nu merită să evolueze în faza superioară a competiției! De partea cealaltă, brăilenii au jucat foarte curajos și numai neșansa a făcut ca echipa antrenată de Alin Pânzaru să fie eliminată. Dar iată în linii mari cum au evoluat lucrurile în meciul de la Brăila.

Început pe o ploaie aproape torențială, meciul de pe Municipal-ul brăilean a debutat cu o ușoară dominare a gazdelor, dar șuturile trimise de Petean (min. 3) și Agbleta (min. 4) au trecut de puțin peste poarta apărată de Hotoboc! Până la pauză am asistat la un joc execrabil făcut de ambele formații, exceptând faza din min. 43, atunci când Jula a trimis puțin pe lângă vinclu centrarea lui Murgoci. Replica brăilenilor a venit imediat (în min. 44), dar șutul expediat de Nicoliță a trecut milimetric pe lângă vinclul porții gălățene. În huiduielile celor prezenți s-a intrat apoi la pauză fiecare dintre cei prezenți la meci, sperând că după reluare vor putea vedea ceva mai mult asemănător fotbalului, dar s-au păcălit amarnic!

Brăilenii au început foarte bine partea secundă, iar șutul lui Frunză de la 25 de metri „șterge” transversala! Apoi, în min. 50, Nicoliță a scăpat singur cu portarul advers, dar șutul lui de la 8-9 metri ușor lateral dreapta a trecut milimetric pe lângă colțul lung al porții apărate de Hotoboc. A venit apoi faza de pe urma căreia gălățenii au marcat golul calificării: Grădinaru a aruncat o minge în disperare spre careul brăilean, iar Jula, deși era talonat îndeaproape de Ivan, a trimis din 6 metri peste Mitrea, reușind deschiderea scorului: 0-1 (min. 56).

Brăilenii atacă în valuri poarta gălățeană și domină copios finalul de meci, dar, din păcate pentru ei, nu reușesc golul care să ducă meciul în prelungiri. Putea fi totuși 1-1 la faza din minutul 77, atunci când „centralul” Andrei Chivulete nu a dictat lovitura de pedeapsă care se impunea la intrarea lui Marus Andrei asupra lui Nicoliță, arbitrul acordând „fault în atac”!

Protestele și înjurăturile spectatorilor au fost zadarnice, dar gazdele vor mai avea câteva șanse de a restabili egalitatea. Mai întâi șutul lui Frunză de la 25 de metri este respins cu dificultate în corner de portarul gălățenilor (min. 80), iar apoi Iordache nu-l poate învinge nici el pe Hotoboc după o reluare cu capul din 8 metri la centrarea foarte bună a lui Frunză! Partida se termină în dominarea categorică a brăilenilor, iar Ivan și Petean ratează în minutele 91 și 92 șansa golului egalizator, ratând din poziții favorabile!

Cam asta a fost în linii mari istoria unui meci în care Oțelul Galați nu și-a demonstrat niciun moment superioritatea, marcând golul calificării la capătul unei faze care nu anunța absolut nimic periculos! Toată lauda echipei brăilene pentru modul în care a jucat cu formație, care totuși putea fi învinsă chiar și de Viitorul Însurăței!

CF BRĂ‚ILA – OȚELUL GALAȚI 0-1 (0-0)
Jula 58”

Mitrea – Spiridon, Ivan, Necoară, Stănciulescu – Onofraș (Mucuță 76”), Petean, Sorin Frunză, Spătaru – Agbleta (Ndigwe 23”; Iordache 54”), S. Nicoliță Antrenor: Alin Pânzaru

Hotoboc – Marus (Mișelăricu 82”), Miron, Sipovici, D. Popescu – St. Cucu (Karlik 58”), Helder Tavares – Grădinaru, Cristea (Tudorie 70”), Murgoci – Jula
Antrenor: Tiberiu Selymes

Articol scris de Marcel Sânpetru

Pe aceeași temă