„Ne-au bătut cum îi băteam noi pe turci!” VIDEO | Dialog aprins în direct. Iftime acuză starea terenului de la Afumați pentru eliminarea Botoșaniului

Marius ANGHEL, Vlad MĂCICĂȘAN 28 Oct. 2016, 12:09 Cupa

Patronul echipei FC Botoșani, Valeriu Iftime, a intrat în dialog la ProSport LIVE cu managerul de dezvoltare al FRF, Felix Grigore, care a fost observatorul partidei CS Afumați – FC Botoșani 1-0, din 16-imile Cupei României.

Conducătorul grupării moldave s-a arătat dezamăgit de condițiile în care echipa sa a fost nevoită să joace în comuna ilfoveană, precizând că infrastructura ar trebui să fie prioritară în acest moment pentru fotbalul românesc. Acesta s-a plâns că FC Botoșani s-a văzut pusă în situația de a juca pe un gazon îmbibat cu apă și plin de noroi, în condiții improprii pentru practicarea fotbalului.

Vezi întregul dialog dintre cei în clipul din playerul video

Valeriu Iftime: „Este o palmă dată nouă. Credeam la un moment dat că suntem competitivi măcar pentru a doua parte a clasamentului și cel puțin deasupra Ligii a doua. S-a întâmplat să ne izbim de o realitate pe care uneori nu o poți controla. Mă refer la starea terenului, la aceste condiții…

Ne-au bătut cei de la Afumați cum i-am bătut noi pe turci. Adică neștiind terenul, zona… Îl mutăm, dăm ceață, dăm orice, ne tăvălim pe jos, dăm un gol după care cam asta e”.

Felix Grigore: „A fost un teren greu, dar așa a fost și la Suceava (n.r. în meciul Foresta – Steaua 1-2). În ultimele zile în România au fost ploi abundente. Eu cred că victoria celor de la Afumați a fost una meritată. Conform cursului jocului. Deși Botoșani a dominat în repriza a doua, a avut oportunități de a marca. Era și normal pentru că e echipa din prima ligă. Echipa gazdă s-a apărat pe două linii, au luptat până la epuizare și au obținut un rezultat mare, mare pentru ei”.

Valeriu Iftime: „Putem promova fotbal în România pe un asemenea teren? Putem să ne numim europeni când jucăm pe un teren mai îngust și plin de apă și fără iarbă? Serios acum. Felicitări celor de la Afumați, au câștigat, nu am nimic împotrivă, dar noi vrem să promovăm fotbalul. Fotbalul nu se face în noroi și nici în comune fără infrastructură. Nu se face!  Hai să fim serioși. Vrei să joci Cupa României? Fă un teren bun…”

Olariu a adus calificarea Afumațiului în optimi

CS Afumați a produs o a doua mare surpriză în 16-imile Cupei României, după ce a învins pe teren propriu, joi, pe FC Botoșani. Unicul gol al meciului a fost marcat de Vasile Olariu în minutul 39. Echipa din Afumați s-a calificat în optimile competiției alături de Dacia Unirea Brăila, Luceafărul Oradea și CS Afumați, alte echipe din Liga 2.

După cum se poate observa în fotografii, terenul de la Afumați a fost greu, bucăți din iarbă au fost desfundate de crampoanele jucătorilor, însă nu se vede nicio baltă și nici noroi. Așa cum se practică în România, după ce echipa ta pierde, scuzele lui Valeriu Iftime vin după ce jucătorii săi n-au fost în stare să câștige în fața unui club din Liga 2. Jucătorii ce la CS Afumați au jucat în aceleași condiții.

CS AFUMAȚI – FC BOTOȘANI   1-0
V. Olariu 39′

Obretin – Robicek, Rz. Patriche (cpt.), Buzea, Covalschi – Balgiu, V. Olariu – Ad. Popa (Vl. Tudorache 84′), Pivniceru (Șt. Vasile 73′, Val. Costache 90+4′), Petculescu – Vlada
Rezerve neutilizate: Al. Mișa – Al. Gheorghe, Verdeș, Alin Zaharia
Antrenor: Vasile Neagu

Albuț – Patache (cpt.), Andr. Burcă, Fl. Plămadă, Sg. Popovici – Bordeianu, Târnovan (Golofca 46′), St. Cucu – Herghelegiu, Matulevicius (Rz. Greu 71′), L. Fulop (Willie Barbosa 82′)
Rezerve neutilizate: R. Avram – Juncănaru, Moruțan, Al. Ichim
Antrenor: Leo Grozavu

Stadion: Comunal (Afumați); Arbitru: Andrei Antonie; Asistenți: Bogdan Velicu și Iulian Radu (toți din București).

Foto: FC Afumați

Marius ANGHEL, Vlad MĂCICĂȘAN 28 Oct. 2016, 12:09 Cupa
Pe aceeași temă