N-a fost să fie surpriză la Pojorâta. ASA Târgu Mureș merge mai departe în Cupă | VIDEO

Marius ANGHEL 23 Sep. 2015, 11:36 Cupa

Vizita vicecampioanei ASA Târgu Mureș la Pojorâta pentru meciul cu echipa locală, Bucovina, din șaisprezecimile Cupei României la fotbal, a stârnit un mare interes în localitatea suceveană cu doar 3.000 de locuitori. Veniți la Pojorâta cu cea mai bună formulă de echipă, oaspeții și-au respectat statutul de mari favoriți și s-au impus la final cu scorul de 4-1, chiar dacă și gruparea gazdă a avut momentele ei de joc bun. La început, toți cei prezenți pe stadion visau la o surpriză, însă speranțele gazdelor au durat doar câteva zeci de secunde.

Era abia minutul 2 când reduta bucovinenilor a cedat pentru prima dată, iar Manolov, atacantul bulgar al ardelenilor, pe fază, a trimis mingea în porta goală. Fotbaliștii pregătiți de Dănuț Mândrilă, Bogdan Grosu și Mihăiță Szekely au reacționat însă rapid, beneficiind în minutul 12 de o șansă uriașă de egalare: Rus a fost faultat de Balaur în suprafața de pedeapsă adversă, numai că Buhăceanu nu a fost în stare să prindă cadrul porții de la punctul cu var. Scăpată cu bine din acest moment delicat, experimentata echipă mureșeană a început ușor-ușor să pună stăpânire pe meci. Astfel, după două oportunități irosite de Axente și Manolov, Mureșan a marcat pentru 0-2, cu capul, din 6 metri, din centrarea lui Golanski.

Repriza secundă a început tot cu o ratare a ardelenilor, Puianu izbutind să respingă în transversală șutul trimis din lovitură liberă de argentinianul Brandan. Tânărul goalkeeper al Bucovinei n-a mai avut însă ce face în minutul 72, atunci când Manolov a plecat de unul singur pe contraatac, dintr-o poziție suspectă de ofsaid, realizând dubla. În minutul 81 a venit rândul lui Axente, celălalt jucător din compartimentul ofensiv al celor de la ASA, să-și treacă numele pe lista marcatorilor, după ce a profitat de o bâlbâială în apărarea sucevenilor.

Finalul avea să le aparțină amfitrionilor, care se pot consola cu cel mai frumos gol al partidei, autor Căinari, cu un șut imparabil, în vinclu, de la 20 de metri.

Una peste alta, a fost o victorie meritată a echipei ASA Târgu Mureș, însă pentru formația gazdă este mult mai important să obțină sâmbătă, pe teren propriu, în confruntarea cu ACS Berceni, prima victorie din campionatul Ligii a 2-a.

Bucovina Pojorâta: Puianu – Kuruc, Răuță, Patca, Duțică (Cristescu 70) – Căinari, Jarda (Pădurariu 77), Stănescu, Colța – Rus, Buhăceanu (Coman 55).

ASA Târgu Mureș: Viciu – Velayos, Balaur (Golanski 17), Bejan (Dedov 46), Balic – Hanca, Mureșan (Candrea 77), Brandan, Borza – Axente, Manolov.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
Foto și video: Monitorul de Suceava

Marius ANGHEL 23 Sep. 2015, 11:36 Cupa
Pe aceeași temă