Oltenii s-au calificat în optimile Cupei… României? CS U Craiova a avut nevoie de prelungiri pentru a trece de Sepsi OSK

Marius ANGHEL 26 Oct. 2016, 13:00 Cupa

Craiovenii au simțit, cel puțin pentru un meci, că au revenit în cupele europene și joacă în deplasare, fiindcă arena din Brașov a devenit oază maghiară în seara meciului din șaisprezecimile Cupei României. A României doar prin prezența trupei lui Mulțescu și a celor 50 de fani alb-albaștri, altfel maghiara fiind limba oficială pe „Tineretului”.

Cu o oră înainte de meci, vreo 2.500 de secui au ocupat tribuna a doua și în cele două ore și un sfert, cât a durat disputa dintre Sepsi și Universitatea, au controlat sonor atmosfera. Au fost acompaniați de crainicul arenei, și el de aceeași etnie probabil, cel care a încercat să demonstreze că are valențe de comentator TV, fiindcă a comentat la stația de amplificare fazele importante ale jocului. Scandările „România, România”, venite din peluza fanilor olteni, au răzbătut cu greu prin marea de maghiari.

În prima repriză nu s-a văzut că între cele două echipe ar fi o diferență de un eșalon, mai ales că pe teren ar fi vicecampioana turului din Liga 1. Cea mai mare ocazie au ratat-o covăsnenii, prin stoperul Ionuț Ursu, care a nimerit bara și a ratat șansa ca de la stația de amplificare să-i fie tradus numele în maghiară. Doar o repriză i-au ținut balamalele pe cei de la Sepsi, care au încercat apoi să se baricadeze în speranța că vor avea șansa calificării la penalty-uri. Iar pentru acest țel s-au dăruit total, ba chiar în exces, fiindcă ultimele minute aveau să le joace în inferioritate numerică.

Universitatea a avut posesie netă timp de trei reprize, dar abia după nouă minute de extra-time a reușit golul izbăvirii, ratând anterior ocazii de gol prin jumătate din jucătorii săi. Chemat sub tricolor de Daum, Ivan a marcat în al treilea meci consecutiv, cu un lob inspirat peste portar, urmat de deja celebra acrobație prin care-și sărbătorește golurile. Finalul i-a prins pe fanii Craiovei scandând ironic „Ria, ria Oltenia!”, în timp ce jucătorii lui Sepsi ieșeau pe acordurile imnului Ținutului Secuiesc. Și totuși, a fost un meci din Cupa României!

Mulțescu, nemulțumit de organizarea jocului

După meci, Gheorghe Mulțescu s-a arătat nemulțumit de condițiile de joc de la Brașov, însă și-a felicitat jucătorii pentru calificare: „Sunt dezamăgit de organizarea meciului. Eu sunt adeptul câștigării Cupei României, pentru că este un trofeu la care ajungi mult mai repede, dar nu se poate, am jucat parcă pe o orezărie, să-ți sară mingea,să nu poți să o controlezi. Nu știu dacă nu a fost premeditată treaba asta, pentru că se știa că noi suntem o echipă care pasăm și vrem să controlăm jocul, să atacăm. Ni s-au dat arbitri fără experiență, care nu știu să țină un joc în mână. Am avut niște adversari care până în repriza a doua și-au ținut cumpătul, dar după au devenit foarte agresivi. Nu se poate, avem jucători cu răni, cu plăgi deschise… Ă‚sta nu-i fotbal! Noi respectăm competiția, dar nu suntem respectați. Este o victorie mare, pentru că noi am atacat 80 din 90 de minute. Sigur că am ratat mult, dar la bază a stat starea terenului. Stimula contactele cu adversarul și ei asta așteptau. Pe ei i-a interesat să ne blocheze, în rest au mers la ce s-o putea face pe contraatac sau la o fază fixă. A fost și o lipsă de concentrare la noi, mai ales la finalizare. Una peste alta vreau să-i felicit pe jucătorii mei, pentru că au rezistat 120 de minute după ce am avut acum două zile un joc foarte greu la Mediaș, și un drum cu autocarul, care s-a mărit ca timp din cauza unui accident pe Valea Oltului. Ei merită tot respectul nostru pentru atitudinea și modul cu s-au luptat până la final. Nu cred că s-a pus problema învingătoarei, ci doar a scorului”.

SEPSI OSK SFRÂNTU GHEORGHE – CS UNIVERSITATEA CRAIOVA  0-1 după prelungiri
Andrei Ivan 100′

Niczuly – M. Burlacu, I. Ursu, Rz. Damian, Țepeș – Mitrea, Minciună (P. Chiș 91′) – I. Plămadă (Tofan 77′), D. Ene, Huiban (Răduțoiu 85′) – Hadnagy (cpt.)
Rezerve neutilizate: Fejer – Tanko, Veress, Dumbravă
Antrenor: Valentin Suciu
Eliminat: Daniel Ene 117′ (roșu direct)

Calancea – Briceag, Kelic, Kay, Vătăjelu (cpt.) – Bancu (Popov 111′), Zlatinski, Gustavo (Băluță 46′) – Nuno Rocha, Măzărache (Rambe 84′), Andr. Ivan
Rezerve neutilizate: L. Popescu – A. Manea, Surugiu, Șt. Vlădoiu
Antrenor: Gheorghe Mulțescu

Stadion: Tineretului (Brașov); Spectatori: 3.000; Arbitru: Dan Grigore Botescu (București); Asistenți: Vlad Bârleanu (București) și Florin Pucheanu (Ulmi).

Articol scris de Cosmin STAICU

Marius ANGHEL 26 Oct. 2016, 13:00 Cupa
Pe aceeași temă