Moldoveni în avantaj!

Marius ANGHEL 02 Nov. 2012, 11:32 Cupa

Băjenaru, cu o „dublă” de efect, și Didi, au stabilit diferența realistă dintre cele două formații

Pe faleză ar fi vreo 15 kilometri, pe centură 40. Distanța dintre cele două orașe, între cele două județe, între cele două regiuni, Galați și Brăila, este însă mult mai mare când vorbim de fotbal. Cel puțin în ultimii 20 de ani. Fostul oraș al lui „Pluto” Brătianu încă își mai hrănește orgoliul fotbalistic din perioada de glorie de la începutul anilor 90, dar comparația cu Oțelul, campioană în urmă cu doar un an și jumătate, nici nu merită făcută.

Rivalitatea dintre muntenii din Brăila și moldovenii din Galați, cele două orașe care împart ultimii kilometri ai Dunării, a trăit doar un minut aseară. Ciocâlteu întoarce un adversar, șutează, dar Brăneț respinge. Atât. Odată bătut gongul după primele 60 de secunde, gălățenii trec la atac. Presează, presează, dar vecinii încă nu deschid culoarele. E nevoie de greșeala lui Spiridon la o minge infiltrată inteligent de Pena printre fundașii adverși, iar Băjenaru driblează portarul și marchează (24). Tot mijlocașul trecut la un moment și pe la Steaua creează și următoarea fază. Driblează cu stil un adversar, aruncă mingea spre fruntea lui Viglinati, dar argentinianul nimerește punctul unde barele se unesc (30). La fel face și Neagu, dar cu stâlpul din dreapta lui Leu, iar pauza îi agită și mai tare pe gălățeni.

La reluare, Băjenaru ia o fază pe cont propriu, trece de unul, doi, trei adversari, iar apoi înscrie lejer din 6 metri (62). 2-0, dar proaspăt intratul Didi corectează scorul pe final, cu un șut din careu, singur cu Leu, pentru a ilustra în termeni mai realiști diferența dintre Galați și Brăila.

Articol scris de Nicu BĂ‚DESCU

Foto: Ionatan ȚUȚU

Marius ANGHEL 02 Nov. 2012, 11:32 Cupa
Pe aceeași temă